limau_lemon Publish time 14-2-2019 04:45 PM

Mana nak cari supplier untuk mulakan bisnes??

Hi semua , iols nak Tanya ...mcm mana uols semua yg dah start bisnes ni cari supplier? mcm untuk baju plus size ke? baju budak2 ke?

zulka Publish time 14-2-2019 05:08 PM

utk permulaan,turun padang...cari dan pegi tengok sendiri, survey harga, yg penting jgn guna org tengah...kalau dh dpt, siasat sket back ground supplier tu, berapa lama biz, market dlm pasaran camne, kualiti ok ke tak...

limau_lemon Publish time 14-2-2019 05:28 PM

zulka replied at 14-2-2019 05:08 PM
utk permulaan,turun padang...cari dan pegi tengok sendiri, survey harga, yg penting jgn guna org t ...

nak kemana tu tak tahu ...xtahu mana kedai supplier tu .

pearl.silver Publish time 14-2-2019 05:30 PM

limau_lemon replied at 14-2-2019 05:28 PM
nak kemana tu tak tahu ...xtahu mana kedai supplier tu .

Gi tgk kenanga ke
Kedai2 keliling kenanga tu ke

Defiance Publish time 14-2-2019 05:32 PM

Gi plaza gm
Atau search google tentang company tu

limau_lemon Publish time 14-2-2019 05:38 PM

pearl.silver replied at 14-2-2019 05:30 PM
Gi tgk kenanga ke
Kedai2 keliling kenanga tu ke

oh cari kt kenanga ye banyak?

limau_lemon Publish time 14-2-2019 05:44 PM

Defiance replied at 14-2-2019 05:32 PM
Gi plaza gm
Atau search google tentang company tu

plaza gm, yg kll ke klang?

pearl.silver Publish time 14-2-2019 09:24 PM

limau_lemon replied at 14-2-2019 05:38 PM
oh cari kt kenanga ye banyak?

A ah banyak.. Ank sedara i amik stok baju nk jual kt kenanga je

farlis Publish time 14-2-2019 10:21 PM

Kena manis mulut..jgn malu bertanya...Kalau g psr mlm tu, sembang2 dgn penjual tu, korek2 mana dia beli etc..

sayawifenikmie Publish time 14-2-2019 10:36 PM

kalau nak jual baju -- mak sure pilih kain2 yang berkualiti -- bukan nipis dan mudah berbulu cthnya ---

adila39 Publish time 14-2-2019 11:41 PM

TT pm kakak.. nnt kakak bagi nama kedai... kedainya kat sebelah thailandla tapiii... but murahla klu ambil borong... but follow nasihat mod zulka... survey dulu.. jgn terus beliii.. study market dulu

Defiance Publish time 15-2-2019 01:34 AM

limau_lemon replied at 14-2-2019 05:44 PM
plaza gm, yg kll ke klang?

Kl pun ok
Klang bsr skit kapasiti utk memilih

limau_lemon Publish time 15-2-2019 02:13 PM

adila39 replied at 14-2-2019 11:41 PM
TT pm kakak.. nnt kakak bagi nama kedai... kedainya kat sebelah thailandla tapiii... but murahla klu ...

area mana kak? perlis kerr...untuk long term investment bgus ni .

limau_lemon Publish time 15-2-2019 02:15 PM

pearl.silver replied at 14-2-2019 09:24 PM
A ah banyak.. Ank sedara i amik stok baju nk jual kt kenanga je

boleh jugak untuk permulaaan...survey dulu kt sana

limau_lemon Publish time 15-2-2019 02:16 PM

Defiance replied at 15-2-2019 01:34 AM
Kl pun ok
Klang bsr skit kapasiti utk memilih

kl iols pernah pergi ...tp mcm xhidup je ..ke iols pegi time yg salah .

Defiance Publish time 15-2-2019 03:36 PM

limau_lemon replied at 15-2-2019 02:16 PM
kl iols pernah pergi ...tp mcm xhidup je ..ke iols pegi time yg salah .

Mmg mcm xidup
Sy pun lme g sne
Btw klang punya enviroment sy xpasti
Apa pun try n error

chicozinn Publish time 15-2-2019 04:01 PM

adila39 replied at 14-2-2019 11:41 PM
TT pm kakak.. nnt kakak bagi nama kedai... kedainya kat sebelah thailandla tapiii... but murahla klu ...

nak gak momod nama kedai tu..hehehehe

chicozinn Publish time 15-2-2019 04:06 PM

meollss bru je stat biz baju budak2 bulan lepas n meolls mostly beli online jahhh meolls cari kat majalah.com, fb n ig..so far rega dorang bagi rm7 per set pyjamas n rm5 per tshirt..nk xnk xleh jual mahal sgat sebab area meolls ni kalu jual mahal menggila memang berkulapuk la baju2 tu xlaku..

ni pun meollss nak riki2 mana supplier yg mur mur sbab kadang meollss untung xsmpai rm5 per item..bertabah je la..huhuhuhu

adila39 Publish time 16-2-2019 09:37 AM

boleh tapi kena pm sis ok...

adila39 Publish time 16-2-2019 09:37 AM

chicozinn replied at 15-2-2019 08:01 AM
nak gak momod nama kedai tu..hehehehe

pm saya okeh
Pages: [1] 2
View full version: Mana nak cari supplier untuk mulakan bisnes??


ADVERTISEMENT