adila39 Publish time 13-4-2020 10:34 AM

JANA PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN MENULIS

Edited by adila39 at 31-12-2020 08:49 PM

Salam semua

Since kita masih lagi dalam mod work from home ni dan banyak perniagaan yang terjejas, jangan give up okay...this is also a good time untuk research apa kaedah alternatif untuk get some duit pocket.


Usually selling online, products etc and services ?

I terbaca tentang menjana duit melalui penulisan. Antara yang masih relevan mybe

E BLOG
FREELANCER UNTUK WEBSITE
WORDPRESS - ni i tak pasti kena cari sumber dulu

Anyone ada info please share ya...saya pun nak tau apa yng boleh melalui penulisan ni



adila39 Publish time 13-4-2020 11:27 AM

1) FREELANCE BLOGGER

ni yang i faham ialah kita memberikan perkhidmatan menulis artikel untuk blog orang lain
role dia, nak menaikkan kredibiliti owner blog tersebut dengan menulis berkaitan dgn apa yang owner blogger ingin war war kan, so akan adalah terma yang di wartakan dan dibayar mengikut persetujuan bersama

so....ni antara yg i tau...anyone?? please share

julia5094 Publish time 20-4-2020 08:56 PM

adila39 replied at 13-4-2020 11:27 AM
1) FREELANCE BLOGGER

ni yang i faham ialah kita memberikan perkhidmatan menulis artikel untuk bl ...

Dulu pernah la jugak try2 nak jadi blogger..melalui adsense..Tapi masalahnya..hangat2 tahi ayam. Actually ramai je yang berjaya buat duit melalui adsense ni kan? Contohnya blogger Red mummy..ke apa eh. Tapi sekarang dah banyak platform lain contohnya instagram...youtube..so jarang dah tengok blogger2 tersohor sekarang..

GigaMom Publish time 9-5-2020 10:33 PM

Asal xd org share pglman ni.
Samada x minat,
Duit dh byk
Or busy(bukan pkp)

Pkp 2 bln x ada ke yg buat kerja sampingan melalui tenet

adila39 Publish time 9-5-2020 11:18 PM

GigaMom replied at 9-5-2020 10:33 PM
Asal xd org share pglman ni.
Samada x minat,
Duit dh byk


xpe... esok esok akan ada yg baca and will help them... so sis share ya

yuki812 Publish time 18-8-2020 02:14 PM

I nak share ada blog pasal writer freelancer ni..
Moga membantu..
Blog sabree hussin

www.sabreehussin.com

adila39 Publish time 18-8-2020 05:22 PM

yuki812 replied at 18-8-2020 02:14 PM
I nak share ada blog pasal writer freelancer ni..
Moga membantu..
Blog sabree hussin


tq yuki, later k dila tgk

julia5094 Publish time 19-8-2020 04:36 PM

@adila39 memang pandai bab ni. Teruskan...kalau i ni..Setakat 1-2 perenggan boleh la. Lps tu buntu...Dah tak ada idea yang keluar..;P

adila39 Publish time 19-8-2020 10:07 PM

julia5094 replied at 19-8-2020 04:36 PM
@adila39 memang pandai bab ni. Teruskan...kalau i ni..Setakat 1-2 perenggan boleh la. Lps tu buntu.. ...

insyaallah.... huhuhu

abcdotcom Publish time 23-11-2020 07:43 AM

Ebook plg laris ....aku Jual ikut Wasap n emel je mod :loveliness:

kruzaman Publish time 25-11-2020 10:34 PM

Menarik topik ini...memang boleh buat duit sebab tak ramai yang boleh menulis dengan baik walaupun dalam BM. Bayaran tu bergantung kepada pengalaman seseorang, sebenarnya saya pun buat freelance tulis content website & blog, objektif penulisan yang saya buat bertujuan meletakkan content yang ditulis pada muka hadapan/2/3 apabila ada yang mencari sesuatu kata kuncipada enjin carian internet seperti Google, Yahoo, Bing dll. Insha Allah dengan izinNya.

adila39 Publish time 26-11-2020 01:58 PM

kruzaman replied at 25-11-2020 10:34 PM
Menarik topik ini...memang boleh buat duit sebab tak ramai yang boleh menulis dengan baik walaupun d ...

kan... cuma sy je x fokus and sbb bekerja so mcm payah gak.. but i like to write.. ikut mood la and knowledge pun x banyak lagi

kruzaman Publish time 28-11-2020 03:27 AM

adila39 replied at 26-11-2020 01:58 PM
kan... cuma sy je x fokus and sbb bekerja so mcm payah gak.. but i like to write.. ikut mood la an ...

Saya jadi freelance sejak 2003 lagi...sebelum tu tulis untuk suka-suka saja...ni saya kongsikan pengalaman yang tak berapa banyak tu...

https://www.facebook.com/108984411022776/posts/115238897063994/

kruzaman Publish time 10-12-2020 11:14 PM

Puan @adila39 terima kasih bagi rating....

AlifMimNunWau Publish time 30-12-2020 12:48 PM

Blogging boleh dapat 5 K Sebulan .....

aina_shaira Publish time 31-12-2020 02:31 PM

kruzaman replied at 10-12-2020 11:14 PM
Puan @adila39 terima kasih bagi rating....

boleh tahu macam mana dapat idea untuk menulis?

AlifMimNunWau Publish time 31-12-2020 08:34 PM

Mod tlg edit SAMPINAN : SAMPINGAN .TQ mod :loveliness:

AlifMimNunWau Publish time 31-12-2020 08:34 PM

aina_shaira replied at 31-12-2020 02:31 PM
boleh tahu macam mana dapat idea untuk menulis?

Idea blogging DLL dr forum antarabangsa ....joinnla writers.net .

aina_shaira Publish time 31-12-2020 08:39 PM

AlifMimNunWau replied at 31-12-2020 08:34 PM
Idea blogging DLL dr forum antarabangsa ....joinnla writers.net .

forum atau group bahasa melayu takde ke?

AlifMimNunWau Publish time 31-12-2020 08:44 PM

aina_shaira replied at 31-12-2020 08:39 PM
forum atau group bahasa melayu takde ke?

Forum Cari Kan ada bod Penulisan kekeke
Pages: [1] 2
View full version: JANA PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN MENULIS


ADVERTISEMENT