bmw_e34 Publish time 12-8-2011 04:55 PM

Anda percaya pelaburan berkaitan pertanian ?

Kalau buka satu laman web pasal carik funder nih, penuh dengan iklan carik funder untuk projek pertanian, sampai terlalu banyak menyebabkan genuine funder pun takut dan cabut lari. Pulak tu dengan current case pelaburan burung walit yg didalangi dengan penipu.

Aku pun tak pernah terfikir nak cari fund atau fund projek orang, tapi macam mana transaction dia ?

Katakan funder letak 10k, lepas setel projek funder dapat balik 12k gitu ?

Kenapa pencari funder nih tak buat pinjaman micro kredit aja dari bank atau guna khidmat factoring ? Kenapa mesti guna cash ?

kecimpret Publish time 12-8-2011 05:13 PM

micro credit kena bayo blk...kalo guna cash dr public x perlu, w'pun ianya x menjadi..risiko dorang pindah ke investor :D:D

jazaa1 Publish time 12-8-2011 09:24 PM

micro kredit tak boleh dapat juta2....
kalau cari funder, jap je dah dapat juta-juta....pastu boleh bawak lari.....:P

cmf_kunyit Publish time 15-8-2011 03:45 PM

Post Last Edit by cmf_kunyit at 15-8-2011 01:47

kenapa pengurus projek nak cari funder among kita-2 ni, napa tak buat pinjaman bank,tekun,pertanian ke..dll..

mesti dia seorang yg bermasalah tak lepas nak amik loan, atau mmg bertujuan nak kapur duit kita la tu..:D

Acong Publish time 15-8-2011 08:27 PM

Reply 4# cmf_kunyit


bagus view kunyit nie...... hati2...... byk penyamun kat mesia nie........

monreyes Publish time 23-8-2011 05:15 AM

jgn terjebak..

lurve82 Publish time 6-9-2011 12:49 PM

abang aku salah sorang yang kena...dah la pinjam loan...abis gitu je...tu la takmo selidik bagi habis..percaya terus kat orang..ntah hape2...:sleepy:

aarie Publish time 14-9-2011 01:08 AM

tak pernah percaya dengan carik2 funder nie...

ada duit buat sendiri...
takde duit... kerja laaa...

jimmy_01 Publish time 3-11-2012 11:39 PM

aarie posted on 14-9-2011 01:08 AM static/image/common/back.gif
tak pernah percaya dengan carik2 funder nie...

ada duit buat sendiri...


agree..............

nmlegacyglobal Publish time 17-2-2019 02:42 PM

nak cerita panjang sangat ;-) , kalau ada minat nak join sekarang memang sedang cari pengusaha or pemodal untuk tampung projek agrotourism di sekitar Perak..boleh berhubung utk maklumat selanjutnya..income sepanjanghayat selagimana projek berjalan cantik dan dikomersialkan dgn baik.

Nasrul Muhaimi bin Jamil
CEO/Manager NM Legacy Global Resources Sdn Bhd
www.wasap.my/601115296926

atau boleh email minat
< nmlegacyglobal@gmail.com>

Den bukan scam TAPI real owner , klu yg berminat tu boleh lawat aja takada masalah dan mencari rakan pekongsi yg serius sahaja dan berminat, projek jangka masa panjang utk dinikmati ada 2 tapak 27 ekar dan 11 hektar..utk dimajukan berminat dan serius boleh bincang..jangan kecam saya niat ikhlas nk mengajak bersama2 utk jana eknomi bumiptera dan Islam khususnya..
Pages: [1]
View full version: Anda percaya pelaburan berkaitan pertanian ?


ADVERTISEMENT