CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6114|Reply: 4

[2017] Good Indon Movies Those You have never heard

  [Copy link]
Post time 11-4-2017 12:37 AM | Show all posts |Read mode
Edited by amandel at 11-4-2017 12:49 AM

In my opinion Banyak Movies kat indon ni bagus , cerita best dan gambar lawa , hero dia pun banyak tak cume Reza tapi kenapa tak tayang kat Msia, jadi cuma tunggu release kt internet...
maybe dapat inspire industri tempatan buat filem....

Athirah


Jalanan


What they talk about when they talk about love


Salawaku


Gie


Siti


Boven Digoel


Ibu Maafkan Aku


Headshot


Supernova


Badoet


Biola tak Berdawai


Istirahatlah Kata-kata


Trailer aach Aku Jatuh Cinta


Trailer 3 doa 3 cinta


Trailer Surat Dari Praha


its just in my opinion, yang tahu filem lain tmbah dekat komen......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-4-2017 12:45 AM | Show all posts
I think filem 3 doa 3 cinta ni ganti judul AADC 3 ni.....
wkwkwk
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:47 AM | Show all posts
Wow..Minat!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:01 PM | Show all posts
Filem Athirah best!



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 04:40 PM | Show all posts
Thread ni I buat kat 2017, so dah lame lah. I tak tahu nape thread ni naik lagi
I pun dah malas nak bahas movie tu, but bagi yang nak layan I hope you enjoy it


"maybe dapat inspire industri tempatan buat filem...." I tak tahu kenape kalimat kat thread ni sounds soo arogant. I think I was stupid. I don't know sekarang masih stupid ke tak haha....

Film Msia pun banyak yang best. Sekarang ni dah banyak kerja bersama antara film Msia & Indo, Harap perfileman serumpun ni bisa maju bersame
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-6-2023 08:17 AM GMT+8 , Processed in 0.091830 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list