CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 134867|Reply: 470

[2017] TOMBIRUO PENUNGGU RIMBA

  [Copy link]
Post time 16-12-2014 05:13 PM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 2-3-2016 03:32 AM

ramalan tayangan pertengahan 2015

sementara tengah HYPE



STORYLINES

A journalist and a ranger investigating several murders in Sabah encounter the mysterious being known as Tombiruo, the Spirit of the Jungle. Loggers and poachers are terrified of this otherworldly creature.

In reality, Tombiruo is a man named Ejim, who was cast away as a baby because of his hideously deformed face. The baby was found by a hermit and raised to become the protector of the forest.

As Tombiruo, he wields powers that give him command over nature, and guards Keningau against the depredations of Man.



Title: TOMBIRUO Penunggu Rimba
Genre: Action thriller
Duration: 100 minute
Budget: RM 3,000,000.00
Original story: Ramlee Awang Murshid
Writer: Ramlee Awang Murshid (novel)
Screenplay: Yasmin Yaacob, Ramlee Awang Murshid & Nasir Jani
Director: Nasir Jani
DOP:
Music:



PELAKON
N/A



LAMAN WEB: http://www.layarsunan.com
TWITTER: #tombiruo
WEBSTAGRAM: #TOMBIRUO Last edited by hafizadam on 17-12-2014 06:39 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2014 05:14 PM | Show all posts
SIDANG MEDIA










kredit: RAMFC @ facebook




Ramlee Awang Murshid penulis novel #Tombiruo bersama pengarah Nasir Jani, wakil Karangkraf dan Zainir Aminullah



kredit: sultanmuzaffar @ twitter




Ramlee Awang Murshid sedang memberikan ucapan dan harapan beliau mengenai filem Tombiruo.



Persembahan oleh M Nasir dan Ito.



kredit: pjaizura @ instagram Last edited by hafizadam on 16-12-2014 12:31 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
baru nk bukak benang dah ade
tp sapa nasir jani nih
harap2 hasilnya oklah.. tp tgk RAM pun turut serta dibelakang tabir harap oklah.

iols lebih suke produksi luar yg buat cite nih, sbb ia sepatutnya hebat mcm lord of the ring n hobbit bagai tu.
baru syok nk tgk.. ni tgk bajet 3 juta
je duration pun 100 minit je agak risaulah.
tp tombiruo tak byk aksi mcm sunan kot.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2014 06:26 PM | Show all posts
Suchi posted on 16-12-2014 11:31 AM
baru nk bukak benang dah ade
tp sapa nasir jani nih
harap2 hasilnya oklah.. tp tgk RAM pun turut s ...

Sunan latar masa purba.
Selain Merong Mahawangsa, hanya Hanyut yang nampak macam bermutu kalau nak bawa Sunan.

Awalnya berharap kalau Satu Janji dijadikan drama pun dah puas hati sebagai kickstarter sebab tema cinta, latar moden, agak mainstream, maka mudah untuk diadaptasi.
Bila keluar Tombiruo, jadi sangat teruja.




Nasir Jani orang lama. last beliau mengarah Kembara Seniman Jalanan (1986) dengan Rozana Cinta 87 (1987). pernah terlibat dalam Mekanik (1983).
orang kata legenda, tapi tak pernah tonton maka tak boleh nak komen.



source: http://www.sinarharian.com.my/hi ... h-mengalah-1.249172 Last edited by hafizadam on 16-12-2014 03:06 PM

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 06:30 PM | Show all posts
yeayyy finally favourite novel i dah difilemkan walaupun agak risau dgn bajet dan pengarah tu. so adakah filem ni akan jadi trilogi sbb ada 3 novel kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 07:00 PM | Show all posts
harap hasilnya tak menghampakan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-12-2014 07:43 PM | Show all posts
Sapa pelakon2nya? Harap semua boleh berlakon. Tolong tolak jauh2 yg kayu
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 08:43 PM | Show all posts
hafizadam posted on 16-12-2014 06:26 PM
Sunan latar masa purba.
Selain Merong Mahawangsa, hanya Hanyut yang nampak macam bermutu kalau na ...

satu janji bg aku kureng..tema kawin paksa jugak wpun selit sikit2 thriller..RAM mmg takleh tulis novel cintan cintun..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2014 08:44 PM | Show all posts
dah lupa citer tombiruo ni mcm mana..dah berzaman kot novel..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
satu janji pun ok gak, layan masa zaman sekolah, kalo skang layan balik maybe dah tak seindah dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh!! Best... Nak tgok!!! Sape hero n heroinn ye??

Excited terlebih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2014 12:52 AM | Show all posts
harini baru sidang media.
casting belum mula agaknya.
hujung tahun depan baru tayang kalau bertuah.
silap-silap 2017.
sementara tu bolehlah calonkan casting pilihan korang.

Ejim/Amiruddin
WanSuraya
TanSriNasir
TuanBerham
Salina
Tobugi
Pandolou
Afandi Black
dll Last edited by hafizadam on 16-12-2014 06:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
selain dari sunan yg selalu dlm angan ai, tomburio ni laaas watak yg selalu dibygkan. haha. bagi ai, dia ni gagah, identiti tsendiri, simbol seka ehem ehem budiman dlm kasar, pencinta bla bla
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 08:29 AM | Show all posts
Nasir Jani tuuu woi, lejen. Nasir Jani ni aku ingat dah give up nak buat filem. Ni comeback lah ni. Percaya lah cakap aku hasil dia takkan sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 08:44 AM | Show all posts
im waiting for filem SUNAN!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 09:08 AM | Show all posts
dalam banyak2 filem adaptasi dr novel,ni jelah novel yg aku baca sampai habis.
yey! tapi suka novel Ratu (tak ingat sangat tittle novel tu tp besttttt)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-12-2014 09:14 AM | Show all posts


kredit: RAMFC @ facebook
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 10:12 AM | Show all posts
harap2 bakal pelakon yang tepilih untuk watak ejim/amiruddin tu,
dapat lah menyampaikan karakter sama macam dalam novel,
yang begitu membuai perasaan..
sampaikan meoolllss boleh fall in love dengan ejim before n lagi2 after kena operate gitteewwww..
dia sangat2 tough, sangat charismatic..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 10:12 AM | Show all posts
MssHarry89 posted on 17-12-2014 09:08 AM
dalam banyak2 filem adaptasi dr novel,ni jelah novel yg aku baca sampai habis.
yey! tapi suka nove ...


Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 11:15 AM | Show all posts
Wow....TERUJA!

Tapi harap-harap tidaklah mengecewakan.

Tapi...pelakon Mesia ni, sapa je yg ada karisma jadi Ejim / Amiruddin?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2023 03:49 PM GMT+8 , Processed in 0.122807 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list