CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: hafizadam

[2017] TOMBIRUO PENUNGGU RIMBA

  [Copy link]
Post time 28-1-2015 03:11 PM | Show all posts
I nak Beto Khushairy jadi Amir. Teringin sangat2.. Beto dan Amir pandai bersilat

Zul Ripin jambu sgt. Bront OK. Remy is actually better, but dari segi commercial value, maybe Bront is better kot..
Tapi Ejim dan Amir tu kembar. Kena yg lookalike kot? Yg M Nasir tu rasanya dia jadi penasihat muzik utk filem ni.

Just my POV je lah. But hopefully the movie will turns out good lah hendaknya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2015 03:29 PM | Show all posts
nak bront jadi ejim.... dah lama aku khatam novel2 tombiruo ni....

yg lain semua x sesuai... m nasir kalu muda sikit boleh la...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
i nak cadangkan pelakon yg baru naik tapi blakon mantop.. sbb RAM n tombiruo tu pn dah ckp famous utk attract audiens. tapi sapa2 tu c dpt lah nk d namakan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 03:40 PM | Show all posts
tak pernah baca novel ni
tak tau gambaran fizikal tombiruo dlm novel tu
adakah berwajah bangla?...kalau ya selayaknyalah Bront or Remy...sekian!
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 03:45 PM | Show all posts
Bront Palarae jadi ejim plsss

Novel faveret nih mesti sokong 200%
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 03:47 PM | Show all posts
tepisket.. replied at 28-1-2015 12:23 PM
Jehan Miskin or Josiah Hogan. Tp tlg kurgkan accent kebaratan sikit ok.

Haah Josiah Hogan pun sesuai, tapi Jehan Miskin macam kureng je.

Vote for Josiah Hogan & Bront Palarae
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-1-2015 03:49 PM | Show all posts
aincomey replied at 28-1-2015 03:00 PM
zulripin xsesuai kot watak ejim ni...ejim dok dalam utan xsesuai kot badan kekar mcm zul ripin :lo ...

tgk dalam Terbaik Dari langit, bront sangat kurus,tulang tersembul sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 03:49 PM | Show all posts
beatgirlX replied at 28-1-2015 02:37 PM
zul ripin??

sado sangat...

zul ripin ada nilai komersil. mungkin pelem akan laku.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2015 04:15 PM | Show all posts
faizal hussein...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:00 PM | Show all posts
macam xbest je novel nih kan ..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:09 PM | Show all posts
abam bront tanpa sangsi pilihan dihati iouoolzz.. abam zul mmg kacak dan sado, tapi dia berlakon takde jiwa.. style berlakon sama aje.. semua nak nampak sado, kacak, dan macho.. style mata nak kecik2 masa bercakap, ala2 shah rukh khan..

abam bront tak kisah selekeh2.. dia berlakon sampai jiwanya.. dia tak sado tapi tapi dia tall dark n hensem..

tapi kalau nak filem meletop amik la abam zul.. kalau nak pelakon berjiwa, amiklah abam bront.

nape bento tak disenaraikan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:11 PM | Show all posts
Santeira replied at 28-1-2015 03:49 PM
tgk dalam Terbaik Dari langit, bront sangat kurus,tulang tersembul sana sini.

Tak apa San. Yang penting kena nampak tegap. Kalau Zul tu bagi kulit dia gelap sikit mungkin okaylah kot sebab macam tak sesuai Zul jadi 'penunggu hutan'.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:20 PM | Show all posts
skechers replied at 28-1-2015 10:35 AM
Haji adiputra

mohon jangan dihencap diri ini, plis!

eh...iolss pon suke jekkk kalo pak haji
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:20 PM | Show all posts
perlu ke buat pilihan?harusla BRONT PALARAE uols!
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:36 PM | Show all posts
nak Abam Beto Kusyairi..!!

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:38 PM | Show all posts
makcik undi abam bront!!! sesuai!!!

muke dia mmg sesuai duduk dlm utan2 gitu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2015 05:38 PM | Show all posts
ada jugak pilih abg Along kita iaitu Beto Kusyairy. dia pun gelap gelap, boleh jadi penunggu hutan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:52 PM | Show all posts
ha..Beto pun aku setujuk..
tapi dia kechik kan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:54 PM | Show all posts
Edited by Donatello86 at 28-1-2015 05:59 PM

Pelakon yg perlu mmgang watak Tombiruo ni perlu ada karisma dan teknik lakonan yg natural dan berkesan...berdasarkan trilogi novel Tombiruo ni iaitu (TOMBIRUO, SEMANGAT HUTAN, TOMBIRUO TERAKHIR) watak Ejim(Amaruddin/Amiruddin) aka Tombiruo ni sgt kuat silap pelakon2 yg dpt watak ni boleh merangkul anugerah pelakon terbaik...malah jika dibikin dgn baik filem Tombiruo ni,lakon layar dan sinematografi terbaik sudah ada dlm tangan jika dinilai keindahan aspek latar Hutan Keningau...bukan shja wtk Ejim malah watak lain Wan Suraya, Pondolou, Tuan Berham dan bbrp yg lain juga haruslah dipilih berdasarkan merit dan kelayakan bukan shj nilai berdasarkan  populariti....tp jika ditanya siapa pelakon yg sesuai utk mmgang watak Ejim tentulah Bront Palare pilihan utama selain Ady Putra dan Remy Ishak....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 05:54 PM | Show all posts
aku boleh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-10-2023 07:38 AM GMT+8 , Processed in 0.110366 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list