CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6900|Reply: 54

Ketua Kumpulan Pornografi Kanak-kanak, Mati Dibelasah Dalam Penjara..

  [Copy link]
Post time 18-1-2019 12:49 PM | Show all posts |Read mode

Kredit Foto: Oakland County Sheriff's Office




Ketua sebuah kumpulan pornografi kanak-kanak, Christian Maire, 40 tahun yang baru sebulan menjalani hukuman penjara di Milan, Michigan sejak Disember 2018 telah meninggal dunia akibat dipukul sampai mati, menurut beberapa laporan media. Maire merupakan dalang di sebalik sebuah sindiket jenayah yang mengumpan kanak-kanak dan remaja perempuan melalui laman sosial sehingga mangsa-mangsanya terjebak di dalam gejala seksual secara atas talian.


Memetik New York Post, Maire yang sudah berkahwin dan memiliki dua anak baru sahaja dijatuhkan hukuman penjara selama 40 tahun. Beliau telah mengaku bersalah di atas kesalahan mengeksploitasi kanak-kanak secara seksual.


Jurucakap Penjara Milan, Dan Clore berkata, Maire bersama seorang lagi tertuduh, Michal Figura, 36 tahun dipercayai telah diserang oleh beberapa banduan lain. Maire meninggal dunia di hospital beberapa jam selepas kejadian. Menurutnya lagi, serangan itu melibatkan 7 orang banduan dan menyebabkan 4 individu lain tercedera, termasuk 2 pegawai penjara. Sekurang-kurangnya seorang suspek memiliki sebilah pisau buatan sendiri.



Kredit Foto: Dwight Burdette (Wikimedia Commons)




Detroit News melaporkan, laporan awal autopsi dari Pejabat Pemeriksaan Perubatan Washtenaw County menyatakan kematian beliau berpunca dari luka tikaman berganda dan trauma tumpul di kepala. Analisis lanjut masih dijalankan dan ia dijangka selesai dalam masa 60 hari.


Apa yang berlaku adalah satu tragedi dan sepatutnya boleh dielakkan,” ujar peguam beliau, Mark Kriger menerusi satu kenyataan rasmi. Manakala peguam Figura telah menolak untuk mengeluarkan sebarang komen.


Clore memaklumkan bahawa pihak FBI mengklasifikasikan insiden ini sebagai kes pembunuhan dan akan menjalankan penyiasatan yang teliti. Berdasarkan perkembangan terkini, Detroit News melaporkan bahawa suspek-suspek yang terlibat telahpun dikenal pasti namun setakat ini tiada dakwaan dilakukan.


Terdahulu, Maire merupakan seorang pengasas bersama sebuah syarikat grafik komputer manakala Figura merupakan seorang pakar Teknologi Maklumat (IT) yang bekerja di University of Pennsylvania.



Kredit Foto: LinkedIn




Menurut Detroit News lagi, menerusi sebuah kumpulan Internet yang digelar "The Bored Group", beliau bersama ahli-ahli kumpulan yang dipilih oleh beliau secara peribadi telah menyamar sebagai remaja lelaki menggunakan akaun laman sosial dan mengumpan mangsa bawah umurnya ke ruangan "chat" peribadi.


Lebih dari 100 orang mangsa kemudiannya telah dimanipulasi untuk melakukan aksi-aksi seksual. Pihak pendakwaraya mendedahkan bahawa ahli-ahli kumpulan tersebut dikatakan memiliki kecenderungan seksual yang turut merangkumi bayi, kanak-kanak dan remaja perempuan.



Kredit Foto: Pixabay




Saya telah menghancurkan kehidupan ramai orang,” ujar Maire yang menangis di hadapan Hakim Daerah, Stephen Murphy sewaktu hukuman dijatuhkan.


Saya tak menyangka saya boleh terlanjur sebegini jauh. Saya memohon maaf kepada kesemua mangsa. Saya telah mengambil kesempatan di atas kepercayaan dan usia mereka dan meletakkan kepentingan diri sendiri melebihi dari kehormatan mereka,” ujarnya lagi.


Selain Maire, terdapat 5 lagi ahli kumpulan sama yang sedang menjalani hukuman penjara. Serangan ini telah meningkatkan kebimbangan terhadap keselamatan ahli kumpulan yang lain yang turut berada di penjara yang sama. Terkini, laman sesawang rasmi Penjara Milan memaklumkan bahawa kemudahan lawatan telah dibekukan buat sementara waktu. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
YES! RASA LA NGKAU NURAKA DONIA DAN NURAKA AKHIRAT SEKALIGUS!
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:19 PM | Show all posts

Cash

Is king!

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:19 PM | Show all posts
tahniah!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jimat duit taxpayers
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknya utk dia. RIH ...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-1-2019 03:51 PM | Show all posts
so long & goodbye paedo
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 03:53 PM | Show all posts
CASH

selayaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 04:05 PM | Show all posts
good news so far..

iols rasa yang 'bunuh' dia pun jenis yang trauma psikologi yang menyebabkan cenderung nak bersikap ganas
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:37 PM | Show all posts
cash la untuk ko sebab merosakkan masa depan org2 lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
syukur Alhamdulillah..hrp yg bunoh die ni x ditmbh hukuman..pedo selayakknye mati saje
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:46 PM | Show all posts
kesian, kat dlm kubur kena belasah lagi, masuk neraka kena belasah lagi

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:50 PM | Show all posts
Rabak tak kat belakang?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap banduan Malaysia bolih buat cam tu kepada perogol, atuk dan ayah yg incest dengan cucu dan anak. Biar kojol semua cilanat tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 04:58 PM | Show all posts
bagus, mati awal
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pulak kat poremer @armin
Disebabkan heshe lah acik tgk drama orange is a new black sampai abis. Agaknye setan ni kena bunuh mcm pengawal yg nak bunuh alex tu tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cash lah. Bazir je nak bela kau 40 tahun dlm penjara
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka pedo ni so innocent...iols like watttt...so jgn terpudaya ye
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 05:59 PM | Show all posts
Mendapat sudah, addio
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 18-1-2019 05:12 PM
Teringat pulak kat poremer @armin
Disebabkan heshe lah acik tgk drama orange is a new black sampai  ...

Hahahaa dah habis tgk dah? Puas hati kan. Baca kes ni teringat cite Shawshank Redemption jgk. Pasni boleh tgk series How to Get away with Murder chuols hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2023 11:32 AM GMT+8 , Processed in 0.204028 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list