CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6245|Reply: 10

Semua Student Wajib Tahu Laman Web Ini..

  [Copy link]
Post time 27-2-2019 12:39 PM | Show all posts |Read mode




Sebagai seorang pelajar, adalah menjadi tanggungjawab masing-masing untuk menyempurnakan tugasan yang telah diberikan oleh para pensyarah tepat pada waktunya. Waktu yang paling kronik kebanyakan pelajar menghadapi kesuntukan masa adalah apabila menyiapkan Final Year Project atau ringkasnya FYP.



Tak tahu la nak guna format mana satu?
Tingginya peratus plagiarisme. Stress!!
Semua tak nak bagi kerjasama bila suruh buat itu buat ini aihhh

Sebagai seorang yang berpengalaman, beberapa laman web yang disenaraikan ini mampu untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi!


Pencarian artikel berguna











Jurnal






Buku









Penyuntingan Artikel




Pengesanan Plagiarisme









Tatabahasa (Grammar)


Persidangan




Rujukan





Jadi macam mana? Mudah tak sekarang, semuanya di hujung jari je! Cuma mahu tak mahu je usahakan. Selamat mencuba! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Related collections:

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya
Wikipedia masih jadi rujukan utama
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 02:21 PM | Show all posts
google scholar patut tau jugak.. emerald pun sama..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 05:24 PM | Show all posts
wowwww thanks
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka pakai mendeley...  Senang organize personal library ikut heading, easy referencing, senang insert in text citation (flexible format).. Jimat bnyak masa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2019 09:15 PM | Show all posts
info yang sangat berguna dan manfaat, terima kasih kerana berkongsi kerana ia sangat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 08:36 PM | Show all posts
untuk jurnal, iols biasa guna:

emerald
ebscohost
google scholar

atau thru website library uni memasing pon boleh...

lagi satu, mendeley memang sangat2 membantu untuk hal berkaitan Rujukan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2019 04:05 PM | Show all posts
tempat untuk mengali maklumat dan membantu dalam pelajaran.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2022 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah thread ilmiah betul ni tq sharing
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 01:07 PM | Show all posts
Trimas TT ke atas informasi yang dikongsikan, sangat bermanfaat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:15 PM GMT+8 , Processed in 0.098437 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list