CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NekNgah

All about Ben Amir : Benomena Vol3

  [Copy link]
Post time 25-1-2021 04:39 PM | Show all posts
hye eberibadi.
miss u olsss. hihihhi. i ols dah balik dari bercuti dari social media ni

Ni ada satu news kuar pasal ben kat bodgos. tapi macam edisi recycle interview lama pastu gabung2 gitu. hahaha

Ben Amir Semakin Memilih Watak

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-1-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
46BlueBerry replied at 25-1-2021 04:39 PM
hye eberibadi.
miss u olsss. hihihhi. i ols dah balik dari bercuti dari social media ni


Dari baju tu, macam kat location Diva Popular.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NekNgah at 25-1-2021 09:00 PM



Pelakon Ben Amir meluahkan rasa syukur kerana selepas lapan tahun menyimpan idea, akhirnya impian untuk mengeluarkan produk minuman bervitamin terlaksana.

Ben berkata, idea mula tercetus ketika melancong ke Hong Kong dan Singapura sembilan tahun lalu, sekitar tahun 2012.

Bagaimanapun kata Ben, proses Penyelidikan & Pembangunan (R&D) mula dijalankan pada Februari tahun 2020.

"Saya seorang yang sangat menitikberatkan pemakanan dan kesihatan, jadinya saya memang akan hadapi masalah kalau nak beli minuman di kedai."

"Di kedai serbaneka contohnya, memang banyak minuman berperisa dijual tetapi kandungan gula pula tinggi dan ada yang terlalu manis dan tak beri manfaat pun kepada tubuh badan."

"'Hujung-hujung’ air yang saya beli teh hijau atau air mineral. Kalau dah selalu sangat bosan juga, sudahlah tak ada rasa."

"Itu yang buat saya terfikir nak keluarkan minuman yang menyegarkan, sihat dan sedap tanpa gula tambahan dan rendah kalori."

"Akhirnya selepas sekian lama, saya dapat minuman saya sendiri yang dinamakan Bentamix dan anda semua juga boleh nikmatinya tanpa keraguan,” katanya.

Bagaimanapun kata Ben dia tidak mahu pembeli salah faham dengan Bentamix kerana air ini bukan produk minuman kesihatan atau tenaga.

Bentamix bukan kategori minuman kesihatan atau tenaga. Ia adalah minuman bervitamin yang boleh diambil secara harian oleh individu berumur lima tahun ke atas tanpa memudaratkan kesihatan.

“Bentamix dapat menyegarkan tubuh badan, tanpa gula tambahan dan membantu meningkatkan imunisasi tubuh,” katanya.

Produk sulungnya ini dimulakan dengan perisa tembikai yang tidak pernah lagi dikeluarkan oleh mana-mana produk minuman di Malaysia.

"Bentamix minuman pertama berperisa tembikai di Malaysia. Tak ada sebab lain saya pilih tembikai sebagai perisa utama, hanya kerana tembikai buah kegemaran saya."

“Sebab itu ia diekstrak daripada buah sebenar dan diperkaya dengan vitamin C, B5, B6, E, B9, B12 dan Biotin. Lagi sedap kalau diminum ketika sejuk,” katanya kepada Gempak.
  

Dalam pada itu, Ben turut menyasarkan pasaran antarabangsa untuk beberapa tahun akan datang.

"Alhamdulillah setakat ini Bentamix telah menerima maklum balas positif dari Singapura, Indonesia, Brunai dan Korea Selatan," katanya.

Dalam perkembangan lain, Ben baru sahaja menamatkan pengambaran drama Diva Popular dan akan kembali ke set untuk dambungan drama Sweetdreams 2 selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ditamatkan.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu-rinduan lah pulak..
  

  

Kita tunggu, lepas ni dia rindu apa pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2021 09:04 AM | Show all posts
Update walaupon terlambat. hehe

  


  


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2021 09:06 AM | Show all posts


  

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-2-2021 09:07 AM | Show all posts
Mana pergi semua orang ni. rinduu oiiii nak joyah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2021 02:04 PM | Show all posts
Skrg ni pkp, rasa2 jadi ke SD 2 tu...
saje tepek la hias sikit penthouse ni dah banyak sawang.
mana tah semua ni pergi!!
*jerit kat speaker*


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-2-2021 09:32 AM | Show all posts
46BlueBerry replied at 10-2-2021 09:07 AM
Mana pergi semua orang ni. rinduu oiiii nak joyah..

Ada je ni.  Itulah sibuk dok maraton drama ratus-ratus episod, rasanya dah seminggu tak masuk forum.

Tapi Berry tak rindu Ngahkan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 09:41 AM | Show all posts
46BlueBerry replied at 11-2-2021 02:04 PM
Skrg ni pkp, rasa2 jadi ke SD 2 tu...
saje tepek la hias sikit penthouse ni dah banyak sawang.
ma ...

SD2 tu macam dah tinggal harapan je.  Dari kata shoot end January, lepas tu early February, ni dah middle Feb.  

Angkara Cinta bersambung lagi 45 episod, agaknya bila la Nina Juren & Yuna Rahim akan free untuk SD2 tu.

Bagi yang menaruh harapan untuk SD2 tu bertabahlah ye.

Bagi yang satu team dengan Ngah, yang tak kisah sangat pasal SD2 tu, berharap cepat-cepatlah Ben masuk set filem pulak ye.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia announce account Tik Tok dia. Malam tu juga jumlah follower account  Tik Tok naik mencanak.

Persoalannya sekarang, bila nak tambah video kat Youtube??
  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tutu.... Abah curhat kat anak dara dia ajelah..
  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
'Support Zoo Negara'
  

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakak mesti terpesona dengan rambut kepuk-kepuk tu, hihihi....
  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 17-2-2021 09:32 AM
Ada je ni.  Itulah sibuk dok maraton drama ratus-ratus episod, rasanya dah seminggu tak masuk foru ...

Elehhhh.. Ngah mengada pulak cakap i ols tak rindu padahal kt ig duk membawang sama2 hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 17-2-2021 09:59 AM
'Support Zoo Negara'

Rengsek scroll komen kat gambar ni. Berderet mention Dai Syed. Apoooo. Jauh nau beza. Dah la budak tu yg tiru rambut panjang ben. Erkkkk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-2-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NekNgah at 17-2-2021 12:29 PM


Pelakon, Ben Amir selepas muncul dalam drama Sweet Dreams rasanya orang ramai masih mengingati bukan sahaja wajah dan penampilannya ketika itu menjadi tumpuan ramai.

Malah wajahnya yang berambut panjang juga dikatakan cukup seiras dengan pelakon popular, Lisa Surihani. Sehingga mereka juga ketika itu acap kali viral dan menjadi buah mulut warganet apabila ada yang menyangka Ben Amir dan Lisa Surihani benar kembar.

Nampaknya juga foto gabungan wajah pelakon-pelakon ini kembali mendapat perhatian apabila dikongsikan semula Ben Amir diruangan Instagram.

Namun begitu, lebih membuatkan warganet teruja juga apabila pelakon itu turut memuat naik foto istimewa bersama Lisa Surihani. Akhirnya mereka berjumpa!

Selepas acap kali dikatakan seperti kembar selebriti pelakon utama drama Sweet Dreams, Ben Amir itu berjumpa dengan Lisa Surihani.

Ben Amir bagaimanapun di posting berkongsikan hal itu bersertakan kapsyen dan beberapa keping foto.
  

Dalam pada itu, ternyata bukan sahaja pertemuan kedua-dua pelakon seperti kembar itu mengundang peminat teruja malah ramai rakan-rakan selebriti juga meninggalkan komen-komen mereka.

Sehingga posting dikongsikan bersama beberapa keping foto itu telah mendapat lebih 100,000 tanda suka bersama lebih 2 ribu komen orang ramai.

“Samaaa!”

“Hahaha omg yee”


“Sampai ke eyebag pun sama”


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
46BlueBerry replied at 17-2-2021 10:39 AM
Elehhhh.. Ngah mengada pulak cakap i ols tak rindu padahal kt ig duk membawang sama2 hahahaha

Shhh.. rahsia.. hahaha..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
46BlueBerry replied at 17-2-2021 10:41 AM
Rengsek scroll komen kat gambar ni. Berderet mention Dai Syed. Apoooo. Jauh nau beza. Dah la budak ...

Hmmm.. Tak faham budak-budak ni, siap cakap Dai tu cute??
Tengok comment kat tweeter pun sama naiknya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 17-2-2021 12:21 PM
Pelakon, Ben Amir selepas muncul dalam drama Sweet Dreams rasanya orang ramai masih mengingati buk ...

Dah lama ben tak dpt likes 100k camtu. Gambar dgn lisa jugak yg jadi trending
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-10-2023 07:37 AM GMT+8 , Processed in 1.099384 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list