CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1337|Reply: 25

Remaja Perempuan 16 Tahun Dirogol Dan Dibakar Sampai Mati

  [Copy link]
Post time 22-9-2022 12:35 PM | Show all posts |Read mode
New Delhi: Rogol dan bakar. Itu nasib menimpa seorang remaja perempuan berusia 16 tahun di Uttar Pradesh, India.


Mangsa bagaimanapun disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di hospital, menurut polis pada Selasa lalu.


Remaja dari kasta Dalit itu menjadi mangsa keganasan seksual di negara yang mempunyai kadar jenayah yang tinggi terhadap wanita.


Dalit adalah kasta paling rendah dalam sistem kasta di India.




Gambar Hiasan




Mangsa meninggal dunia pada Isnin lalu, hanya kurang seminggu selepas dua beradik perempuan juga dari kasta Dalit, yang berusia 15 dan 17 tahun, ditemukan tergantung di pokok selepas didakwa diserang secara seksual dan dibunuh enam lelaki.


Remaja itu dipindahkan ke hospital di ibu negeri, Lucknow, dan meninggal dunia akibat kecederaan akibat kebakaran.


"olis sudah menahan suspek dalam tempoh dua jam selepas kejadian dilaporkan.


"Kami turut memberi jaminan kepada keluarga tindakan susulan yang sewajarnya terhadap suspek akan dilakukan," kata Ketua Polis, Dinesh Kumar Prabhu.


Prabhu berkata, sejak kejadian itu, polis sudah ditempatkan di kawasan rumah mangsa untuk memastikan kejadian sama tidak berulang.


Dalam kes sebelum ini, keluarga dari kasta terendah diugut atau diserang untuk tidak terus memberi keterangan.


Aktivis berkata, polis gagal untuk mengambil tindakan terhadap kejadian yang dilaporkan, khususnya jika berlaku pada kasta yang rendah.


Mereka dikatakan dipinggirkan daripada menerima sebarang pembelaan dan bantuan undang-undang. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 12:39 PM | Show all posts
Remaja dari kasta Dalit itu menjadi mangsa keganasan seksual di negara yang mempunyai kadar jenayah yang tinggi terhadap wanita.

Dalit adalah kasta paling rendah dalam sistem kasta di India
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
bosannya forum cari ni..
kalau tak berita indon rogol .. keling rogol
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 01:54 PM | Show all posts
polis sudah ditempatkan di kawasan rumah mangsa untuk memastikan kejadian sama tidak berulang


mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat depan public...bikin gerun..ni entah2 tahan kat jail kejap then lepas..
tu pasal tak habis2 berulang smpai Abg Jamil pon dh tak larat nak mampos banyak kali..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:02 PM | Show all posts
DayangKirana replied at 22-9-2022 01:54 PM
mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat de ...

land of corruption. bila negara penuh rasuah undang2 keadilan tak dapat ditegakkan. cash is king.  sebab tu orang berduit akan pindah negara2 maju dan selamat cm singapore. tu raja paksa sri langka tu pun lari singapore sebab takut kena henjut dengan rakyat sri langka
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:17 PM | Show all posts
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka sure leh menangis esp ms ditunjuk flashback camner si mati dan 2 org lg diseksa dlm balai polis, mmg giler btl polis tu

dan kes seperti ni cam ni ending story aje utk kasta rendah
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:19 PM | Show all posts
takayama replied at 22-9-2022 06:17 AM
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka  ...

jhai bim best.....banyak filem tamil best2 sebab base on true story
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:32 PM | Show all posts
teruk betul india..pastu dok sibuk nak ganyang islam kt sana...orang agama hindu yang banyak tak betul
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki kt uttar pradesh ni mkn ape
Semua nye cm gile sex

Ptt bakar je semua sial btol
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sana rogol, bakar. Klu mangsa hidup, jadi cacian semua. Bila mangsa dah hilang arah, mangsa bunuh diri sebab malu.. Sedih bila pikir
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 22-9-2022 02:19 PM
jhai bim best.....banyak filem tamil best2 sebab base on true story

Setakat dlm filem jer la..hakikatnya nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:55 PM | Show all posts
undang2 pun xmenyebelahi diorg,patutnye jgn beranak pinak,biar pupus terus kasta tu,
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 03:12 PM | Show all posts
baca tajuk pun da boleh tahu kat mana
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
DayangKirana replied at 22-9-2022 01:54 PM
mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat de ...

Polis jaga sbb tanak dotang attack kuarga mangsa....tak bg beri keterangan pd polis.....

Klu polis tak jaga kemungkinan dorang akn bakar pulak family mangsa.....

Bersyukur lah kita tak dilahirkn di India & Indon...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 22-9-2022 02:17 PM
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka  ...

Polis India ni memang tak blh percaya langsung....

Dorang pun sama jahat....
Kesian org kebanyakan ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 03:51 PM | Show all posts
igt dlm filem ja cerita cmni.. real pon jadi btui2 na..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 03:56 PM | Show all posts
gile kan. macam takde nilai nyawa org tu. dah rogol2 bunuh siap gantung/bakar
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 04:01 PM | Show all posts
Kejamnya perbuatan kes pun terus berulang2 macam tak ada kesudahan
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm langit dgn bumi. Padahal ramai india jd ceo kt syarikat2 gergasi dunia kan. Tingat hritu ada kes ceo google tknk ada talk psl dalit. Dh jdi ceo pun still ada mentaliti gitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Hindu ni apsal ada kasta2....monkey betul.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:52 AM GMT+8 , Processed in 0.130250 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list