CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11375|Reply: 154

Jutawan Tapi Nafkah Anak Mampu RM5 Ribu Je? -Bekas Isteri DDNK

[Copy link]
Post time 26-9-2022 05:02 PM | Show all posts |Read mode
Perkahwinan seorang pakar pelaburan saham terkenal, DDNK dengan seorang wanita muda dan manja menadi bualan hangat rakyat Malaysia selepas majlis kahwinnya diadakan secara gilang-gemilang.


Di sebalik majlis perkahwinan yang dihadiri orang-orang kenamaan dan barisan artis, ada cerita kurang enak didengar apabila bekas isterinya yang sudah bersama dengannya lebih dari 20 tahun meluahkan rasa kurang senang dengan beberapa tindakan pakar saham terbabit.


Baru-baru ini melalui Facebook, bekas isterinya yang dikenali sebagai Hasmawatie atau Atielia De Sams telah menulis berkenaan bayaran nafkah buat anak mereka hasil perkongsian hidup selama 20 tahun.




Foto: FB




“Sebagai seorang jutawan, dua bulan nafkah anak hanya mampu beri RM5,000, wajarkah?


“Apakah tanggungjawab seorang bapa kepada seorang anak apabila berlaku penceraian?,” tulisnya.








Perkongsian yang dibuat oleh wanita berkenaan telah mendapat perhatian ramai dan mengundang pelbagai komen dari netizen.


Kebanyakan mereka telah mengecam tindakan pakar saham tersebut kerana merasakan apa yang diberi kepada anaknya sangat tidak padan dengan gelaran ‘jutawan’ yang disandang.


Antara komen"


"RM5k tu yuran belajar trade je"


"Terus fight Watie!"


"Berkiranya, majlis kahwin grand2"


Terdahulu, bekas isteri kepada pakar saham berkenaan ada memuat naik status bahawa tindakannya banyak mendiamkan diri sebelum ini adalah bagi membuka segala yang ditutupinya di mahkamah kelak.


Dia juga ada menulis di Facebook proses mahkamah berkaitan tuntutan nafkah anak dan juga beberapa lagi hal melibatkan penceraian mereka. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuntut jangan tak tuntut... lelaki bila dah kaya memang lupa diri... sebab tu kena bagi miskin balik....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn wat malu jutawan lah
At least puluh2 ribu lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:19 PM | Show all posts
tuntut sampai tinggal spender kak. pastu kalau dia kene tinggal dgn bini jongos tu akak jgn la plak kesian balik kat laki tak guna ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
500,000 bersama 100 bulan..bersamaan 8 tahun 3 bulan..

Kalau bg 5k sebulan bersamaan 5 tahun majlis kawen isteri baru..

Tp ni 2.5k sebulan jadi 16 tahun punya majlis utk nafkah anak..

Selalu laki kawen baru ni sedap sekejap je..lama2 mencari balik bini lama dan anak..

Ramai dah gini..pu abu..dai farhan.. kes kuih bulan yg viral tu pon dah get back balik Pdhal viral gila share oelh makcik fb..

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:22 PM | Show all posts
PUNG PANG PUNG PANG jangan lepas ni jadi the next Bella or Sera Syuk kepam tu sudahhhh.....hujung-hujung netizen batu api... hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:32 PM | Show all posts
Pakar saham ke pakar scammer ekekeke
Ada ke kat sini yg bayar RM10 terus jadi jutawan padahal RM10 tu cas bukak CDS fee jahhh... ramai dah terkene.. cuolls dah terkene ke? ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
rm5,000  2 bulan. rm2500 sebulan kira ok dh tu. baru kerja pun basic rm1500. umah lgik,keta lgik. bersyukur la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuntut jgn x tuntut...dah apaknya kayo....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols masih tak voley hadam tema beauty and the beast.. patutnya dua2 beast, baru betui..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:47 PM | Show all posts
sila tuntut sampai tinggal sepender..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 26-9-2022 05:32 PM
Pakar saham ke pakar scammer ekekeke
Ada ke kat sini yg bayar RM10 terus jadi jutawan padahal RM10 t ...

Fikir logik lah kan..kalau masuk kelas dia boleh senang² jd jutawan...dah berbondong² staf² stokbroking or paling senang lah kita tgk je top mgmt² stokbroking tu berenti keje jd full time trader.
Bila org propesional jd hamba jijang semang dia punya janji kt org tu mcm boleh capai bulan.
Ddnf ni dh tak layak jd pakar saham, boleh start jadi pak lawak dlm maharaja lawak
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Harta sepencarian tu pon tuntut weh
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana boleh bg byk..bini baru kan nk ootd hari² ..mesti kna utamakn bini baru anak
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:53 PM | Show all posts
tak cukup ke 5k tu?

ko nak dia bagi sebulan berapa 50k?

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
2 bulan 5k rakyat marhaen pun ada lebih dari tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 05:54 PM | Show all posts
pepatah ada menyatakan
jumpa emas jgn kecoh nti kerajaan mintak
ddnk kecoh2 xtakut ke nti org mintak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 05:57 PM | Show all posts
diorg ni kalau jenis suka kahwin cerai kahwin cerai gi berguru dengan jejai & nedim, bagi child support terlebih2 sampai baby momma pon boleh bersenang lenang baru ex wife diam tak berkutik. ni kalau sengkek kedekut mcm ni mmg tak tenteram honeymoon ko ddnk oiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak akak ni sekolah gomen ke prebet?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 06:25 PM | Show all posts
aku baca ke dengar kat mana, tak ingat

katanya sedap first time tu aje, bila bini baru

lepas tu sama je rasa itu dengan bini mana2 pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 08:44 PM GMT+8 , Processed in 0.114717 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list