CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 21556|Reply: 172

"Dasar Penunggang Agama!"-Kantoi, Gelaran Datuk Seri Suami Heliza Helmi Palsu?

  [Copy link]
Post time 29-9-2022 10:06 AM | Show all posts |Read mode
Cerita kurang enak apabila suami Heliza Helmi didakwa menggunakan gelaran Datuk Seri palsu.


Foto: IG




Dalam satu posting tular di facebook, seorang individu berani memuat naik status dengan menulis,


"Suami Heliza Helmi kantoi pakai datuk scam!"













Difahamkan datuk scam bermaksud gelaran yang dibeli dan bukan dianugerahkan dari mana-mana istana.








Di ruangan komen ramai yang terkejut dan simpati dengan Heliza yang tertipu.


Ada juga yang menjadikan pasangan tersebut bahan ketawa kerana suka tayang kemewahan dan pastinya ramai menggelar mereka sebagai penunggang agama.


  



  



Malah ada juga seorang individu mengaku bekerja di bawah suami Heliza, Mahadi mendakwa dia sudah lama mengetahui perkara tersebut.














Namun katanya gelaran sahaja palsu tapi perniagaan yang dijalankan adalah 'legal'.


Setakat ini Heliza dan Mahadi belum tampil memberikan penjelasan.


Sama-sama kita nantikan. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 10:58 AM | Show all posts
meols lebih percaya kata2 acik porem berbanding acik2 fb what say chuolszahhh?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:00 AM | Show all posts
mohon porumer yg pandai utk CSI
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 29-9-2022 10:58 AM
meols lebih percaya kata2 acik porem berbanding acik2 fb  what say chuolszahhh?

Setojuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 29-9-2022 10:58 AM
meols lebih percaya kata2 acik porem berbanding acik2 fb  what say chuolszahhh?

geliiiii…
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:02 AM | Show all posts
kan dulu ramai dah speku yang si janggut ni dato beli.
masa kak ja nak menikah tu.
btw tengok gambar rasa bau janggut kepam kelemumur.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Alip dah scrut. Mmg x ada dlm web istiadat. Yg kelakornya ada pemenat heols backup dia dpt anugerah dari sultan selangor tp bg bukti gmbar arwah sultan phg
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaa yg netz pun asal liza yg acah2 alim semua dikatanye baik
Nmpk pun taw scammer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 11:08 AM | Show all posts
haduiiii malunya si contact lens diameter 20mm
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:13 AM | Show all posts
gelaran beli bukan benda baru pun..lama dah benda ni, biasanya for business purpose
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:20 AM | Show all posts
aku geli tgk janggut dia yg panjang sgt tu. skrg smp dada.. nak bela smp perut ke pulak? x kemas betul aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:21 AM | Show all posts
aduhai...tak pasal2 je bini terkait sama.
tapi kalau segala harta benda business nya semua legal....pekesah pun...makna dia org flex reta benda tu legit la....
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aciks2 porum tolong ler CSI
Dah lama takde gosip best ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 29-9-2022 11:33 AM

Takde ke thread himpunan geng2 scammer nih? Hat tgh kecoh umah 10 hengget pun tak jumpa thread perbincangannya.
Sbb la ni selain laki ija nih depa tgh siasat pokcik kaya yg ade helikopter tu gak.
Iols jumpa fb kawan pokcik laa duk dedahkan itu ini.
Ikutkan dlm list iols bersusun2 penonggeng yg sedang didedahkan kat fb nun.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:28 AM | Show all posts
hyie replied at 29-9-2022 10:58 AM
meols lebih percaya kata2 acik porem berbanding acik2 fb  what say chuolszahhh?

setuju je.

dekat FB majoriti baik2, telus, ikhlas, husnuzon, sokong menorreen buta, hati suci murni, berfikiran positive, tiada syak wasangka, bagi sokongan moral yang tinggi, bla bla bla.....


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadanh pelik lakinya ni kemain terpaling alim tapi suka pakai seluar ketat. Geli tengok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 29-9-2022 11:24 AM
Aciks2 porum tolong ler CSI
Dah lama takde gosip best ni

Khen bosan dgn thread pemujaan berhala yg menyemak tu takde manfaat nak amik tau aktiviti retis hari2 yg semua org leh tgk kat socmed depa gak.

Iols lebih berminat dgn pembongkaran penonggeng2 nih
Walaupun depa ni mcm berhala gak ramai yg menyembah dan slurrrrpppp
Dedah la apa saja ujung2 kata org dengki la, pitnoh la haihhh bila dah taksub mmg tertutup terus mata hati tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:33 AM | Show all posts
noorhairiahma replied at 29-9-2022 11:28 AM
setuju je.

dekat FB majoriti baik2, telus, ikhlas, husnuzon, sokong menorreen buta, hati suci mur ...

HAAAHAAA ayat ko menorren buta
yg faham je faham
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:35 AM | Show all posts
tgk muka pun tau ... ntah tak taulah cemana pompuan nih boleh sangkut ... now hadap jerlah tahan malu seumur hidup
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 29-9-2022 11:31 AM
Kadanh pelik lakinya ni kemain terpaling alim tapi suka pakai seluar ketat. Geli tengok

Laki dia sesuai dgn lopa. Nmpk mcm terpaling alim tp mcm x menjadi di mata porumer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:10 AM GMT+8 , Processed in 0.112747 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list