CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4838|Reply: 67

[Politik] Kesombongan PN Perak memakan diri: Tiada peranan untuk BN dalam kerajaan PN, jumpa pun tak mahu, dedah Saarani

  [Copy link]
Post time 21-11-2022 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 21-11-2022 08:22 PM

PETALING JAYA: Barisan Nasional Perak menyahut kerjasama dengan Pakatan Harapan selepas mendapati BN tidak ada sebarang peranan dalam kerajaan Perikatan Nasional, dedah Pengerusinya, Saarani Mohamad.

Saarani berkata BN Perak mengambil inisiatif selepas mendapati kedua-dua gabungan itu tidak boleh duduk semeja dan membentuk kerajaan, meskipun memperoleh jumlah kerusi lebih banyak berbanding BN.Katanya, PH menemui beliau dan menawarkan peranan kepada BN dalam kerajaan baharu.

“Pertama, BN akan diberi jawatan menteri besar. Esok, ada tiga orang EXCO daripada BN akan angkat sumpah, dan ditambah seorang lagi ialah speaker Dewan Undangan Negeri. Maknanya, kami diberi peranan dalam kerajaan perpaduan ini.

“Berbanding dengan PN, mereka tidak mahu datang berjumpa saya untuk berunding atau memberi apa-apa peranan.”

BERITA LANJUT MENYUSUL

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ingat muhyidin nak ke...dia lagi nk humban zahid ke penjara kut setelah najib..


Anwart ni mmg rapat dgn zahid sebelum anwart kena humban ke penjara oleh Tun...ingat lagi zahid org kuat menyokong anwar mula2 anwar dituduh oleh Tun...zahid berkampung kat rumah anwar tanda sokongan...tapi masa tu zahid nampak baik..

Sekarang zahid betul2 lain...gangster start masa najib jd PM x silap
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nak comolot dengan PH pastu still play victim, tibeh….
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
lola0311 replied at 21-11-2022 08:26 PM
nak comolot dengan PH pastu still play victim, tibeh….

Jalan untung dah depan mata..sapu jer laaa.tahan sepenggal dah layak dapat pencen..
Dap bukan komunis..lobai pun pernah besekutu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Spekuan tahun depan sidang bawah pokok. Untung2 kalau ada buai. Boleh nyanyi lagu nak kawin dengan anak raja.


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-11-2022 08:38 PM
Spekuan tahun depan sidang bawah pokok. Untung2 kalau ada buai. Boleh nyanyi lagu nak kawin dengan a ...

Hahaha...untung2 kalau anak raja terdengar nyanyian tu, boleh dapat sepaket nasi atau tajaan kepci
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 21-11-2022 08:25 PM
Ko ingat muhyidin nak ke...dia lagi nk humban zahid ke penjara kut setelah najib..



ni dun perak je, yg dia cite sombong tu pn perak. ph tak cakap banyak terus bagi jawatan mb kat bn padahal ph lagi banyak kerusi ada 24, bn 9 je. dap cakap bagi kat bn sbb tak nak menggusarkan melayu
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
MB saja melayu... Project2x perak dpt ke kontraktor cina.. Hehehe MB sign saja kelulusan... Jgn ckp banyak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2022 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-11-2022 08:38 PM
Spekuan tahun depan sidang bawah pokok. Untung2 kalau ada buai. Boleh nyanyi lagu nak kawin dengan a ...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang la dap nak control bn perak. Dah terhutang budi dpt jawatan mb. Tu pun takkeh fikir. Ingat dap bodoh2 nak bagi jawatan kat musuh politik.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 21-11-2022 08:36 PM
Jalan untung dah depan mata..sapu jer laaa.tahan sepenggal dah layak dapat pencen..
Dap bukan komu ...

berul dah tu. pasal aku tgk penyata harta husam musa  pendapatan dia pencen exco puluh2 ribu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu islam dah sedar dan mula bangkit
Iols tak zabar endgame esok hari
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 21-11-2022 09:07 PM

Hakikatnyer sultan pun x sior razman  tu jadi mb.terima jela.. sultan x suka taliban
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak lama jd MB dia ni rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 21-11-2022 09:13 PM
Senang la dap nak control bn perak. Dah terhutang budi dpt jawatan mb. Tu pun takkeh fikir. Ingat da ...

Ha list la apa yg dap control bn selama ni kat perak. Sbb ni bkn pertama kali kn? Dah 2 kali ni. Listla nak gak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Memangla kena lantik mb dari bn... dah org bukan melayu takleh jadi mb... okla tu... mudah kerja.. boleh bentuk kerajaan dan move on.. pn mesti tunggu bn melutut kat diorg kan? Peja salah langkah... sesama melayu jgnla sombong sgt...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2022 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Saarani ni dah la pendek, bodoh pulak. Kau ingat dapat jawatan free free saja ke? Kau tu puppet je bengap... Ada puppet master yg kontrol kau. Takyah nak sembang banyak jawatan laaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat menipu saarani ni.... Peja dah jumpa ajak bincang penubuhan kerajaan perak... Dia yg tolak sebab tetap nak jadi MB walaupun kerusi ciput.... DAP sanggup bagi kerusi MB sebab DAP bab bonekakan Melayu memang forte mereka so apa nak risau bagi MB kat UMNO
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
koyak rabak geng2 PN..

Sabar la..itu la yg PH rasa masa langkah sheraton dulu..tapi malaysia masih aman
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:15 PM GMT+8 , Processed in 0.135283 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list