CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

"Seronok Tengok Si Cel*Ka Sekalian Bertanya,"-Tiz Zaqyah Berang Dituduh Berzina Dengan Lelaki Dalam Hotel

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 04:31 PM
Kalau betul orang yang tengok porn dan berhibur tu takde self control, then kenapa negara2 barat m ...

entahla ko ni brape puluh tahun la hidop pening celaru. cakap pun pening. ko bg contoh amarika pastu masuk hasil belah melesia??? barat takde kes rogol?? barat takde kes dadah?? barat takde kes bunuh org?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 05:20 PM
entahla ko ni brape puluh tahun la hidop pening celaru. cakap pun pening. ko bg contoh amari ...

Wow, sumpah bengap ni, Aku takde kata amerika tak buat jenayah. Aku mengaku barat pun ada buat jenayah. Tapi kalau nak kata barat jahat, then cuba tengok orang2 islam kita sendiri, tinggi sangat ke self control orang2 kita dibanding barat? Kalau betul self control orang kita tu hebat2, kenapa masih ada kes rogol, bunuh dll?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 05:20 PM
entahla ko ni brape puluh tahun la hidop pening celaru. cakap pun pening. ko bg contoh amari ...

Orang lain pun reply komen2 aku, tapi takde la sebengap kau sampai tak mampu faham benda yang aku dah explain. Luar biasa betul level bengap kau ni, tahap slow tu takleh bincang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 24-11-2022 05:43 PM
CariMalay replied at 24-11-2022 05:34 PM
Orang lain pun reply komen2 aku, tapi takde la sebengap kau sampai tak mampu faham benda yang aku  ...


apoo sbb masing2 tak tggi self control lah ko jgn dedahkan lagi pd bnde yg lg bwk ko kelaut acikkkk?? acik2 sni yg perangai mcm syial rogol org bunuh org mcm ko lah sebijik, penunggang nk justify buruk perngai sndiri entah solat pun tidk tp baju jubah tak tggal .ko pulak penunggang puak barat, deyol sndiri pun padahal tak endorse buruk perngai kelaku. tak mari lagi lah statement mana2 acik omputih buat karangan panjang2 mcm ko i want my son to have a sad life just like me. masalah ko, ko endorse buruk kelaku tu yg org marah. hello barat people oso dah pandai limit alcohol intake, barat people oso pndai g kaunseling on self control, ko ader?? lgi ko sembang nk berank pinak jahanam kan ank pinak ko.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 05:41 PM
apoo sbb masing2 tak tggi self control lah ko jgn dedahkan lagi pd bnde yg lg bwk ko kelaut acikkk ...


Itu tandanya islam tak mampu jamin seseorang tinggi self control macam yang kau cakap. Bukan islam pun masih mampu ada self control yang tinggi, semua tu hanya individu. Tak semestinya ikut islam tu tak kelaut.

"hello barat people oso dah pandai limit alcohol intake, barat people oso pndai g kaunseling on self control, ko ader??"

Haha siapa kata takde? Aku liberal dan atheist, tapi aku bukan jenis yag pakai langgar ikut sesuka hati. Kalau mabuk, aku takkan drive, aku akan pastikan self control aku timggi supaya tak pukul kawan2 atau sesiapa sekalipun, minum pun tak banyak. Then self control aku bukan setakat gi kaunseling, tapi siap baca ilmu psikologi sekali. Rogol orang memang bertentangan dengan prinsip aku, macam2 lagi self control aku ada.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:02 PM | Show all posts
uols rasa TZ ni virgin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 24-11-2022 06:02 PM
uols rasa TZ ni virgin ke?

Takde dah, memang kuat gi clubbing dia ni. Kalau dulu boleh nampak dia gi clubbing dikelilingi lelaki2 tak pakai baju selfie dengan dia dan dia lak pakai seksi2 sambil jelir2 lidah macam pompuan sundal. Dari situ boleh tahu memang dah takde dara. Sebab tu dia masih tak kahwin, sebab dia tahu takde laki nakkan dia sebab dah takde dara.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 05:54 PM
Itu tandanya islam tak mampu jamin seseorang tinggi self control macam yang kau cakap. Bukan isla ...

sebab tu JANGAN ENDORSE sbb ur level of self control wud be different than org lain punya level of self control. ko boleh minum arak banyak2 dan sedar utk tidak drive. tp org lain belum tentu boleh pikir bnde yg sma. kenapa kau tak taip bnde2 panjang mcm ni dekat first post ko yg ko duk endorse sgt tu??? mcm mana kau tau islm tak boleh impose self control pada seseorang??? ko bukan practicing muslim?? ko bukan practicing muslim dan mcm mana ko boleh nk ckp ape yg works ape yg tidak for muslim???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 06:21 PM
sebab tu JANGAN ENDORSE sbb ur level of self control wud be different than org lain punya level of ...



"ko boleh minum arak banyak2 dan sedar utk tidak drive. tp org lain belum tentu boleh pikir bnde yg sma".

Sebab kita punya self control berbeza la aku nak orang ikut aku supaya diorang tak main pakai langgar je bila jadi atheist dan liberal. Liberal dan atheist aku lebih tekankan bab self control, sama macam agama. So terserah pada orang ramai nak ikut aku atau ikut agama, dua2 pun boleh. Tapi untuk aku, aku lebih selesa tak ikut agama sebab tak perlu sembahyang, gi surau dan masjid. Semua tu bagus, tapi ada cara lain lagi untuk jadi bagus tanpa perlu bebankan diri buat semua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annehuda at 24-11-2022 06:36 PM
CariMalay replied at 24-11-2022 12:47 AM
Aku dulu kaki sosial. Dadah, arak, pelacur, parti liar, semua aku dah rasa awal 20an dulu. Aku pun l ...


Aku suka layan reddit,aku teringat ada sorg redditor ni kata,dia nak cuba bereksperimen dengan dadah,pastu dia nak update la dlm thread tu. Skali tu end up memang redditor tu senyap terus dah.Tak pasti la apa jadi ngan redditor tu,nak kata masuk rehab tapi dia tak update pun. Mungkin dia dah mati overdose kot.Ko dah sah la selamat tapi harap-harap anak ko tak macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 24-11-2022 06:34 PM
Aku suka layan reddit,aku teringat ada sorg redditor ni kata,dia nak cuba bereksperimen dengan dad ...

Mungkin sebab dah sampai ke bulan, tapi takleh turun ke bumi lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri upload, sendiri cari kontroversi, netizen react , sendiri stress meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 06:29 PM
"ko boleh minum arak banyak2 dan sedar utk tidak drive. tp org lain belum tentu boleh pikir bnde  ...

hahaha lantak ko lah.. iols tak masuk cmpor ok hal ko nk minom ke nk mnonggeng ke nk mdadah ke, masalah nye ko endorse n nak kait dgn agama. henpon kt tgn melekat kan, ade uols blaja term ignorant?? liberal ni sama mcm extremist. bangga2 , suka melebih2 pastu endorse bnde tak betul paksa org terima, bila org tak terima, deyols kait dgn belief org yg tak terima tu, yg their belief is better n true. patut nya uols suka kat iols, sbb iols beria nk selamat kan anak uols yg tak wujud lagi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 06:57 PM
hahaha lantak ko lah.. iols tak masuk cmpor ok hal ko nk minom ke nk mnonggeng ke nk mdadah ke, ma ...

Yes, liberal dan atheist camni yang kita perlu hapuskan. Aku punya liberal dan atheist sangat lain dari diorang sebab aku beri penekanan yang sangat2 kuat bab self control, perikemanusiaan, hormat menghormati, sebab tu aku nak orang lain ikut aku terutama sekali anak aku supaya diorang tak jadi liberal yang perangai macam binatang, tapi dia still bebas buat pilihan nak ikut agama atau aku, aku takkan pernah halang. Cuma harapan aku kalau nak ikut islam, dia kena ikut dengan bersungguh2, takleh sekerat2 je. Aku nak didik dia sampai dia mampu jadi manusia yang betul2 warak dan baik, jauh lebih baik dari penunggang agama dan orang2 islam yang hanya pada IC.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 02:16 AM
jadi liberal dan freethinker la best, hidup bebas. Tapi hidup kena sentiasa bezakan antara jenayah  ...

Sama ada ko betul2 freethinker atau saje nak attention acik2 porom.com. Tp papepun yg ko buat selalu ingat yg Allah sayangkan hamba-Nya. Dosa sebanyak buih di lautan pun akan terhapus dengan kehendak dan kasih sayang-Nya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenIsolde replied at 24-11-2022 07:32 PM
Sama ada ko betul2 freethinker atau saje nak attention acik2 porom.com. Tp papepun yg ko buat sela ...

Try baca kesemua reply aku dalam thread ni sampai page 3, nanti kau akan faham sendiri.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2022 12:53 AM
Tiz dgn sapa ek? Mcm pernah baca dlu dah lupa

Cinta jagong fs-jejot..cepatnya chuols lupa. Kan fs ada mengamuk kt wartawan yg katanya si tz duk call laki dia 2 3 pagi. Tp masa tu sheols kena backlash balik cashhh sbb caras nowa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 07:34 PM
Try baca kesemua reply aku dalam thread ni sampai page 3, nanti kau akan faham sendiri.

Mcm byk tokok tambah je cite ko? Tp betulla syurga tu mahal harganya. Aku doakan ko akan dpt hidayah satu hari nanti. Hidup ni tak perlu impress manusia, hanya cari keredaan Allah je. Barulah tenang2 je hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenIsolde replied at 24-11-2022 08:39 PM
Mcm byk tokok tambah je cite ko? Tp betulla syurga tu mahal harganya. Aku doakan ko akan dpt hiday ...

Tokok tambah apa? Ini bukan citer sejarah yang boleh tokok tambah, ni citer tentang pendapat peribadi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm forum ni sume org blh sembang smpai melayang. jgn dilayan sgt nati sama2 mereng jadinya

gebu betul tz ni ye...puteh sueh tp kdg2 nmpk busuk
baik la blakon balik mcm dulu2 ada gak pekdah dari dok berkelinjat tak tentu hala. iols suke dia blakon. nur, cjp mmg wow lakonannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:44 PM GMT+8 , Processed in 0.092241 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list