CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

"Seronok Tengok Si Cel*Ka Sekalian Bertanya,"-Tiz Zaqyah Berang Dituduh Berzina Dengan Lelaki Dalam Hotel

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 02:21 AM | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 12:47 AM
Aku dulu kaki sosial. Dadah, arak, pelacur, parti liar, semua aku dah rasa awal 20an dulu. Aku pun l ...

Siyes ar freethinker?  kahkahkah. takpe2, tgah sihat kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
diaaa niee masa berlakonn nampak suci innocent jee.. Bilaaa kat luor perhhh lain macamm jadi nyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 25-11-2022 02:21 AM
Siyes ar freethinker?  kahkahkah. takpe2, tgah sihat kan.

Tengah sakit atau dah mati sekalipun aku tetap atheist, aku dalami ilmu psikologi termasuk ilmu2 lain untuk rawat hati sendiri kalau sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:19 AM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 25-11-2022 01:31 AM
"Adakah kerana Arab dgn western musuh ketat so apa yg budaya org tu , diharam dlm undang2 middle e ...


Aku takda sampai atheist. Tapi aku kadang wonder jugak bab2 ini. Sbb apa yang org luar budayakan semua diharam dlm islam. Kdg aku kesian tgk perempuan banyak kena akur walau benda itu remeh gila. Tapi normal kalau ko kata publicly, org akan kata ko sila kembali k3 pangkal jal4nz. Tak baik persoal benda ni. Dah biasa weyh.
Kalau kes kucing and anjing lak, aku pernah terfikir jugak adakah anjing haram dibela sebab kan nabi saw sayangkan kucing? Ummah kita kan sayangkan nabi. Jadi kucing wajib diangkat mulia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
jambatannetizen replied at 25-11-2022 03:19 AM
Aku takda sampai atheist. Tapi aku kadang wonder jugak bab2 ini. Sbb apa yang org luar budayakan s ...

Ala, baru ingat ada geng atheist hahahah.. tapi takpela, kalau jadi islam liberal pun bagus gak, yang penting perkara2 baik yang diajar islam contohnya hormat orang tua dll tu kita tetap ikut. Yang remeh2 dan mengarut macam takleh nyanyi, takleh mekap, pakai niqab dan kena pakai tudung tu takyah ikut langsung.

Mungkin memang betul islam haramkan apa yang negara non muslim budayakan atas sebab nak bezakan kita dengan kaum tu tapi aku rasa sebab lainnya adalah sebab islam nak pastikan orang perempuan tak mampu berfesyen dengan macam2 fesyen rambut yang menggoda so bila tak mampu berfesyen, diorang akan lupakan duniawi. Jugak bertujuan untuk "penjarakan" orang perempuan atas dunia ni supaya orang lelaki tak mudah miliki diorang seterusnya kawal diorang atas tujuan nafsu yang kononnya akan jadikan si lelaki tu hanyut dengan dunia serta bongkak.

Mungkin jugak pada pandangan agama, bertudung ni mampu jadikan seseorang perempuan tu kurang menarik untuk ditatap so bila kurang menarik, zina pun makin jauh dari kita. Ibarat perempuan berambut botak, akan jadi kurang menarik untuk ditatap so zina pun makin menjauh.

Aku tak pasti kau dan yang lain faham atau tak apa yang aku tulis ni. Kalau tak faham, lupakan je. Kalau tak setuju pun lupakan je sebab ini hanya pandangan peribadi.


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 25-11-2022 04:13 AM
Ala, baru ingat ada geng atheist hahahah.. tapi takpela, kalau jadi islam liberal pun bagus gak, y ...

Benda ini pun aku pernah jugak terfikir. Aku rasa bukan aku je. Haha. Mcm color rambut pun tak boleh kan, seolah ikut sesuatu kaum . Tengok western dgn arab kan tak berapa ngam maybe dari dulu lagi kot. Msia pun dulu originally bukan agama isle, nenek moyang kita kebanyakkan atheist or hinduism. Jap aku PM kau cam kekok lakkkk kata topik ni public nnt
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 09:54 PM
Mana ada aku kata kau bengap dalam post yang kau quote tu. Yang aku kata kau bengap tu cuma dalam  ...

yihhh tak kuaser ko ingt iols rajin layan jwp jwp ni sbb iols kezah kt uols ker?? iols nk bg puas hati sndiri jah dpt mjawab helloo tu dh mari kawan serumah uols shuh sana
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:40 AM | Show all posts
CariMalay replied at 24-11-2022 05:31 PM
Wow, sumpah bengap ni, Aku takde kata amerika tak buat jenayah. Aku mengaku barat pun ada buat jen ...

Org barat tu maju sebab tak fikir halal haram semua sapu. Penting diri.

Tu la suruh mengaji tak nak. Islam pun pernah mendonia dahulu. pegi la berhijrah ke barat sana...ke barat pun tak terima chuols.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 25-11-2022 08:48 AM
CariMalay replied at 24-11-2022 09:54 PM
Mana ada aku kata kau bengap dalam post yang kau quote tu. Yang aku kata kau bengap tu cuma dalam  ...


uols takkan berani taip panjang2 mcm uols buat ni utk pertikai agama dekat acik2 kristian, acik2 hindu, acik2 buddha. sbb tu iols menyampah puak acah liberal berbangsa melayu, sbb pd korg yg error tu islam sj, agama lain apesal taknak pertikai jugak dh kata atheis tak purcaya agama, apesal islam jah? christian buddha hindu pon religion jugak. depa pun ade sembahyang jugak ma pergi kuil pergi gereja? btutup jugak sister depa raabi depa??? buddha sami hindu pun puasa jugak asal ko tak berbunyik??? ade acik2 hindu budhha christian kes jenayah asal ko taknak bunyik, asal taknak ckp kuat2 agama depa failed??  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:05 AM | Show all posts
Lantak kan aje dekat carimalay tu. Dia nak dia je betul, bagi je lah. Nanti masa kat padang masyar jangan terkapai2 mintak tolong..

Dari cara dia reply pun nampak dia tak tenang. Jenis serabut. Entah2 in real life dia ni mmg jenis busuk. Acah rebel. Terpaling membuat dosa.


Kesian mak ayah dia..takde doa dari anak yg beriman.

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:43 AM | Show all posts
lightheaded67 replied at 24-11-2022 08:48 AM
apooo dri cara ckp pun tau ko ni hidop celaru. halooo religion tu utk impose yg kena sedar hidop ad ...

Seram tngok komen yg uol blas ni, freethinker sngt dh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:45 AM | Show all posts
apech replied at 24-11-2022 09:31 AM
sesatan jauh dah ni... moga tuhan masih sayang

Trkjut kjp iol bca komen CariMalay tu, kus smangat.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:48 AM | Show all posts
KamikuP replied at 24-11-2022 04:58 PM
Wow very the kinky...
Boleh jahh kalakao bahh

Ptutlh komen dia kna banned, rupa2nya bhya sngt hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:51 AM | Show all posts
syamzana replied at 24-11-2022 09:10 PM
dlm forum ni sume org blh sembang smpai melayang. jgn dilayan sgt nati sama2 mereng jadinya

ge ...

Aiol kat forum ni klau komennya mlayang ke langit sngt, iol mmg x blas mcm komen2 Stinger lol.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:53 AM | Show all posts
anony-mous replied at 25-11-2022 12:51 AM
Dasat pemikiran liberal org skrg. Basic things mcm tutup aurat boleh komen suka2 mcm agama tu dia pu ...

Doakn je yg trbaik utk org2 jnis cmni, nmanya dh akhir zmn kn? Biasalh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:56 AM | Show all posts
apech replied at 25-11-2022 09:05 AM
Lantak kan aje dekat carimalay tu. Dia nak dia je betul, bagi je lah. Nanti masa kat padang masyar j ...

Aiol dri Brunei terchenta ni dlu prnh bca kat Reddit kitorg psl ada stu mamat ni bgithu dia Muslim, sllu ikut bribadat dgn makpak tpi dlm hti dia rsa ksong & dia dpt mrasakan yg dia tu Atheist. Sumpah yg iol rsa seram bila bca komen dia tu, Brunei ada Atheist dlm senyap.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 25-11-2022 10:51 AM
Aiol kat forum ni klau komennya mlayang ke langit sngt, iol mmg x blas mcm komen2 Stinger lol.

kdg mencari perhatian giteww. biasa la manusia ni mcm2 peel
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:15 PM | Show all posts
syamzana replied at 25-11-2022 11:32 AM
kdg mencari perhatian giteww. biasa la manusia ni mcm2 peel

Hahahahaha, Stinger tu pun mcm dh bnyk kli tukar username heol/sheol.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lor aku balik ke thread ni sebab nampak dah panjang sikit threadnya, kot2 dah tau siapa lelaki tu. Ghupenyer takde kaitan pun

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:24 PM | Show all posts
bankerpencen replied at 25-11-2022 04:20 AM
Lor aku balik ke thread ni sebab nampak dah panjang sikit threadnya, kot2 dah tau siapa lelaki tu. G ...

Sama la iolls. Hanyalah manusia yg takde tujuan hidup bersembang sesama sendiri je buat thread jd panjang.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 11:41 AM GMT+8 , Processed in 0.211023 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list