CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5316|Reply: 102

[Politik] 'Sabar saudara KJ' - Zahid balas kritikan Khairy di FB

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 11:09 AM | Show all posts |Read mode
HARI 5 | 'Sabar saudara KJ' - Zahid balas kritikan Khairy di FB

https://www.malaysiakini.com/news/645523

Pasukan Malaysiakini
Diterbitkan:  Nov 24, 2022 9:43 AM⋅
Dikemaskini: 10:59 AM



HARI 5 | Usaha menentukan perdana menteri yang kesepuluh diteruskan dengan Istana Negara mahu parti-parti politik menubuhkan kerajaan perpaduan.

Malaysiakini membawakan berita terkini secara langsung selepas pilihan raya umum.


‘Sabar saudara KJ’ - Zahid

10.30 pagi: Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi menasihati Khairy Jamaluddin untuk menunggu pemilihan parti yang akan diadakan tak lama lagi.

Ia berikutan kritikan Khairy terhadap Ahmad Zahid berkaitan rundingan untuk menubuhkan kerajaan baru yang sedang berjalan.

"Jawatan dalam parti sesiapa pun boleh bertanding nanti.

"Sabar saudara KJ," kata Zahid ketika membalas hantaran Khairy semalam.

Dalam hantaran itu, Khairy berkata Zahid tiada autoriti moral untuk terlibat dan malah membuat keputusan berhubung rundingan pembentukan kerajaan baru.

Ketika kempen PRU15, Khairy ada menyatakan hasratnya untuk memimpin Umno di masa akan datang.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by juboqhang at 24-11-2022 12:40 PM

Pesanan buat pada KJ ..hang
muda lagi dlm Umngok tu boleh buat comeback. Mulut jgn celupar sgt.. low profile ja dulu. Jgn asyik hentam parti..  hang bantu rakyat lagi baik. Hang jadi gatekeeper ja.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kejutan dari wak jahit?

Yakin benar buat PAU hujung tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:18 PM | Show all posts
tukar la dgn kj..kalau tok mat mmg jd org suruhan jahit je la nnty tu
iolls xsangka k tok mat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
boooo jahit

yeayyy kj
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:35 PM | Show all posts
sangbara2020 replied at 24-11-2022 12:18 PM
tukar la dgn kj..kalau tok mat mmg jd org suruhan jahit je la nnty tu
iolls xsangka k tok mat gitu

Tok Mat ni ikut tradisi org no 2 dlm Umno, takut tak naik kalau melawan boss
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Zahid Zahid. Elok2 time muda muka jambu, dh makin tua nampak *tut* dah nampak Captain Crook dah
Dengar la suara orang kt bawah ni. Nnt kena pecat lagi malu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang tak terfikir ke, apa jadi kalau Presiden yang Pro PN menang PAU kelak?

Sekiranya kerajaan PH+BN jadi nyata dan anwar jadi PM, adakah presiden baru kelak berhak menarik balik MOU ka CSA (kalau ada, sebab di perak gabungan bn ph takde buat benda ni)

Kalau terjadi camni, bangnon bakalan jadi pm tersingkat ke uols?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-11-2022 12:43 PM
Korang tak terfikir ke, apa jadi kalau Presiden yang Pro PN menang PAU kelak?

Sekiranya kerajaan PH ...

Badi lizz truss 44 hari jalan terus.


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangkem dapat rasa wak jahit dah keluarkan dia punya trump card

Wak jahit nih fighter.. takkan mengalah cepat punya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pinggan replied at 24-11-2022 12:39 PM
Zahid Zahid. Elok2 time muda muka jambu, dh makin tua nampak *tut* dah nampak Captain Crook dah
Deng ...

Awat aku tengok muka dia & bini sembab macam kena cucuk botox
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-11-2022 08:46 PM
Bangkem dapat rasa wak jahit dah keluarkan dia punya trump card

Wak jahit nih fighter.. takkan meng ...

Betul itu trump card zahid... Diri sendiri... Bukan aku kata bangkem..reporter yang tulis...



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin jadi, selagi ada crookes head like yidin. Benda ni akan jadi. Pastu, 44 hari hidup rakyat terseksa di bawah PH.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 24-11-2022 01:01 PM
Betul itu trump card zahid... Diri sendiri... Bukan aku kata bangkem..reporter yang tulis...



Apa maksud bercakap tanpa irama?

Bebal tu kenapa plak?

Tp takleh blah tang jambu tu, motif reporter tu kata bangnon suka dia sbb jambu huhu
Padahal tu ntah zaman bila punya berita tah kan bukan 1998 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:14 PM | Show all posts
confirm confirm confirm...DSAI angkat sumpah petang ini...sabar ya KJ
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasca pru15 ni br nampak true colors memasing...tambah2 wak sorg ni.. Paling obvious la mempermainkan undang2... Tak tau malu punya org, sana sini org meluat tgk muka kau... Dasar...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sangbara2020 replied at 24-11-2022 12:18 PM
tukar la dgn kj..kalau tok mat mmg jd org suruhan jahit je la nnty tu
iolls xsangka k tok mat gitu

Tok mat dah nampak kot sblm ni dia gud2 ppl org x kisah... Bila jadi crook + lantang br org nampak, sebut2 nama heols... Jadi baik di whoareyus kan je... Harap2 kj naik jadik presiden umno
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 23-11-2022 09:09 PM
Apa maksud bercakap tanpa irama?

Bebal tu kenapa plak?

Mungkin jenis serius... If buat joke jenis dark humour..

Ada baca few articles tentang bangnon dan zahid di internet pros and cons tentang depa ini... Jumpa pix ini... Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau smpi pau zahid msh ada, besar kemungkinan status presiden tu akan dikekalkan lah. Alah blh baca la politik msia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-11-2022 01:09 PM
Apa maksud bercakap tanpa irama?

Bebal tu kenapa plak?

sblom 1998 lg ada org nk jatuhkan bang non..PAU 1997 bang non ada cakap...ada org nak dia letak jawatan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 06:06 PM GMT+8 , Processed in 0.221486 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list