CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Nad Zainal Perlu Jalani Rawatan Buah Pinggang, Netizen Syak Sebab Makan Ubat Kurus

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 27-11-2022 08:46 AM
i dulu suka naw google pasal sakit gerd...simptom gerd kan lebih kurang mcm sakit jantung...anxiet ...

ooo i paham sbb i dulu2 pun mcm tu jugak. uolz skrg ni dlm environment yg tak sihat ke? kalau iolz trigger makanan dairy, pastu trigger iolz teringat org2 yg abuse iolz mentally padahal dh keluar pon dri environment2 itu, tp saitan kan, duk bg teringat2 gitu. so bila skrg dh paham mcm ok lah, mcm dh kurg anxiety gerd smua tu. plus jgn tekan diri sgt, kita takleh ubah org, kalau takleh kluar dri environment tu cth family abuse ke ape kan, cukup uolz distance kan diri. tp kalau time uolz stress, tak jaga makan mmg akan mnambahkan lg rengsek dlm minda dn bdn..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 26-11-2022 05:15 PM
gituh acikchubby pulak perli chuolz kaka?  sabar jelah kurus pun kena yahh??  habis tu cne nk bu ...

dari dulu lagi org² kurus ni diejek mcm² oleh acik² tembun...diri sendiri tembun tak sedar
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
shroom replied at 24-11-2022 08:10 PM
Nak tanya herbalife tu ok ke? Ade side effect tak?  my aunty minum mmg dah kurus, tp xberani pulak.. ...

Tak ok ye. Haritu dietitian pesan kat i jgn makan sbbdah ada kes toxin tinggi
Maybe kilang proses x bersih
U bleh google je kes herbalife toxin tinggi

Tpi biasalah herbalife denied
US pun kdg regulation dia ada kelaut dlm
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 28-11-2022 07:38 AM
Tak ok ye. Haritu dietitian pesan kat i jgn makan sbbdah ada kes toxin tinggi
Maybe kilang proses  ...

Acik nourul wahab depp bini tokey herbalife ujung2 kena buang rahim. Investment yg baik utk diet sebenarnya, beli la kasut sukan yg elok selesa, 2 set baju nk buat exercise, fitness watch boleh monitor HR, non stick pan, air fryer. Bukannya invest produk2 kurus. Org kita baru buat IF seminggu tapi dia punya cheat day mcm org dah sebulan tak jumpa makanan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala...x payah la nak kurus²... Janji sihat sudah...

Petua nk sihat...cer buat dlm masa seminggu je...
Jgn mkn nasi, jgn makan makan berminyak atau goreng², jgn mkn gula, jgn mkn makanan berasaskan tepung terutama yg ada gluten...

Kalau nk kurus dan sihat cer mkn beras herba poni...


Jauhi mkn makanan yg byk perasa dan pengawet
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin sbb Berry full atau pon boleh jadi side effect ubat2 yg dia terima masa kat icu tu. Semoga cepat sembuh lah Nad. Sian anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 02:31 PM | Show all posts
Edited by Incanto at 28-11-2022 02:33 PM

doktor dah kata Nad punya kidney rosak  sbb kurang oksigen masa paru paru berdarah.

bukan sbb ubat kurus atau apa apa ubat pemutih kulit timbang kilo.

wpun ubat kurus dsn ubat putih timbang kilo memang bahaya.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 03:12 PM | Show all posts
bgusny dlm ni bnyk ilmu bermanfaat dpt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 08:35 AM | Show all posts
Edited by mamaazim at 29-11-2022 08:36 AM

kurangkan minum manis mesti berkesan... iolss tak minum kopi susu, teh susu, sirap bandung, nescafe.. tak minum bergula sangat.. banyak minum air putih .. alhamdullilah maintain berat.. 50 kg paling2 dia naik 52.. puasa karang turun balik... malam nak tido amalkan minum airputih automatic pagi2 akan membuang... kalau dah teringin nak minum air manis minumlah tapi janji dalam seminggu tu ada cheat day sweet day...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 09:38 AM | Show all posts
suka2 replied at 28-11-2022 08:07 AM
Acik nourul wahab depp bini tokey herbalife ujung2 kena buang rahim. Investment yg baik utk diet s ...

she removed her rahim ke...bila plak kes ni...homaigod...
I pun dulu2 mmg amik herbalife, mmg kuwus tp badan jadi cam flat..
bonbon pun jadi flat so I stop la..
now dah berisi skit tp still manageable la..jaga makan la skit2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 10:28 AM | Show all posts
sekarang ramai jugak artis buat product kurus sendiri.... maklum la ramai yg teringin bentuk bagai kerengga...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 04:03 PM | Show all posts
asfaz replied at 25-11-2022 08:48 PM
Mil tiri ai,ada penyakit tpi dia lebih percaya kan ubat2 online. Ubat klinik taknak makan. Malas d ...

bahaya ubat2 online ni..baik beli kat farmasi dan boleh minta advice dari pharmacist sendiri..
sebab ada ubat yg mereka tau kan mana bagus mana x..


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 04:11 PM | Show all posts
mcm i cara nak paksa bersenam la.masuk run2.pilih medal lawa2 dengan baju lawa.baru rasa semangat nak bersenam.masuk yang fun run 5km.seronok.kalau ada rezeki ada organizer buat cabutan bertuah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 07:17 PM | Show all posts
Ada latest news ke psl nad? Lama dia dlm icu tu..ke iols tk up to date…
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 08:22 AM | Show all posts
twins replied at 29-11-2022 10:28 AM
sekarang ramai jugak artis buat product kurus sendiri.... maklum la ramai yg teringin bentuk bagai k ...

bonda rozita tu betul ke diet puasa bagai?
ke buat bariatric gak?
lain mcm aku tgk pic dia kt TT semlm
secekak pinggang oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 08:27 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 11-12-2022 07:17 PM
Ada latest news ke psl nad? Lama dia dlm icu tu..ke iols tk up to date…

dengar cerita da pindah ke hospital gov

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2022 02:42 PM | Show all posts
NazRysha replied at 12-12-2022 08:27 AM
dengar cerita da pindah ke hospital gov

Owh baguslah..satu tindakan yg bijak..

Thanks chuolss
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
iluma replied at 12-12-2022 08:22 AM
bonda rozita tu betul ke diet puasa bagai?
ke buat bariatric gak?
lain mcm aku tgk pic dia kt TT  ...

Kan...dia claim kurus sebab perjalanan diet yg panjang n dari khasiat produk2 dia . Tapi aku macam musykil.. kurus gila sampai dia nampak macam skeleton bertudung dah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2022 06:38 AM | Show all posts
KatIG Tok Ecah sound Sherryal hadad…pasal bariatrictni. You all pegi la jengah IGdia. Panjang lebar cerita dia…dah nak sama dgn chepone dah berleter pnjng lebar
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
red_velvet replied at 12-12-2022 04:03 PM
Kan...dia claim kurus sebab perjalanan diet yg panjang n dari khasiat produk2 dia . Tapi aku macam ...

Walau dah kurus muka dia tetap nmpk tua....ye la dia pon dah 60 kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 11:00 AM GMT+8 , Processed in 0.111197 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list