CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Nad Zainal Perlu Jalani Rawatan Buah Pinggang, Netizen Syak Sebab Makan Ubat Kurus

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribunga replied at 24-11-2022 12:49 PM
exercise je.. stop jajan2 tu.. kurangkan sugar kalau tak boleh nak cut terus.. minum air kosong... n ...

Rasa dah ramai kot advise buat mcm ni tp diorg xnk or xboleh nk lawan nafsu mkn or minum sedap2....tu yg amik ubat kurus bagai nk kurus cepat...mudah, xyah control2 mkn sume... Tp disebaliknya x tau apa effect kat bdn sbb benda tu dah lama sok gaknya br ada effect... Iols pun xberani nk amik pil2 kurus or air2 ni semua...byk baca tgk effect yg buruk lg byk...biar la exercise ke kurang2 boleh gerakkan anggota bdn...kuarkan peluh...menyihatkan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunyik cam kritikal.. semoga yg baik2 jer
lately ramai meninggal sebab kuman kat paru2
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:10 PM | Show all posts
ekselen replied at 24-11-2022 01:03 PM
Rasa dah ramai kot advise buat mcm ni tp diorg xnk or xboleh nk lawan nafsu mkn or minum sedap2... ...

tu la kan kena belajar kawal nafsu.. sis pun kalah ngan dessert.. boleh je nak makan or minum manis tapi ada limit la.. exercise tak perlu yang hardcore jalan2 kat tasik pun ok at least keluar peluh dalam tak sedar cair gak lemak... kena lak ngan makanan zaman sekarang yang macam2... menakutkan.. sayangi lah diri kita
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
I tengok drama dia yg dulu2 je dgn Akim. Mmg takde tv ....adoi but I m so sad ..takut jadi mcm kehilangan arwah Siti Sarah... seriously so sedih.


MMG
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bole rosak  buah pinggang consume bukan2 nie
But ade yg ckp doc speku nad maye SLE..
Bace kt tiktok jgk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia replied at 24-11-2022 12:27 PM
ish.... serious arr...

tgk masing2 ramai yg consume beria turun sampai 30 kg bagai..

Ex wife shuk Ntah2 berat turun sbb makan hati
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:14 PM | Show all posts
meols pernah ada sedara yg sebijik kes cam nat .. puncanya overdose! tak tau apa yg dia stresskan pergi ambik drugs .. dia ada 1 drug yg mana klu kau teroverdose kau akan tidor tak bangun2 ... then icu berminggu sbb nak kuarkan semua toxin2 tu semula .. kidney mmg jahanamlah sbb overdose kan .. mmg nyawa hampir2 melayang ... dlm icu mmg ditidurkan .. sempatlah meols bg kata2 perangsang & bacakan yasin apa semua sbb nurse ckp dia dgr cuma tak blh bangun jer... harapan nak hidup mmg teramat tipislah ... tp mmg jenis bbnu badan sihat kuat lg kan nak lawan ... alhamdulillah idup lah lg sampai skrg .. now alhamdulillah nampak mcm dah jadi manusia lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp mmg ada Kes org sekeliling yg gigih mkn  supplement kurus putih kena sakit buah pinggang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 01:18 PM | Show all posts
bodonya.. dah keluar darah menitik2 masa popoo pon boleh tala lg makan mendelah berrycirit ni. kalau aku mmg bergegas jumpa doktor dah nak cek detail kenapa ada darah poopoo aku

ummah ni boleh ulang makan.. wei jgnla bodo sgt semata nak cantik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribunga replied at 24-11-2022 01:10 PM
tu la kan kena belajar kawal nafsu.. sis pun kalah ngan dessert.. boleh je nak makan or minum mani ...

that's why... Bkn xde kesedaran tp nk cepat kurus dgn cara mudah... Tau bahaya tp depa cuba je dulu.. Ikut nasib lah,kalo nasib baik ok. Nasib x baik? Ke spital la jwbnya... Lupa kot memasing sistem imun badan x sama, kot ada kuat kot ada lemah... Even kita yg sihat2 ni pun xboleh simply2 mkn ikut org lain... Sbb jenis darah dlm tubuh memainkan peranan dan lifestyle pun kna amik kira jgk bkn ikut org je...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sofi_sofia replied at 24-11-2022 01:14 PM
meols pernah ada sedara yg sebijik kes cam nat .. puncanya overdose! tak tau apa yg dia stresskan pe ...

Lepastu kidney dia elok balik tak
Kidney ni kalau dah rosak boleh pulih lagi ke
Ke terus dialisis sampai bila2
Kalau ketagih kopi boleh effect kidney jugak tak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa niii berak sampai darah meleleh
Harap2 insaf
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:28 PM | Show all posts
sampai bila orang orang kita ni nak bijak eh? ingat makan produk produk cmtu boleh kurus? kalau dah memang dasar pemalas nak exercise & jaga makan jangan berangan la nak kurus. gemoklah kau kat situ sampai bila bila. haaa puas hati aku. stress betul. si polan jual ni species ni beli, pantang mention KURUS & BERAT turun sikit semua percaya. macam ada artis sorang tu jual minyak boleh kurus konon boleh menyekat selera makan. takde maknanya la hoii. pemakanan yang betul dan senaman je yang boleh maintain berat badan. rajin la sikit manusia hoiiii.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:30 PM | Show all posts
likilu replied at 24-11-2022 01:01 PM
Satu lagi I tengok founder 8petaling jual produk nanas pastu duk kata orang mengandung beranak boleh ...

pentaksub-pentaksub cepat kurus ni kalau orang jual tahi pun diorang beli
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols.tau iklan berry c and berry berry..
Slalu kuar kat radio..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:33 PM | Show all posts
naina replied at 24-11-2022 01:26 PM
Lepastu kidney dia elok balik tak
Kidney ni kalau dah rosak boleh pulih lagi ke
Ke terus dialisis  ...

lepas discharge pun kena buat dialysis uols ... cumanya meols tak pasti sampai skrg ke dia berterusan kena buat sbb bila meols tanya katanya dah tak pyh buat lg dah sihat katanya  .. mmg dasar dia kuat ngencing mls nak tanya dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ramai rakan artis yg update latest news pasal nad. tak sangka ramai yg rapat dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 24-11-2022 01:26 PM
Lepastu kidney dia elok balik tak
Kidney ni kalau dah rosak boleh pulih lagi ke
Ke terus dialisis  ...

alaaa i pun cannot tinggal my coffeeehhhh. aand i memang penggemar cake & pastries tapi tak la tiap hari. cuma coffee tu mmg kena everyday secawan dua
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hanihan16 replied at 24-11-2022 01:37 PM
alaaa i pun cannot tinggal my coffeeehhhh. aand i memang penggemar cake & pastries tapi tak la tia ...

Aku nak stop la..setahun ni jadi ketagih plak
Dia macam rasa sensasi kalau minum bersama aroma nya.. haha. Dulu aku xminum kopi2 nehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tatau beauty regime dia apa tp mmg cantik menyerlah glowing sgt dia lepas kawin n beranak.. xtau apa short term treatment dia undergo utk jadi comey gitu, that could be affecting her health.. harap dia ada fast recovery n strong will to get better.. sedih jgk tgk artis muda2 x sihat penyakit mcm ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.134053 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list