CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Nad Zainal Perlu Jalani Rawatan Buah Pinggang, Netizen Syak Sebab Makan Ubat Kurus

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukurlah apa yg ada asal sihat tubuh badan.. produk aura white dolu2 pun dah senyap ye.. berani betul yg ambil leh jadi putih konon.. apa ler bahan2 dlm tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 02:01 PM | Show all posts
Aku tunggu juga doc cakap sebab consume something puncanya.
Product pemutih dan kurus ni. Jelly vitamin.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:07 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 24-11-2022 12:21 PM
Berenti makan takde dah berak darah, dia boleh makan balik menatang tu sampai menitik darah bila b ...

kan acik...seram baca dia mkn ni pastu jadi balik berak darah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:07 PM | Show all posts
penah sekali aku beli minuman collagen sbb yg promot dia dr halina. tapi x abis pun aku consume sbb aku ni jenis x disiplin pun nak ambik setiap pagi sebelum tido ka apa last2 aku lupa. lepas tu xda dah aku nak beli benda2 consume timbang kilo ni. hat faz ka lopah ka jangan la dibeli. makan buah2an segar je terbaik ikut nasihat pakar doc imelda n doc rafidah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengasas veriful sape la agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x follow Nad..so ku tak tahu produk apa yg dia t3lan smpai masuk ke icu
Tapi kalau Anjuling tu ya, selalu lalu kat feeds aku..dia tu tolak batu dgn kayu aje
Semua produk dia telan
Tu kalau sekali kena jngkitan kuman, terus ke alam sebalik mata rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:14 PM | Show all posts
kotakominami replied at 24-11-2022 04:19 AM
Kalau nk carik supplement g farmasi...tp ikot pesan doktor kalau tak perlu ambik jgn ambik...lg elok ...

Iolls kalau supplement mmg jumpa doc, tgk apa yg doc suggets. Even Syaza Nutritionist pon ada rekemen supplements tapi tetap sheolls cakap tak semua orang boleh makan. Refer doc paling utama.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ubat kurus yg jenis dalam sachet ni aku perasan ramai retis promote. Orang2 kita ni asal badan kurus, kulit putih gebu melepak glowing dah rasa macam wow sangat dah. In long term x tau lagi macam mana. Nak2 buah pinggang. Bak kata kawan aku, penyakit buah pinggang ni ibarat penyakit orang have2. Nak terus hidup kena cuci buah pinggang, x cuci = mati. Kos bukan murah lagi2 kalau kau x ada insuran. Ada savings pun lama mana aje tahan.

Lantaklah kulit x putih, badan x slim macam model asalkan sihat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 24-11-2022 02:14 PM
Iolls kalau supplement mmg jumpa doc, tgk apa yg doc suggets. Even Syaza Nutritionist pon ada reke ...

Memang bukan semua sesuai.. ramai je org tau bende timbang kati ni tak elok bukan diorang tak tau..tp mind set masyarakat kita bila kau putih kurus kau cantik then peluang kau untuk advance dlm karier, social life, rumahtangga lg cerah ( its real) nak2 lagi kalau kau tak berapa nak balajar tinggi. Self confident low...bende mcm ni lah yg buat pompuan nekad consume produk ntah ape2 ni. Diorang akan keep consume sampaila kena dialisis...sedih bila u mkn semua ni nak nampak cantik utk suami u tp bila sakit suami pon lari..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:31 PM | Show all posts
missyL replied at 24-11-2022 01:14 PM
Ex wife shuk Ntah2 berat turun sbb makan hati

yela tu kan kira sekali jln dgn ubat sedut2 depa tu...

tgk aje long term effect nya utk dia plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:32 PM | Show all posts
sofi_sofia replied at 24-11-2022 01:14 PM
meols pernah ada sedara yg sebijik kes cam nat .. puncanya overdose! tak tau apa yg dia stresskan pe ...

so dia kena buat dialisis la semua tu kan sampai bila2?




Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:34 PM | Show all posts
kotakominami replied at 24-11-2022 06:28 AM
Memang bukan semua sesuai.. ramai je org tau bende timbang kati ni tak elok bukan diorang tak tau. ...

Mentality perempuan gitu mmg below stupidity, senang cakap. Iolls penah tegur ponder (yg gambar kat bawah) yg sibuk jual ubat putih, sampai anak dia pon ngikut gitu. Eh eh dia hentam kita balik pulak. Ada iolls kesah dia kaya ke, bnyk duit ke, kereta besar ke. Janji iolls belajar tinggi, kerja bagus, kulit ori, hidup sihat selalu.







This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:41 PM | Show all posts
Madel replied at 24-11-2022 02:08 PM
Aku x follow Nad..so ku tak tahu produk apa yg dia t3lan smpai masuk ke icu
Tapi kalau Anjuling tu y ...

dia kalau si gang2 influencer yg gitu
mmg semua sumbat

kalau ada 10 jenis serbuk jelly semua dia bedal.... sbb paid review la..  dekat media sosial la kan..
xtau la real life betul2 consume ke camana
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:43 PM | Show all posts
Prickford replied at 24-11-2022 02:34 PM
Mentality perempuan gitu mmg below stupidity, senang cakap. Iolls penah tegur ponder (yg gambar kat ...

aku rasa ni ibaratkan kita makan aje makanan org yg pengotor masak..
kita nak beli food pon kita tgk kedai tukang hidang apa semua kan

ni tiber minah2 rempit jual ubat2an bole caya plak.. eh seramm

tu la.. beautiful = pain katanya...
pain tu mcm mana yg sanggup dihadap.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:46 PM | Show all posts
nk kurus memang susah tp pilih jalan yg susah dan sihat tu penting..

its ok kalau slow progress tp jgn stop usaha. sayangila diri anda..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tiba2 i teringat video yg pernah viral dulu arwah sape eh yg mula dia macam shuk? ada video dia buat dia mkn pil apentah minum dengan 100 plus
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 03:06 PM | Show all posts
seram baca komen2....buat IF je...sihat dan kurus inshaAllah dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi aku ingat artis jual je tak makan tak consume benda bodoh bodoh ni?? Memanglah akan mkn setakat yg dalam video jela..tak jadi amalan..

Tapi bila jadi camni adakah nanad ni naif sgt pegi consume benda timbang kilo ni..

Kalau acik acik b40 memang selayaknyelah..diorang memang tak lut dek nasihat org kata  tak elok, die bangkang punya. Cth berryfull ni kang ramai la yg memboikotnya..tapi pegi cari pulak pulak produk timbang kilo lain, pastu komen, yg ni ada kkm tak..alah bongokkkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:13 PM | Show all posts
tu lahh org kita mmg desperate produk suplement mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai nak tanya la  ubt kurus jenama Himalaya tu ok ke? Ai tak amik cuma tanya aje sb ada nampak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 11:37 AM GMT+8 , Processed in 0.104756 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list