CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Nad Zainal Perlu Jalani Rawatan Buah Pinggang, Netizen Syak Sebab Makan Ubat Kurus

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 07:39 PM | Show all posts
Chah21 replied at 24-11-2022 07:35 PM
Bab supplement ni malas nk argue.. ayah i sniri pon degil.. sekali dh kena arteoklorosis pon dia ckp ...

trusted brand yg kat farmasi ke? seram pula dgr sbb aku telan multivitamin dgn priobiotic
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo mcm byoung zhulian tu mcamana uolls. Ok tak. Kakak i suruh beli baru baru ni. Utk anti aging katanya. Tgh pikir2 lagi bagus ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 24-11-2022 04:39 PM
Cakap banyak pun payah gak. Ramai indenial pastu kata kita dengki. Dah kena masuk wad dah separuh ma ...

Arwah ciknom tu seram.makan ubat banyak minum air gas pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:45 PM | Show all posts
elnor_81 replied at 24-11-2022 07:38 PM
Dialisis ni buat sbb nk bersihkan jangkitan kuman. X semestinya buah pggang rosak. Sbb igt arwah asb ...

abeh tu awat dia arwah sis??
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Vitamin C yg 1000mg pn doctor marah ai sbb consume stp hari..pnh mkn yg flavettes tu x silap..lps mkn loya n pening sangat..jmpe doctor..doctor igt i drip bitamin c..pastu die ceramah ai..selagi bleh elak yg x organic ni..amik je vegie n buah2 ni..insof ai..tp kdg2 amik jgk berocca tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 24-11-2022 07:45 PM
abeh tu awat dia arwah sis??

Mse cuci drh tu, kali pertama dia warded tahun 2013. Mse tu ok je.Arwah meninggal thn 2017. Kesnya lps raya 2017, arwah demam on off. Lung infection. warded utk on antibiotic. 4th day, antibiotik stil x jalan..sel drh putih terlalu tggi. Doc suruh cuci drh sbb nk kurgkan jangkitan sepsis tu. Tp dialisis tetiba stop sbb drh terlalu pekat. Kali ke2 pun x jln. Hari ke7 arwah dikomakan sbb infection dh serang jantung. Doc kata nk komakan utk buat dialisis ape ntah..tp x smpt, jantung arwah stop mse intubate. Buat cpr ad nadi smula..tp 7jam je bertahan, arwah meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-11-2022 07:45 PM
Arwah ciknom tu seram.makan ubat banyak minum air gas pulak

Cik anom mana pulak u? Cer clue sikit
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-11-2022 03:28 PM
Ai sangat suka nescafe tin tu. Tinggi ai 150 aje. Tp berat ai pernah cecah 62a
Ai dah start ...

Woww congrats... i susah naw nk turun.. suku suku separuh laa, overnite oats laa sekerat jalan sbb kkdg buat keje sampai terrr miss time makan  pastu mlm br makan tu yg masalah tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya herbalife tu ok ke? Ade side effect tak?  my aunty minum mmg dah kurus, tp xberani pulak.. harga pun bole tahan kalau hari2 nk kena minum
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-11-2022 03:28 PM
Ai sangat suka nescafe tin tu. Tinggi ai 150 aje. Tp berat ai pernah cecah 62a
Ai dah start ...

Eh sama ka kita.. cuma iols dah 55 la hehe.. ni road to 50 pulak ayohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
shroom replied at 24-11-2022 08:10 PM
Nak tanya herbalife tu ok ke? Ade side effect tak?  my aunty minum mmg dah kurus, tp xberani pulak.. ...

Iols amik protein herbalife.. dah sebulan abis tu amik shaklee cinch nyer lak.. saja tuko2 flavor sbb iols suka bancuh2 ni je senang kenyang utk breakfast. Skrg cinch dah nak abis ni tukar kpd oat bg22 lak.. senaman pon sama iols kena tuko2 kalo tak.. boringgg
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 24-11-2022 12:52 PM
i pun gemuk ni tapi i will never amik supplement nak kurus..
nak kurus senang je buat intermittent f ...


Setuju.. I percaya kat exercises and control mknan apa yg diambil, bkn diet x mkn.

Tak faham nape nak spend duit beli product mahal end up bkn jd apa pun. Ada tu suruh beli product, tp siap suruh control mkn gak. Sah2 yg buat kurus bkn product ko.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cadarblogsot replied at 24-11-2022 07:59 PM
Cik anom mana pulak u? Cer clue sikit

Cik non yg org gelar kembar syuk tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 24-11-2022 08:41 PM
Cik non yg org gelar kembar syuk tu

Ttima kasih.. Ye2.. Baru perasan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asfaz at 24-11-2022 08:51 PM
cadarblogsot replied at 24-11-2022 07:59 PM
Cik anom mana pulak u? Cer clue sikit


Kembar syuk  tu . Ai typo lak huruf m tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
shroom replied at 24-11-2022 08:04 PM
Woww congrats... i susah naw nk turun.. suku suku separuh laa, overnite oats laa sekerat jalan sbb ...

Ai pun mula tak yakin,tp kuatkan semangat . Paling mencabar dah tentu la masa nak tinggalkan nescafe tin tu.Dengan sakit kepalanya sb tak dpt minum. Akhirnya berjaya jugak ai tinggalkan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 24-11-2022 03:28 PM
Ai sangat suka nescafe tin tu. Tinggi ai 150 aje. Tp berat ai pernah cecah 62a
Ai dah start ...

yeay tahniah, slow2 kan mesti boleh punya, tak payah pun ambik benda2 mengarut ni sebab hujung2 di suruh jaga makan juga

taknak buruk sangka, nad kan buat paid review mungkin yg kita ingat dia consume tu, dia tak mkn pun, tapi dulu dia pernah jadi duta produk kecantikan kan, lupa nama
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
shroom replied at 24-11-2022 08:10 PM
Nak tanya herbalife tu ok ke? Ade side effect tak?  my aunty minum mmg dah kurus, tp xberani pulak.. ...

duit beli herbalife tu, baik u guna beli makanan, ikan sayur buah untuk jaga makan tu, klu ada ig, ada ramai share tips kurus tanpa produk ni, antara nak ikut dgn tak je

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 24-11-2022 01:26 PM
Lepastu kidney dia elok balik tak
Kidney ni kalau dah rosak boleh pulih lagi ke
Ke terus dialisis  ...

u ketagih tu minum berapa cawan sehari?
iols penggemar kopi sehari plg byk 2cawan. pagi dan ptg. tak pernah dgr plak bg kesan kat kidney tp semua benda kalau mkn/minum melampau pun blh jd bahaya.
kalau u minum kopi bancuh sendiri ok je-black coffee/latte.
jgn dok ketagih instant coffee/coffee sedap2 ada syrup + cream plak.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri sgt 1st makan terus berak berdarah. Moga Nadzainal kembali sehat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:47 PM GMT+8 , Processed in 0.106303 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list