CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Raline

[Tempatan] Rasmi, Anwar Ibrahim Perdana Menteri ke-10

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 24-11-2022 04:49 PM
what say Madey ?
Ok ka tu?

Alhamdulillah setakat hari ni Tun kesayangan kami okey je ... happy2 jalan sampai ke Singapore penuhi tuntutan dan jemputan org2 yg masih menghargai dia.   Org Malaysia x reti menghargai dia xpe dia okey je.  Sbb org luar ramai yg masih perlu kan dia ..ilmu dia ...nk wat camne org Malaysia kan ramai bodoh sombong lepas sejenis x kenang budi gituwww..  g lah tgok TikTok AdamMukhriz ari2 dia update ttg Tun ... Kalau rindu Tun lah .. Tun pun tgh tggu Nuar kata nk bongkar kes Tun ..Anak beranak. .. Tun menanti dgn penuh kesabaran ...Tun ckp kalau ckup bukti di persila kan .. jgn setakat sembang kari.  Tun siap pesan negara kita ada undang2 jgn perlekeh kan undang2 negara ..kalau salah Tun sedia bertanggungjawab ... Gituwwwww si Tua gentleman berkata kata
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 03:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mereka ingat bang non naik nti keadaan ekonomi akan makin baik...drg silaplah...makin hari makin menggigit nanti...Anuar naik je byk dah binatang tawaf..apa petanda tu...x nampak lagi tak tahu nak ckplah...manusia ni die x kena lagi die x akan tahu...dah kena nanti die akan menyersal itu pun dah terlambatlah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 03:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Perjuangan atuk belum selesai... alhamdulillah..ramai lagi org doakan atuk yg baik2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:08 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-11-2022 03:58 AM
Perjuangan atuk belum selesai... alhamdulillah..ramai lagi org doakan atuk yg baik2...

atuk masih nak berjuang. Untuk negara ke untuk anak2 nya?


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:12 AM | Show all posts
Teringat pulak pada traitor2 ini.....





Akhir nya..... Allahhuakbarr!!!!





Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 26-11-2022 09:08 PM
atuk masih nak berjuang. Untuk negara ke untuk anak2 nya?

Utk semua... bang non naik pun x lama..x percaya bkk surah Al ahzab...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:24 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-11-2022 05:17 AM
Utk semua... bang non naik pun x lama..x percaya bkk surah Al ahzab...





Negara kafir berjaya .... pakai Quran tak?


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 26-11-2022 09:24 PM
Negara kafir berjaya .... pakai Quran tak?

Amaran ttg POLITIK  mmg ada disebutkan dlm SURAH AL AHZAB (Parti / Perpecahan)

Selepas berpecah mrk akan bersekutu (bersatu) & HUru hara akan berlaku

Baca semua surah AL AHZAB

Tggu ????

يٰٓاَيُّهَا الَّذِيْنَ اٰمَنُوا
اذْكُرُوْا نِعْمَةَ اللّٰهِ عَلَيْكُمْ
اِذْ جَاۤءَتْكُمْ جُنُوْدٌ
فَاَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ رِيْحًا
وَّجُنُوْدًا لَّمْ تَرَوْهَا
وَكَانَ اللّٰهُ بِمَا تَعْمَلُوْنَ بَصِيْرًا
yā ayyuhallażīna āmanu
żkurū ni‘matallāhi ‘alaikum
iż jā'atkum junūdun
fa arsalnā ‘alaihim rīḥaw
wa junūdal lam tarauhā,
wa kānallāhu bimā ta‘malūna baṣīrā

Wahai orang-orang BERIMAN

Ingatlah NIKMAT ALLAH kepadamu

Ketika kamu didatangi ASKAR-ASKAR (Manusia)

Maka Kami hantarkan kepada mereka ANGIN (Keributan / HuruHara)

& ASKAR-ASKAR yang TIDAK KAMU LIHAT (Ghaib)

& ALLAH melihat apa yang kamu kerjakan.
???? AL AHZAB [33] : 9
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 27-11-2022 02:21 AM
Alhamdulillah setakat hari ni Tun kesayangan kami okey je ... happy2 jalan sampai ke Singapore pen ...

Alhamdulillah... Lama tak nampak kaka? Sihat ka?

Kita tunggu dan lihat mcm mana pentadbiran Nuar nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-11-2022 05:17 AM
Utk semua... bang non naik pun x lama..x percaya bkk surah Al ahzab...

Dan2 Anwar PM, surah Al Ahzab ditunjukkn. Sebelum ni tak de pulak surah itu di highlight kn. Kenapa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 27-11-2022 07:19 AM
Alhamdulillah... Lama tak nampak kaka? Sihat ka?

Kita tunggu dan lihat mcm mana pentadbiran Nuar  ...

Alhamdulillah lepas je dpt results PEJUANG kalah kami sume happy2 g holiday hahaha sambil makan popcorn tgok sinetron beberapa hari... Ni bru balik dari holiday ..ada batuk sesikit je ...

Tgok je lah Nuar tadbir urus cmne. .. sbb jd pembangkang ni x sama mcm jd pentadbir...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-11-2022 03:58 AM
Perjuangan atuk belum selesai... alhamdulillah..ramai lagi org doakan atuk yg baik2...

Dah selesai dh ... Atok nak rehat tulis buku.   Atok pesan nnti pandai2 lah rakyat menilai...  Lepas ni apa nk jd atok xnk peduli dh walau ramai yg dtg sanggup menjilat tapak kaki ...hahaha pssttt: aritu katanya tok hadi n abah cirit sibuk kolling2 atok ...mintak atok bersuara dkt Agong tiberrr ajak PEJUANG nnti join dorang hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 27-11-2022 05:08 AM
atuk masih nak berjuang. Untuk negara ke untuk anak2 nya?

X sekarang apa masalah ko... Atok punya parti kalah solid dgn ank dia sekali ...senang citer anak beranak sume xde dlm kerajaan .... Aritu sapa berdegar degar kata kalau dia jd PM nk heret atok dgn ank2 bleh lah bukti kan jgn setakat sembang kari je. Yg dok berjuang utk anak beranak family tu si Nuar ...dari laki ke bini ..mujur ank kalah kalau ank menang satu family duduk dlm kabinet menteri itu pun ko buta perut lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-11-2022 03:48 AM
Mereka ingat bang non naik nti keadaan ekonomi akan makin baik...drg silaplah...makin hari makin men ...

Jgn terlalu prejudis  begitu.  Nobody knows what future has stores for us. Tapi Sekurang2nya  perlu ada usaha dn doa sekalian rakyat. Sudah diprediksi pun dunia akan alami  ancamn kegawatan ekonomi, bukan M'sia shj.  Rakyat M'sia kalau hanya   sebutkn perkara negatif,  itu juga adalah doa yg merugikn.

Kalau awak dak tak suka, jgnlah sebarkn opini mengajak orang lain ikut tak suka. Allah lagikn beri peluang kpd AI jdi PM,  awak pulak. mati2an  menolak. Apapun alasan yg awak ada, Allah maha Tau. Tak akan terjadi sesuatu tanpa izin Nya. Kita semua mengaji, baca tafsir, takkn tak boleh terima  hakikat Kun- faya - kun kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 26-11-2022 01:32 AM
Drama ni akan berepisode..tunggu ajeelahhh..nak cerita pun bkn semua paham...semua pakai hembusss aj ...

So kalau kalah lah AI pd hari trs, I rasa U lah orang pertama akan sujud syukur, Allah kabulkn niat dn hasrat gitu..... Kan? N M'sia sekali lgi memasuki satu skenario baru penuh dramatik.  Meriah lgi politik M'sia ye.  Akan tercananglh di seluruh antero dunia, AI the shortest period  PM of M'sia.  Masuk record dunia lah mcm tu. Nak Allah Akbar ke atau nak Istighfar.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 27-11-2022 02:06 AM
So kalau kalah lah AI pd hari trs, I rasa U lah orang pertama akan sujud syukur, Allah kabulkn nia ...

Wajib sujud syukur...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 27-11-2022 01:51 AM
Jgn terlalu prejudis  begitu.  Nobody knows what future has stores for us. Tapi Sekurang2nya  perl ...

Memang atas izin Allah tiada siapa menafikannya...iols sebarkan kebencian???Cik kak oii sblm uols tulis panjang2 kat iols ni bleh le uols tafsir ye surah Al ahzab tu apa isinya...tulis panjang2 kat iols apa pun x tahu...jgn fenin Cik kak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 27-11-2022 01:51 AM
Jgn terlalu prejudis  begitu.  Nobody knows what future has stores for us. Tapi Sekurang2nya  perl ...

Iols nak Tanya uols ye .ade tak uols mengkaji Ilmu fitan...dlm Ilmu fitan tu ade tak die cerita camne apa akan jd lps ni...Sila kaji Dan membaca byk2...sebelum imam.mahdi nak turun wajib bagi dunia huru hara ...wajib ada kebangkitan Dr Timur...apa sebab ye... mohon baca..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Naiknya Anuar ni adalah pembukaan utk peristiwa akhir zaman..itu je iols bgtahu ..kajilah sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:28 PM | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 27-11-2022 01:54 AM
Masuk penjara sbb jubo ... Kutip sampah dkt pantai port dikson setakat ini pencapaian cemerlang di ...

... kann
saya tetap sayang kan TDM

elok lah TDM kalah
biar dia r ehat dendiam sambil tulis buku

tapi
semalamke kelmarin
berbondong student u dari sg tak silap dtg visit dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:13 PM GMT+8 , Processed in 0.173614 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list