CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Anwar tidak berupaya tangani krisis kewangan negara: Tun M

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak jg tgok cara DSAI jd PM mcm mn. Klu ok kt sokong klu tak ok kena tunggu 5tahun utk sgkirkan. Harap tun pjg umur...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh..LKS dah ckp dh...x caya..tanya mat sabu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 24-11-2022 07:19 PM
Krn rakyat korea utamakan negara sendiru. Beli buatan negara sendiri...lebur emas utk pelaburan ne ...

Malaysia mmg oayah nk sokong brg buatan malaysia...bmf pun xbuar
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nak takut? Hafap jerlah..hr tuh kemain sgt masing3 nk tgk nuar ni mentadbir..hah skang bukak mata luas..tengok  jgn xtengok
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 24-11-2022 07:10 PM
degree kesusteraan ..hebat bercakap jerla.. guna air liur kan.
now pakat tgk jer apa formula dia nk  ...

formula piji la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh my god

Hitam hati..he should shut up already. Dah kalah teruk pun still busuk hati..takut tak sempat bertaubat sebelum mati

Bila orang tua ni nak insaf???
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 24-11-2022 07:08 PM
Abis...sapa yg pandai tu Tun....muhyidin ke?

Mukhrikz daaa

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:30 PM | Show all posts


atok pun dah mulai serang anwat.... baru angkat sumpah dah serang... dia tak ucap tahniah langsungkah? ...

ungkit cerita lama buat apa.. sekiranya anwat masi menteri kewangan masa tu, apa keputusannya taklah pasti sebab dipecat...

atok ni pun itu dah jadi sejarah, golongan muda sekarang tak peduli pun.. kalau anwat mentadbir bagus lepas ni orang muda akan sanjung tinggi manakala mungkin ada orang tua yang akan menagins dibucu katil kerana sedih..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 24-11-2022 07:24 PM
Tp psl imf tu mmg betul la kan... Rasa salah satu faktor... Tp rasanya adaa faktor lain jgk. Ni kisa ...

Kesilapan membuat keputusan utk negara x sama dgn PM bijak tapi menyakau duit rakyat untuk mengkayakan diri dan keluarga.Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Atok tau kira ke telor yg atok dapat?
125 tau...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Smg Allah panjangkan umur Tun shgga 5 tahun lg untuk DSAI membuktikan kebolehannya bersama team-teamnya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Atok apa tau. Anua ni kertas potostet warna hitam pekat pun dia boleh baca tau. Org lain nmpk hitam je. Bkn kaleng2 anuwart ni tok
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bung Nuwar ni sembang ajaa...kita tunggu apa dia nk buat...klu meeting masa di MOF dulu ckp aja banyak...idea semua dari pegawai kerajaan. Lps tu claim idea dia...Che Det dh lamaa tahu. Kita tgk laa...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mai dah Tun.
Phoenix bangkit dari abu.
Tak sempat Anwar menikmati tidur malam selepas angkat sumpah jadi PM, Tun bagi Komen.

Tapi xpe saya suka jugak. Agak menarik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 24-11-2022 07:43 PM
puan_rohayu replied at 24-11-2022 07:35 PM
Kesilapan membuat keputusan utk negara x sama dgn PM bijak tapi menyakau duit rakyat untuk mengkay ...


Kesilapan membuat keputusan pd negara, rakyat jgk yg terpaksa tanggung... Sbb tu segala keputusan berkaitan negara kena pikir masak2... Negara kita bkn mcm jepun, china... Depa antara negara pengeluar terbesar...
Sakau menyakau still boleh diambil tindakan dan ambil balik harta/aset... Kalo dh berhutang, nk tak nak kena bayo...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 24-11-2022 07:10 PM
degree kesusteraan ..hebat bercakap jerla.. guna air liur kan.
now pakat tgk jer apa formula dia nk  ...

Bkn dia nk buat dasar dan keputusan sorg2 sis oiiii.... Yg penting dia pilih org yg betul sbg think tank dan pandai decision making...

KJ yg bukan bidang medic elok jer perform masa pegang MOH
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Atok dah diwhoryuskannn. Tengok je la keputusan pru. Siap kalah deposit lagi

Sila duduk diam & tulis buku jah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu nak cakap anak atok ke pandai
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu 24thn yg lalu. Mungkin skrg da matang akal pun da panjang. Kita try jela dulu.

Tgk jokowi yg skrg, pun tak sama mcm jokowi yg dulu. Manusia ni ade kelebihan learn from mistake, semakin tua semakin bnyk pengalaman. Try dulu baru tau.

Selamat berisitirehat tun.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
#dengkiker
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:42 PM GMT+8 , Processed in 0.133302 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list