CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Anwar tidak berupaya tangani krisis kewangan negara: Tun M

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 24-11-2022 07:57 PM
imf ni rasanya tak ada masalah pun nak ambik... sebab kita tak jadi ambik, maka bagi kesimpulan am ...

Yg aku ingat time tu, Anwar yg push for IMF’s loan. Masa crisis ni BLR naik sampai 12% x silap. Bank2 punya NPL sume naik sbb BNM punya policy 6 bulan ke 3 bulan. Byk company bangkrap time tu.

Yg dibantah time tu sbb if Malaysia ambek loan ni salah satu syarat IMF ialah Malaysia kena implement economic structure yg mana open market utk semua which akan bg impact kt orang melayu time tu. Lepas tu Tun tubuhkan MTEN utk brainstorm idea utk control crisis time tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:09 PM | Show all posts

mukhriz paling layak sebab dia anak dedi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:12 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 24-11-2022 07:47 PM
Pejuang tidak berupaya menang satu kerusi pun malah hilang deposit :lol ...

kalau simpan semua kat ASB 1000 tahun lagi boleh beli klcc
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 24-11-2022 08:17 PM
ninja9 replied at 24-11-2022 07:57 PM
imf ni rasanya tak ada masalah pun nak ambik... sebab kita tak jadi ambik, maka bagi kesimpulan am ...


Mungkinla kot...masing2 punya ideologi dan pendapat masing2 kan... Ujung2 rakyat sengsara... Tu aku nyampah politik malaysia ni.. Tak tau la apa niat diorg sbnrnya nk jadik pm... Kalo niat dan cara yg betul, kita pun x hidup camni kot. Since masa tu ekonomi pun meleset semua benda kena pertimbangkan sblm buat keputusan besar...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
haluz replied at 24-11-2022 07:09 PM
Korea selatan terima imf. Tgk apa jadi. Negara dia melingkup sekarang ni.

tu la sapa menjadi PATI di malaysis
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:16 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 24-11-2022 07:47 PM
Start dah...

Atok da bagi komen. Ucap la tahniah dulu kot ya pun..

Ini statement sebelum PRU15.... TT saja jah provoke bru skrg nak up..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 24-11-2022 07:42 PM
Bkn dia nk buat dasar dan keputusan sorg2 sis oiiii.... Yg penting dia pilih org yg betul sbg thin ...

Sarjana Muda Sastera Universiti Malaya pun bukan biasa biasa ya.UM byk melahirkan tokoh yg hebat2.Boleh pula tu berbahasa inggeris.
Aku bangga sbb aku pun alumni UM mcm DSAI juga tapi aku dlm bidang lain.Masih ingat lagi 1998 tu aku masih mahasiswa di thn 2 tengok depan mata demonstrasi mahasiswa untuk membela DSAI.Dengan Dr Chandra Muzaffar berkerusi roda dibawa sekali dlm demonstrasi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:19 PM | Show all posts
Kalau pak lah n najib ikut betul plan atok menuju Wawasan 2020, korea pun kita boleh who r yusss dekkk..... ini nak menuju wawasan cemana ummah pun pemikiran oh sedehh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
olaklempit replied at 24-11-2022 07:47 PM
22bulan hari tu dah nampak kan semua janji tinggal janji..nak hapus tol nak hapus ptptn loan...kali  ...

Ptptn mana bolh hapus la
Okay ape ade ptptn
Kalo makpak ade duit x yah la guna ptptn
Ni tuk org yg xde duit
Ape laa
Yg bising2 ni sbb x nak bayar sedgkan dh guna
Bayar je la sikit2 bukan banyk pun tiap bulan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 24-11-2022 07:30 PM
Mukhrikz daaa

Anak2 tun punya company bnyk join dgn company cina...salah sorang mokhzani Kencana....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 24-11-2022 08:16 PM
Ini statement sebelum PRU15.... TT saja jah provoke bru skrg nak up..

Owh
. Ye ke.

Alamak tt.. Why like this?

Buka benang tunjuk statement ikut tarikh pls.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 24-11-2022 08:07 PM
Barang order vs barang sampai

Kipas mini Mr D.I.Y tersenyum sinis

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuti ada ke takde..????
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:27 PM | Show all posts
udah2 la tu atok....
move on jer laaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-11-2022 08:09 PM
mukhriz paling layak sebab dia anak dedi

Anak bapak deposit pun tak dapat balik....kesian

What a way seorang tokoh negarawan  ending his political career....

Tak tahu nak feel sorry or what...for him.

Tak mustahil Tuhan nak tunjukkheun pada  dirinya  insan yg dia khianati janji utk hangover premiership...diangkat jadi perdana menteri pada waktu yg sama dia tewas dlm keadaan yg tak bermaruah sehingga hilang cengkeram nya...

He has a lot of reflections to do upon himself

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 24-11-2022 07:55 PM
Tp impak kasut hitam tu mmg bagus tau
Murid2 bahagia sgt pegi sekolah kasut hitam
Seminggu tak bas ...

Mmg byk jasa kasut hitam ni, xde la berbulu mata klu kotor pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 24-11-2022 07:22 PM
Korea dengan Ndon memang kaw2 punya support produk sendiri kan? Thailand pun. Mari ikut meka.

ada satu kaum tu support produk dan org2 sendiri di malaysia ni wlaaupun dibenci org lain
cuba teka siapa ????
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:28 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 24-11-2022 08:27 PM
Anak bapak deposit pun tak dapat balik....kesian

What a way seorang tokoh negarawan  ending his p ...

doa almarhum haji fadhil noor di makbulkan. rindu zaman tu. zaman yb2 pas lantang bersuara di parlimen. intelektual.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lyshafull replied at 24-11-2022 08:19 PM
Ptptn mana bolh hapus la
Okay ape ade ptptn
Kalo makpak ade duit x yah la guna ptptn

Betul tu betul. Memang itu tujuan ptptn pun

Tp kalau nak justify mcm ni, jgn la berjanji in the 1st place. Rakyat mengundi based on manifesto yg harapnya telah dianalisis oleh rafizi dengan formula dia

Tiba2 manifesto bukan kitab suci.

Again, kalau tak dpt kotakan janji pun, bg la justifikasi. Explain elok2. Jgn jawab pada rakyat mcm rakyat worthless. Mentang2 dah dapat undi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 08:30 PM | Show all posts
Orix replied at 24-11-2022 08:19 PM
Kalau pak lah n najib ikut betul plan atok menuju Wawasan 2020, korea pun kita boleh who r yusss dek ...

nak wawasan 2020 apa benda nya. zaman atuk dulu pudu sentral tu macam reban ayam je.lepas najib renovate baru ada rupa half airport half ofis gov utc

kalau tak dulu bersepah ulat dan rempit kejar bas tepi jalan. najib cerdik satu benda gabungkan agensi gov di utc. sangat mudahkan urusan rakyat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:12 PM GMT+8 , Processed in 0.238273 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list