CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4856|Reply: 78

[Tempatan] Reaksi dunia Anwar jadi PM: Gerakan liberal sambut gembira 1st homosexual Prime Minister elected in an Islamic Country

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tahniah.... Pelantikan DS Anwar Ibrahim mendapat sambutan hangat daripada gerakan liberal dunia dan hak asasi manusia. Ekonomi Malaysia akan bertambah maju dengan sokongan mereka.

Kemajuan ekonomi lebih penting daripada segala-galanya.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 09:10 AM | Show all posts
Page ni pun cybertrooper lawan jgk yg buat
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
dunia barat tu dah x heran psl lgbt ni...i bet mmg org msia juga pny keje..
mcm lah org sana beriya2 folo sapa our next PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:06 AM | Show all posts
udah2 la DSAI dh jd PM pon...loser sila diam. takde modal lain ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah hebat...terkenal seantero dunia
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by _blackbird at 25-11-2022 02:29 AM

Bang non homosek? Ini mmg pitenoh yg nyata. Bang non bisek baru betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak heran lah. Malaysian jugak lah yg sibuk bercerita kat luar sana pasal politik malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Pn x habis2 lg mengadu domba...sudah2 lah tu...dah lantik pun pm10..klu benar pn berjuang utk rakyat bkn tembolok dan self interest sendiri. Sama2 bantu majukan ekonomi msia. Sudah2 lah tt   jgn jd batu api sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha lawak la TT.  Redha je TT. Bang Non dah selamat angkat sumpah dah.

Btw, Malaysia ni Islamic country ke? Islam as official religion je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:28 AM | Show all posts
apech replied at 25-11-2022 09:10 AM
Page ni pun cybertrooper lawan jgk yg buat

yup jangan di layan pencacai janda baik. tiada job main forum jelah

matlamat kempen ni sama ada racist atau character  assasination. telan je untuk 5 tahun dont react. yang penting kita nak tengok result adakah malaysia bertambah baik dari segi ekonomi? kos sara hidup? education? peluang pekerjaaan?

kasihan puak2 ni tak dapat jawatan pm meroyan menggelupur macam kerasukan jin kat ganu dah report sprm



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:30 AM | Show all posts
jas7512 replied at 25-11-2022 10:30 AM
Pn x habis2 lg mengadu domba...sudah2 lah tu...dah lantik pun pm10..klu benar pn berjuang utk rakyat ...

kaka ada je list multinick cariforum. pencacai janda baik dah takde job dah ni meroyan je
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Move on lar. Bitter lain macemmm..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:33 AM | Show all posts
pinggan replied at 25-11-2022 10:33 AM
Haha lawak la TT.  Redha je TT. Bang Non dah selamat angkat sumpah dah.

Btw, Malaysia ni Islamic c ...

agama rasmi dan majoriti penduduk di malaysia islam. anything about islam dah termaktub bawah duli yang maha mulia tuanku, raja2 dan sultan. its binding  protection for us orang islam.. sebab tu malaysia antara negara teraman di dunia.

benda ni jd panas sebab ada pihak kalah mainkan sentimen2 ni. padahal sebelum ni tiada isu pun. cariforum dah boleh jadi tempat di pantau skmm dan bukit aman
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Yahooooohhhh bangga iolss
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:36 AM | Show all posts
move on jerla.....
tunggu lagi 5 thn
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:10 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 11:33 AM
agama rasmi dan majoriti penduduk di malaysia islam. anything about islam dah termaktub bawah duli ...

yg dok provok2 ni ramai...dlm family iols pun ado...haih meluatnya xleh move on...benda yg di cakap ntah betul ntah idak pun taktau...pastu bersorak seronok dpt provok....x faham btl iols diorg ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 12:18 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 11:33 AM
agama rasmi dan majoriti penduduk di malaysia islam. anything about islam dah termaktub bawah duli ...

tau takpe. Tenang tenang aja...berporem
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 01:00 PM | Show all posts
pilot replied at 25-11-2022 12:10 PM
yg dok provok2 ni ramai...dlm family iols pun ado...haih meluatnya xleh move on...benda yg di caka ...

tengoklah kt tiktok sebut darah pahlawan lah 13 mei lah apa. polis buat roadblock baru ada akal. bodoh semua ni. orang nak hidup aman damai. benda takde masalah jangan create masalah.

islam dulu hidup kt tanah arab ada beratus bani suku sakat arab. tiada pun macam musibat pencacai janda baik duk main racist card, main isu2 character assasination. kalau rasa benda tu lgbt betul buat report polis. polis akan siasat.

kita ni orang islam patut tunjuk ahlak baik. patut jihad ekonomi biar bangsa2 lain tengok oh orang islam rajin  kuat. contoh mudah abdul rahman bin auf. contoh masa sekarang uae emirates arab, dubai, qatar . ( indonesia jangan sebut nanti friska kembang bontot koyak seluar)

sebab tu sebahagian puak2 ni extremist bila kalah tak boleh terima kekalahan. bagi puak ph pula kaka dah nampak ramai kaki pengampu duk upload kemenangan ph. belajarlah 22 bulan tu banyak kesilapan. banyak perlu diperbaiki. jangan di angkat orang bodoh dalam memimpin kementerian. angkatlah mereka yang boleh buat kerja.

ph bukan menang simple majority kurangkan mengampu menjilat. buang budaya2 yang boleh leak to rasuah corruption. amalkan budaya politik sihat. umno sanggup beri ruang peluang pada ph untuk terajui unity gov. jadi buktikan pada umno yang ph bukan anti malay. jaga persahabatan unity gov. kes mahkamah mana2 pihak jangan libatkan campur tangan.

seburuk2 najib corrupt dia lah satu2 pm selesaikan masalah rakyat agensi gov bersepah sepah. wujudkan utc. lagi satu dia lah satu2 nya pm jadikan stesyen bas dhaka kepada macam airport. nak harapkan pm dulu memang merasa naik bas dhaka lah jawabnya.

tengok zaman ismail sabri selamba je najib check in sungai buloh tanpa bekalan super ring dan machianto. no campur tangan. its true leadership walaupun english broken. buktikan viral2 ni fitnah kepada ph. make good result. jangan di layan pencacai janda baik or macai dah kalah nak meroyan. bini tak layan ke?







Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 01:00 PM
tengoklah kt tiktok sebut darah pahlawan lah 13 mei lah apa. polis buat roadblock baru ada a ...

Agreed with yr points..good job
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 01:00 PM
tengoklah kt tiktok sebut darah pahlawan lah 13 mei lah apa. polis buat roadblock baru ada a ...

On point sistaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.143023 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list