CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: Perwira2022

[Tempatan] Reaksi dunia Anwar jadi PM: Gerakan liberal sambut gembira 1st homosexual Prime Minister elected in an Islamic Country

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread memimfitnah ni pun boleh up..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 04:56 PM | Show all posts
monreyes replied at 25-11-2022 09:27 AM
dunia barat tu dah x heran psl lgbt ni...i bet mmg org msia juga pny keje..
mcm lah org sana beriya2 ...

memang diorang tak heran dah. tapi diorang jugak dah berani suruh lgbtq ni berhenti menyalak jugak. tak respek hak orang straight langsung kata mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 05:15 PM | Show all posts
monreyes replied at 25-11-2022 09:27 AM
dunia barat tu dah x heran psl lgbt ni...i bet mmg org msia juga pny keje..
mcm lah org sana beriya2 ...

Dorg pun entah2 x thu kat mna trletaknya Melesia, kat YT iol prnh tngok psl ummah Western d tnya kat mna trletaknya North Korea, susah sngt dorg nk jwp kat mna lol. Nmpk sngt akal dorg cetek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 05:20 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 02:37 PM
yup dia bodoh pekat fikir paling banyak menang means boleh jadi kerajaan. thats why negara a ...

Aiol suka plak bca komen uol ni wlaupun iol dri Bruneiku terchenta ini, sbb komen uol brmanfaat & x mcm komen2 yg suka kutuk itu ini, blum lgi Melesians yg sllu mngadu knonnya hidup kat Msia ni susah miskin etc tpi bila tngok kat KL Sentral, rilek je golongan2 ni mlantak aman2 kat McD lol.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
he is a liberal. salah ka org tulis macm tu. dah terbukti pun kat mahkamah, fitnah mcmana pulak. takpa la kat malaysia ni x kisah la politician apa saja jenis moral atau banduan atau sexual orientation mmg ada yg sudi terima. boleh la mana2 politician luar ambik kes ni utk bangkit balik di negara masing2. malaysia mmg paling hebat stakat ni boleh terima banduan, pengkhianat bersekongkol dgn zahid mahkamah kes rasuah, di alu alukanlah mana2 negara nk ambil contoh anwar. so kalau kamu bekas perogol peliwat perasuah or banduan jgn putus asa. kalau malaysia boleh buat mana2 negara pun pasti boleh buat juga. just kena tukar mindset kamu ya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 26-11-2022 05:15 PM
Dorg pun entah2 x thu kat mna trletaknya Melesia, kat YT iol prnh tngok psl ummah Western d tnya k ...

skrg dorang pun dah start attack lgbt..tang mana yg sokong ntah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 26-11-2022 04:56 PM
memang diorang tak heran dah. tapi diorang jugak dah berani suruh lgbtq ni berhenti menyalak jugak ...

kat US pun dah ada anti lgbt...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 26-11-2022 05:46 PM
he is a liberal. salah ka org tulis macm tu. dah terbukti pun kat mahkamah, fitnah mcmana pulak. tak ...

Melayu penyokong2 PH yg jual bangsa & agama sendiri kat parti pro liberal, lgbt, oktoberfest, pluralism agama ni concern dorang cuma nak kekalkan lifestyle anti Islam dorang tu sebenarnya... Lifestyle pergaulan bebas laki pompuan tanpa batasan, free sex, budaya konsert, buka aurat, cara hidup kebaratan yg tiada batasan adab resam, kebebasan merayakan upacara agama lain, kebebasan daripada teguran & nasihat para agamawan, bebas dari pentadbiran jabatan agama Islam dan seumpamanya...

Mereka ni dalam IC beragama Islam tapi jati diri Islam tu lemah....  Terkagum dengan cara hidup bangsa lain yg dilihatnya lebih maju, terbuka dan tiada kongkongan agama atau adat resam.

Memang PH la menawarkan nilai2 kehidupan yg mereka amalkan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anakencana at 26-11-2022 06:48 PM

Never with DAP

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 06:33 PM
Melayu penyokong2 PH yg jual bangsa & agama sendiri kat parti pro liberal, lgbt, oktoberfest, plur ...

Bukan ko dgn noraidil pun sex bebas ke ?...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2022 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 26-11-2022 07:40 PM
Bukan ko dgn noraidil pun sex bebas ke ?...

Kesian salah orang


Hanya kerana aku tau biodata lengkap & sejarah hidup kau (ada la forumer lain tiba2 PM aku.. Nampak benar ko ni kuat bergaduh ngan orang), tidaklah bermakna aku adalah orang yg pernah kau kenal. Aku je malas nak buat serangan peribadi dengan info2 aib tentang kau, Azira. Kau setakat macai PH je... Tak berbaloi go personal dengan kau.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 07:43 PM
Kesian salah orang



Eh...patutla tepat ko tahu umur aku veneer...apa kes ko kat janda baik...kes aib aku ko dah tahu sebar jela...nk jugak aku tahu....

Ko kes ada kes kat janda baik dgn noraidil ke cane...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2022 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 26-11-2022 07:46 PM
Eh...patutla tepat ko tahu umur aku veneer...apa kes ko kat janda baik...kes aib aku ko dah tahu s ...

Alah... Aku tau umur ko 4 series.  Saja je usik ko 55 tahun. Tak sangka kau koyak betul usik hal umur
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa sikit Masa je lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
utk diorang, tak sokong ph, tak moden. kuno, hidup kg.com. apa punya pemikiran la. konon terpaling woke n dpt ksedaran. kalau kata nk cegah rasuah,cari la parti yg xdak rasuah n kes mahkamah . hat ada rasuah n kes mahkamah jugak yg diorang pilih. tak paham ak. tengok dalam forum ni dahla. mngucap panjang tgk sorang2 mengata kat orang. jenis tak percaya dengan hari pembalasan ni. geng2 liberal. korang semua ingat ke setiap satu apa yg korang mengata dalam ni. ak masuk dalam ni nak tahu info,tapi bila tgk komen2 menghina, macam smua tak kan mati, menongkat langit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 26-11-2022 07:39 AM
Tak boleh la suka hati. Sebab walaupun lelaki sama lelaki, masih dikira ada mangsa. Kalau betul ma ...

Ni kenapa beriye2 sangat timbulkn cite lama ni.  Apa agenda kalian. Anwar banyak hal lain yg lebih penting nak difikirkn demi negara dn rakyat. Bukannya u all Nak beri idea mcmane  nak  perbaiki ekonomi rakyat,  mcmane nak mendepani  masalah   kegawatan yg diprediksi akan  dihdpi thn depan, masalah  liwat juge yg dilaung2 kn. Mcmanelah kehidupan korang ye asyik nak nyalakn keaiban orang tak sudah2. Hidup begitu mengundang sial namanya. Tau tak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cm_vungtau at 27-11-2022 09:45 AM
nolya replied at 27-11-2022 08:49 AM
Ni kenapa beriye2 sangat timbulkn cite lama ni.  Apa agenda kalian. Anwar banyak hal lain yg lebih ...


Dah tajuk cerita tu pejuang LGBT? Ko masuk baca tajuk ke tak? Bukan aku bukak cerita lama, dah memang kes tu jadi crime case, siap masuk penjara lagi.

Kalau diam maksudnya bersalah la tu. Habis selama ni meroyan reformasi tu kebenda? Tetiba let bygones be bygones pulak. Banyak kerja konon.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 27-11-2022 09:11 AM
Dah tajuk cerita tu pejuang LGBT? Ko masuk baca tajuk ke tak? Bukan aku bukak cerita lama, dah mem ...

Pelantikan AI jdi PM, rakyat beranthusias mengharapkn kebaikan, kemajuan dn kesejahteraan negara, mengharapkn ekonomi bertambah baik. AI sendiri pun baru nak buka langkah, memikirkn  bgaimna cara dn memilih orang2 yg berkaliber untuk diajak bersama2. Ini kenapalah sibuk amat  menonjolkn  tajuk yg sangat2 tak memanfaat kn malah nak  menyodotkn  membuka keaiban.  Boleh cabar lgi kononnya bila diam bererti betul.
Hidup kita semakin hari semakin tua,  bljlah bersih kn hati. Asyik mlaungkn keaiban orang, Allah pun tak suka. Tak suka kpd perjuangan lgbt, kita ada saluran tertentu yg boleh membantah dn bertindak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 25-11-2022 09:01 PM
Setuju.. satu benda paling bodoh yg kerajaan 22 bulan buat adalah ubah konsep UTC/RTC.. punyalah n ...

Najib buat perkara salah ttap salah. Dia buat per btul, rakyat TK. Nahh, bila rakyat fikir UTC tu baik untuk rakyat, diberhentikan, tapi dgn kepimpinan  kerjn  perpaduan ni,  kita syurkn semula kpd PM buat style dulu. Anything for the benefit of the rakyat tentu akan di pertimbangkan semula. . N tanpa berteriak2 merebutkn kredit. Apa yg baik untuk rakyat, berikn dn kembalikn kpd rakyat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:41 PM GMT+8 , Processed in 0.136795 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list