CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Takkan hari ini kahwin,esok beranak:Baru Sahaja Anwar Ibrahim Dilantik PM Ke-10, Lelaki Ini Sudah Senaraikan Janji Yang Ditawarkan PH

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Overrr.. parti lain yg menang hang pulak yg melebih-lebih. Bodow!


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 02:22 PM | Show all posts
dapat breakfast capati lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:24 PM | Show all posts
janji PH boleh dibuat, tetapi perlu di buat benda2 di bawah dulu:

1. tangkap jho low dan rampas harta dier yg di curi dr malaysia
2. syarikat2 yg dulunya hanya kroni BN dpt, perlu dimansuhkan dan diagihkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
PM10 kotakan janji tak ambik gaji tu dah dikira bagus...harapan aku public transport diperkemaskan lagi supaya kurang jam. Kabinet dikecikkan no more menteri kanan dan timbalan ramai2. Ada kementerian boleh digabungkan bawah satu menteri...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:32 PM | Show all posts
Biasa anak2 yang lahir dari parti maksum mmg mcm tu.
Hari ni pak bagi bini mengandung esok mak dapat lahir anak
Depa2 ni kan bekalan syurga hidup kena meratib hari2.
Otak yang waras jadi mereng semua sbb jiwa kacau
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng PN tgh jiwa kacau.. cari la ubat penenang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:43 PM | Show all posts
still demand minyak turun 24 jam tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangkap azam xde belen?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Toksahlah berharap !
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
haluz replied at 25-11-2022 02:39 PM
Geng PN tgh jiwa kacau.. cari la ubat penenang.

Mana tak jiwa kacau masing2 tazabar bermatian gigih update result PRU sampai 3 pagi hasil nyer. nan hadooooo!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:51 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 25-11-2022 12:21 PM
"Laksana hudud adalah bisikkan saiton" kata lobai masa dituntut manipesto hudud ketika jadi kerajaan ...

tu kaka geram puak lebai bila kena batang hidung sendiri dia blh twist dalil sendiri sebab tu dia orang solat hajat munajat yang naik bang non
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:53 PM | Show all posts
igtkan budak2 PN kat TT jer meroyan..sini pun sama....
masuk opis pun belum...yg undi leks2 jer...yg rindu abah siang malam pulak menuntut..
ada dak2 TT rasa nak pindah dok planet lain laa nak pindah Qatar lah...

mmm dok daerah lain pun ko dah merentan nak dok celah mak apak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 25-11-2022 02:06 PM
Bitter x abes2. Agaknya klu ph ni yg tebuk atap tah mcm mana meroyannya puak2 ni

Senyum sinis je baca......terbakor hati la tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:00 PM | Show all posts
Semoga apa yang dijanji itu ditepati sebab rakyat dah puas bersorak, bersyukur , melompat tinggi ke langit dah atas perlamtik PmTen ni dan ada segelintir rakyat just redha , pasroh n move on dah. so PMten pls tepati janji kalau tak tepati kesian rakyat asyik menang sorak aje la. balik balik bantuan B40 aje yg pakat di taburrr.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 25-11-2022 12:50 PM
naik gaji lagi... urmmm melingkup laaa

ko patut turunkan harga barang bukan naik kan gaji,

piji punyalah bijak...hang ckp camtu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:27 PM | Show all posts
Rileks brader, kita tunggu dan lihat sahaja ya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 25-11-2022 03:27 PM
Rileks brader, kita tunggu dan lihat sahaja ya

Yer benar. Kerajaan yg telah dibentuk sekarang bukan kerajaan PH. Bukan juga kerajaan BN. Tapi Kerajaan PERPADUAN.

Bahkan PN pun boleh join sekali kalau TSMY setuju.

Jadi in principle sebarang pembentangan, kelulusan dan pelaksaan dasar, kena ada persetujuan bersama. PH BN Warisan dan lain-lain yg sokong UNITY Govt.

Wallahu a'lam
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:06 PM | Show all posts
wahai sahabat pensokong PN

move on jela

tengok macam pensokong BN kalah 2 kali PRU steady je

ini mesti bekas pensokong PH ni, tapi dah tukar ke PN.. sebab tu perangai sama je
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Berhentila kome2 sekalian utk perli sana..perli sini..sbb akhirnya bergaduh sesama kome..pastu sakit hati.. lama2 jd skt jantung...pastu kojol sorg2.. kehkehkeh

Perkara ni biasa..dr dulu lg..xkira sapa naik..pasti ada yg xpuas ati..pasti ada yg cucuk..pasti juga ada yg provoke...so msg2 tgk mcm terpelajar bijak kebabom belaka, maka tunjukkan lah kepandaian kome semua dgn tidak bersinis disini..memperli disana..chill chill sudahla...klu ada yg komen sinis (mcm den), ada yg holier than thou (mcm den), ada yg menyampah ( mcm den juga) etc..senang jer caranya..bolayan..takperlu baca pun komennya...dan tulis je la komen yg kome2 suka tanpa perlu nak layan komen org lain..kan senang...gaduh dpt dielakkan..sakit ati dpt dibendung... kehkehkeh

Dlm politik..berjanji manis..itu biasa..nak tunai itu yg luar kebiasaan...so bg shj masa utk mereka2 tunaikan..kita bertindak..tunggu dan lihat..tp sekali sekala, kene juga bg peringatan agar mereka xlupa janji mereka..tp bkn dgn cara serang aggressive..just remind directly jer kemuka mereka..itu jer..

Blm tentu mereka mampu penuhi apa yg dijanji..tp klu ada effort lebih...ok la..klu dpt penuhi... alhamdulillah...so sama2 kita nanti...

Cuma den hrp DAP belajar dr kesilapan mereka yg lalu..baik pemimpin ataupun penyokong mereka..korg dh hidup diMsia berpuluh tahun..jd hormati agama rasmi negara ini iaitu Islam..jgn nak cuba timbul ape2 yg buat org Islam sakit ati..selalunya den tgk, golongan non Muslim ni la mula2 nak cuit sikit...pastu bila merebak..play victim...xblh ke msg2 bertolak ansur..ko pun duk Msia, xpernah lg org Islam kacau ko bila ko nak beribadat ke... festival apa2 la yg korg memekak smp tgh mlm..xde pun org Islam pergi serang ko...so pandai2 la msg2 bertolak ansur...tp kdg mmg payah bila ada jer yg terpaling...mmmmm

Utk den...den tunggu dan lihat..tp klu ada yg xbtl kat mata kero den..aaa tunggula den tulis makian kat forum cari ni... kehkehkeh..so akhir kata den kpd kome2 sekalian...takyah la nak bitter sgt msg2...situasi ni pun sama je..klu kome bertukar posisi..xlebih xkurang jer den tgk tulisan msg2... So lantakla apa yg msg2 nak tulis..kome pun tulis je la yg kome suka..dan cubalah xyah baca komen yg kome xsuka klu blh bikin gaduh sesama kome...simple as that.. msg2 dah tua bangka tmsk den...huhuhu...sedih dh tua... kehkehkeh so chill je la..takut tgh komen gaduh kat forum tetiba sok dh beramah mesra dgn mungkar nakir dlm alam barzah...huhuhu takutttt.... kehkehkeh peace

P/s pjgnya merempan..peduli apa den klu xde sapa baca..sbb suka ati den la nak merempan... kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 02:51 PM
tu kaka geram puak lebai bila kena batang hidung sendiri dia blh twist dalil sendiri sebab tu ...

Mcm x pecaya je ye sis, doa2 org yg confirm masuk syurga diterbalikkan pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.105046 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list