CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Takkan hari ini kahwin,esok beranak:Baru Sahaja Anwar Ibrahim Dilantik PM Ke-10, Lelaki Ini Sudah Senaraikan Janji Yang Ditawarkan PH

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rdizz replied at 25-11-2022 04:44 PM
Ooo yeke, mintk link, kalau ada. Igt yg minyak turun pru14 punya.

https://vt.tiktok.com/ZS81QMC2Q/
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-11-2022 06:21 PM
Knp pulaktu.... x percaya untuk anwar jd pm ke apa tu

Hard to say...because secara consensus gobloc gobloc yg menyokong titah agong adaler lebih pada dokongan pada penubuhan kerajaan perpaduan yg merentasi wilayah dan partai bersandarkheun pada ketiadaan partai yg peroleh majoriti mudah...tapi bukan rasanya pada kepimpinan tertinggi yaiteww piyem.....utk lead the kerajaan....

Sebab bagi anak jiran aku yg 3 tahun....penabalan anuar sbg piyem iteww lebih pada perlantikheun agong yg mengikut perundangan, berhak memilih ketua dari kelompok yg dia yakin punyai dokongan....not necessarily perlu ada real numbers.....yg abahcow sehingga semalam inginkheun anwar utk buktikheun the numbers that support him as piyem and not pada penubuhan kerajaan perpaduan...do you follow me...?

In short... the risk that anwart is taking come19th december  is that he may just not have that majority of the house,dewan rakyat #voteofnoconfidence of him as the premier...

Ko nampak tak what anak tecik jiran aku nampak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 06:34 PM
Hard to say...because secara consensus gobloc gobloc yg menyokong titah agong adaler lebih pada do ...

Instict aku lebih yakin kepimpinan anwar untuk bantu balik Malaysia naik...

Tapi kalau muhyidin gila kuasa tu ambik mmg Malaysia akan makin teruk
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-11-2022 06:44 PM
Instict aku lebih yakin kepimpinan anwar untuk bantu balik Malaysia naik...

Tapi kalau muhyidin g ...

Instinct ko tak penting...yg penting kesemua ahli dewan rakyat yg buat undi nyokong ayau tidaknya dia sbg piyem...iteww yg terpenting dan the risk will always be there terutama jika setiap ahli is independent utk buat undian tidak tertakluk pada consensus partai .....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:49 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 25-11-2022 06:34 PM
Hard to say...because secara consensus gobloc gobloc yg menyokong titah agong adaler lebih pada do ...

sheraton 2.0... wak jahid masuk ke dalam semula setelah rasa aman.. najib keluar semula
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 06:49 PM
sheraton 2.0... wak jahid masuk ke dalam semula setelah rasa aman.. najib keluar semula

The thing is this...seandainya anwart announces his kabinet lineup well before the 19th...dan these lineups angkat sumpah ...which means all set and ready to go...complete kerajaan telah berjaya dibentuk....so when 19th comes and assuming the vote of confidence go againnsts anwar....we will then have to elect new piyem again ?atau macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru dengar berita...Anwar tidak perlu adakheun usul percaya akan kepimpinannya kerana ianya telah menjadi titah agong bahawa dia ler piyem yg dilantik dan usulan undi percaya hanya satu usaha yg bersifat redundant ...dan seolah tidak melihat lantikheun serta titah agong iteww sebagai sesuatu yg tidak valid dan boleh dipersoalkheun.....

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Selangor kasi bonus 2 bln stgh weh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurrmm janji beri macam2 kan.

Tengok2 hadiah zaman Najib datang balik nk cover.. hahahaha ???? time tu aptb
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni Azam Remainder ke Azam Balance?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 25-11-2022 06:33 PM
https://vt.tiktok.com/ZS81QMC2Q/

Ni zaman bila punya bedio. Apasal dok ulang tayang benda tak releven.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 25-11-2022 02:51 PM
tu kaka geram puak lebai bila kena batang hidung sendiri dia blh twist dalil sendiri sebab tu ...

Lobai ni mcm pompuan..sentiasa betul..kalau salah dia guna dalil supaya nampak betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:11 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 25-11-2022 11:02 PM
Lobai ni mcm pompuan..sentiasa betul..kalau salah dia guna dalil supaya nampak betul

yup setuju macam perempuan semua lebai 100% betul. sampai guna dalil masuk neraka. kaka guna dalil kunci syurga ada tak? kalau tiada jangan sembang dosa pahala orang lain. nasihat boleh tapi jangan hina orang lain sampai cakap ahli neraka sebab diri sendiri tiada kunci syurga di jamin syurga

bila agama campur politik buat orang muda rasa annoying. sebab tu kaka prefer ustaz2 yang tiada politik sgt dekat youtube.



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 25-11-2022 12:06 PM
utk first day ...

aku demand yg kata dlm tempoh 24jam minyak turun...

Mmm...takdak announcement lg?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 06:52 AM | Show all posts
ifanonline replied at 25-11-2022 02:24 PM
janji PH boleh dibuat, tetapi perlu di buat benda2 di bawah dulu:

1. tangkap jho low dan rampas har ...

Ye ipan..ko lah paling bijak.
Betul sgt.
Dua ni lah punca kejatuhan kita.
Kemiskinan rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Dong Zong dah sampai due dah... nak teran ka nak czer?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:06 AM | Show all posts
bro_kr replied at 25-11-2022 07:44 AM
Yer benar. Kerajaan yg telah dibentuk sekarang bukan kerajaan PH. Bukan juga kerajaan BN. Tapi Ker ...

Sangat setuju denga kenyataan saudara Inilah masa untuk kita semua bersatu padu demi memajukan negara
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 25-11-2022 06:21 PM
Knp pulaktu.... x percaya untuk anwar jd pm ke apa tu

Dah jadi PM pun dan impian dah tercapai tapi siapa yg sokong dia dipertikaikan, berapa orang ahli UMNO yg menyokong dan SD?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
olaklempit replied at 27-11-2022 09:44 AM
Dah jadi PM pun dan impian dah tercapai tapi siapa yg sokong dia dipertikaikan, berapa orang ahli  ...

Aku ni kan Olak...aku bukan kira siapa pemimpin sb aku cuma nk tengok Malaysia bangkit dari kejatuhan pimpinan sebelum2 ni...nilai RM jatuh teruk..
Aku sembang dgn warga british...dia sendiri mengaku GB  ada korupsi tapi x teruk mana...malah nilai pound sterling tetap tinggi.....tapi Malaysia?..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2022 09:48 AM
Aku ni kan Olak...aku bukan kira siapa pemimpin sb aku cuma nk tengok Malaysia bangkit dari kejatu ...

Anwar ni harapan penyokong lama dia dan anak anak muda generasi baru sebab kita dah lama hadap yg tua2 pernyamun dan makin hari makin sesak susah keadaan rakyat. Aku pun nak tengok yg baik baik dan gandingan PH si DAP tu elok cepat2 tibai kalau merapu minta yang bukan2. Sekolah wawasan atau satu jenis pandai pulak depa bantah kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 10:57 AM GMT+8 , Processed in 0.105711 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list