CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Ustazah Afifah Kata Makan Ubat Tahan Sakit Haram, Mati Masuk Neraka?

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 05:54 PM | Show all posts
xy_daen replied at 25-11-2022 04:24 PM
Dia ni dah boleh dianggap mendatangkan kemudharatan kepada masyarakat dengan pandangan2 yang menyesa ...

Boleh ambil tindakan kerana menimbulkan keresahan di kalangan umat Islam.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 06:40 PM | Show all posts
sufi^_^ replied at 25-11-2022 04:09 PM
Acik gila isim ni nak kata painkiller tu haram ke?

Alamak, aku baru je telan ibuprofen, 40 hari ama ...

Aiol trgelak bca komen uol hahahaha, mahapkn iol yach. Btw utk x out of topic, iol pun brgantung kat painkiller klau time sakit gigi, xde painkiller nak tnggu gi cabut gigi tu mmg seksa lahai, trpksa tumbuk bunga cengkih smpai lumat & letakkan dlm lubang gigi spya sakit tu hilang sblum gi cabut.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:42 PM | Show all posts
lolita737 replied at 25-11-2022 04:20 PM
alamakkkkk..kena buat solat taubat la gini.. hari tu kena covid saya telan panadol..

panadol katego ...

Aiol pun sma jugak hoho, msa tahan sakit gigi pun tlan painkiller aka panadol.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:44 PM | Show all posts
sufi^_^ replied at 25-11-2022 04:46 PM
Lebih kurang sama tone suara macam kaklong 7e, sakit gegendang telinga dibuatnya

Dh lma senyap Kaklong 7E tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:46 PM | Show all posts
matchstick replied at 25-11-2022 05:43 PM
Tak paham. Dia cakap semua painkiller haram ke. Sbb ingredients ada bahan haram ke or simply dia fat ...

Dia ni Suhaimi Saad versi prmpuan, smua skli prubatan moden tu salah. Yg btul cuma dia sorg je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa bagi perhatian pada dia ni, makin menjadi2
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:48 PM | Show all posts
aku rasa dia nak cakap sebenarnya....

"sedangkan didunia pun manusia tak tahan dah, manusia terpaksa buat ubat painkiller dengan segala teknologinya untuk tahan sakit... bayangkan kalau diakhirat nanti... dahlah tak ada pain killer sakitnya lebih sakit..."

sebab cakap dia tu agak berbelit sedikit...

tapi agak jauh kalau nak kata maksud cakap dia "makan painkiller masuk neraka"
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:50 PM | Show all posts
bingit la ko ni babi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku beranak ambil epidural....dan aku x tahu rasa sakit nk bersalin pun...cane tu ....anak seterusnya aku pilih tarikh je terus bedah x rasa contraction atau apa pun sb dah pilih tarikh...sedar2 anak dah lahir...haram ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Agama Islam ni mudah dan tak menyusahkan.....yang menyusahkan bila ade org mcm ni yg 24 jam berzikir haram haram haram.....nampak hidup dia macam tak tenang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la sapa2 yang kena bius masa oprate..semua ke melaka
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 06:57 PM | Show all posts
ninja9 replied at 25-11-2022 06:48 PM
aku rasa dia nak cakap sebenarnya....

"sedangkan didunia pun manusia tak tahan dah, manusia terpak ...

yihhhh sangat motip berbelit citer pasal haram lah meragukan lah tiber masuk al kafirun pulak apoooo? apa pulak kaitan dengan ubat tahan sakit? orang kafir je kerr yang boleh ambik ubat tahan sakit sebab dah kafir terus masuk neraka gituhh?

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 25-11-2022 06:48 PM
aku rasa dia nak cakap sebenarnya....

"sedangkan didunia pun manusia tak tahan dah, manusia terpak ...

Ya. Ingat aku sorang je dgr mcm tu.

Yang buat headline pun. Ke aku yg x faham die ckp apa hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Netijen la bahlol dok bagi lagi mileage kat Minah senget ni.

Gi mampos lah korang
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia replied at 25-11-2022 05:50 PM
xdak sapa pon nak makan benda alah tu saja2 mcm m&m aih

Bila sakit teramat telanlah.


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 25-11-2022 06:42 PM
Aiol pun sma jugak hoho, msa tahan sakit gigi pun tlan painkiller aka panadol.

Bila gi farmasi cari painkiller utk sakit gigi, selalunya dia bagi tablet bujur warna biru tu. Lupa nama apa. Iols takleh telan sbb jadi sakit kepala. Last2 telan uphamol.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bingit la ko ni noreen
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi kalau main tiktok beginilah jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaki dvd ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijik

…………………..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:40 PM GMT+8 , Processed in 0.120941 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list