CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Ustazah Afifah Kata Makan Ubat Tahan Sakit Haram, Mati Masuk Neraka?

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 07:34 PM | Show all posts
Aku syak dia jadi mcm ni sebab dia tak makan ubat gila
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal mencapub, nak try calon pru16 mcm ashraf wajadi kah?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:42 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-11-2022 07:13 PM
Bila gi farmasi cari painkiller utk sakit gigi, selalunya dia bagi tablet bujur warna biru tu. Lup ...

Ibuprofen ke? Ataupun Advil?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 25-11-2022 07:42 PM
Ibuprofen ke? Ataupun Advil?

Tak pastilah pulak.

Iols pun setakat sakit gigi mild kemam cengkih gak. Kadang2 hari biasa kemam juga nak bagi mulut wangi. Ada gak guna hurix minyak cengkih. Ni kalau kena tepi bibir jadi kering. Kalau sakit sangat sapu orapaste atau seangkatan dengannya. Bonjela tak jadi sangat. Dahlah mahal.





Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 25-11-2022 04:24 PM
Ustazah gila dan majnun tersakiti kembali lagi  ...

Tersakiti takpe.. tak sengaja.. dimaafkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin menjadik2 nampaknya
....tak Dunlop mesti Cap Senapang...nih
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti kalau ditakdirkan dia perlu kena bedah ke apa jenis perubatan ke, jangan bagi dia bius atau ubat tahan sakit. Nak tengok dia boleh tahan ke tak... Bingai!

(aku komen ni tak baca apa pun kat atas tu...sebab menyampah)
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 25-11-2022 05:17 PM
dia babi
simple

Lagi teruk drpd wahabi dah mcm ni
Dengan suara bingit, hidung buah jambu, mata terkelip2
Gila rsnya acik ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Timortimur replied at 25-11-2022 08:48 PM
Lagi teruk drpd wahabi dah mcm ni
Dengan suara bingit, hidung buah jambu, mata terkelip2
Gila r ...

Ya sebab tu wujud term gila babi
Hahahahahaa
Dia ni la
Da gila, babi plak tu
Hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Satgi UAI komen, Maza komen, Rora komen....

"Takpe, saya maafkan mereka semua... mereka tak faham." - Setajah Afifah
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebetulnya mmg xbagus kan makan pain killer ni..aii kebetulan baru lepas belah gusi sebab Gigi belakang tumbuh senget..habis ubt bius sakit tu lebih sakit dari contraction..mmg kelupoq sakit wei xjln 2bijik pcm kol balik dental tanya mmg bg pcm ja ka rupanya naproxen tu terjatuh dlm keretaya..ya Allah dia punya sakit tu kn sampai sejuk kaki tangan tahan sakit .tapi dah telan naproxen sebijik ke langit haaa.. mengantuk gila .lena mmg xsedaq apa..bangun tido hilang terus rasa sakit gusi kena belah tu..tapi tu la..nk mKn hari2 takot sbb mKn ni jadi constipation so skip la..kalau betoii2 sakit nk mati baru telan..setakat ni dah 5hari baru 2x telan org yg sakit ja tau mcmna berkesan nya pain killer..mcm mati hidup balik wei.. peluang ke2 gitu..insaf
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehh aku hari2 mkn pain killer sbb migrain
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia ni melencong jauh dari landasan. Pejabat agama tolong pantau sikit org2 mcm ni. Boleh sesat generasi baru kalau dibiarkan.
Dia cuma tukar dari arak/alkohol jadi painkiller terus painkiller jadi haram. Suka hati mak nenek dia aje. Painkiller tu kan salah satu ikhtiar masa kita sakit. Habis tu yg pompuan period pain ko suruh je dia guling2 kat rumah layan sakit? Islam itu mudah tapi puak2 ni yg menyusahkan sampai non muslim pun takut.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Uihh iols x blh tahan telinga dgr suara sheols..nesti bersepah air liur ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:06 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-11-2022 07:54 PM
Tak pastilah pulak.

Iols pun setakat sakit gigi mild kemam cengkih gak. Kadang2 hari biasa kemam  ...

Bonjela bgi iol cuma mngena kat mouth ulcers je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:08 PM | Show all posts
misc replied at 25-11-2022 09:31 PM
Siapa dia ni melencong jauh dari landasan. Pejabat agama tolong pantau sikit org2 mcm ni. Boleh sesa ...

Muslims yg famous mcm dia ni dri Msia mmg mnakutkan non Muslims pun, slain tu mcm dlu tu, Pokemon Go & PUBG tu smuanya slah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap setazah ni x perlukan Dr bius badan dia time nk operate perut time beranak
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni dah kenapa
I x ambik tau sangat hal dia yg viral2 hr tu
Tapi baca sikit2 pun dh cukup buat i stress dgn manusia cmni
Tunggang level apa dah ni
Dah dahla sifat suka berlakon jadi jurucakap tuhan cmni
Rimas
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg xde yg pantau dia ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan ni gila
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:49 PM GMT+8 , Processed in 0.134877 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list