CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MRO

Ustazah Afifah Kata Makan Ubat Tahan Sakit Haram, Mati Masuk Neraka?

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
xy_daen replied at 25-11-2022 04:24 PM
Dia ni dah boleh dianggap mendatangkan kemudharatan kepada masyarakat dengan pandangan2 yang menyesa ...

dia nih dh patut kena dakwa gak mcm acik sittah annur ke apa tah tu
Tapi dah takde sapa nk merepotin acik nih kepada pihak berkuasa tu yg makin menjadi2
Takleh dibiarkan sbb mmg mendatangkan mudhorat
Jgn sampai ada yg hilang nyawa bagai dek gara2 ngikut apa dia ckp mana la tau esok2 dia kata halal bunuh org mkn ubat tahan sakit ke apa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 26-11-2022 11:10 AM
Iols penah operate gigi bongsu mcm chuols..operate lak emergency sbb dentist awal2 confident boleh ...

Mmg sakit kalau belah gusi.habis ubat bius mmg kelupoq la.sakit dia lain mcm kn pcm mmg xjalan.kena pain killer gak.tu pun xberjaya healing 100% sakit..cuma kurangkan rasa sakit ja
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo dibiarkan acik ni berkeliaran di media sosial, sikit aribulan berak pon masuk neraka.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:42 AM | Show all posts


diaa ni salah cara fikir
nak berhukum ke apa, wajib pi ngaji sama ulama lama dulu
ngajki tauhid usuludin sifatr 20 kasi lepas dulu
lepas tu baru bawa bicara ilmu fiqh...jgn mandai2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak lobai jadi kerajaan ni bersepah walaun dan walauntit keluarkan fatwa..pening umat islam dibuatnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:52 AM | Show all posts
Mak rasa tengok bideo fatwa sampah ngkaw pon dah macam masuk neraka dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, apa masalah setajah?

Kalau ada yg berkesempatan, tolong la kasi lempang laju2 setajah nih
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:04 PM | Show all posts
Who r youss?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 12:14 PM | Show all posts
Dasar lobainita kampongan, yihh!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu sikit ari lagi, nanti keluar la dalam video dajei sana dajei sini. Sume mende takleh, haromm, kafirrr dan sebagainya.

Ujung² sekali promote produk makanan sunnah dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang rajin sembang deras macam dia tau sume benda ni mari dari penganut kultus yg satu tu jer. Tak lain tak bukan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 07:15 AM | Show all posts
udah la pening dengan ceramahnye, lagi pening denga dia dok menjerit2 mcm hat mendengo semua pekak2 belaka...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 26-11-2022 10:35 PM
"Yahudi kalau tengok produk tu pun... yahudi 3 kali masuk icu... punya mahai."

Semua ustaz kasi lipat dr setajah laki bini, sohai, blastoff dgn geng2 ala alimnasilelemak konspirashit cari.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 10:24 AM | Show all posts
kalau kita yakin painkiller tu yang menyembuhkan, memang la masuk neraka sebab kt situ dah mensyirikkan Allah, sebab ubat itu hanya asbab je, yang menyembuhkan tu adalah Allah Asy Syaafi (Yang Maha Menyembuhkan) atas izin Dia juga, makan sepapan painkiller pon kalau Allah tak izin tak jadi juga kan..

Agama tak pernah melarang untuk manusia ikhtiar jika ada sakit, apa guna Allah ciptakan makanan2 seperti madu, habatussauda, herba herba, melainkan semua nya ada manfaat untuk makhlukNya selagi tidak mensyirikkanNya dan tidak memudharatkan manusia tu sendiri.



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab depa percaya so called 'makanan sunnah' tu menyembuhkan sakit/penyakit.

Manakala bila mai tang ubat moden kafirrr pula tidak menyembuhkan sakit/penyakit... cuma asbab jer.

Makin bertambah keliru umat isele gegara asatizah tara gini.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Smoga die kene sakit gg yg sgt la sakit..pastu kene cabut..kite tgk smpi mana die boleh pegi
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:11 AM | Show all posts
Belibis replied at 25-11-2022 06:52 PM
Kesian la sapa2 yang kena bius masa oprate..semua ke melaka

hahaha adakah sebab tu time weekend je ramai kat sana? sebab weekend mesti ramai berjoli sakan, kot2 terbuat something haram and kojol time tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:22 PM | Show all posts
adeqbun replied at 28-11-2022 09:59 AM
Smoga die kene sakit gg yg sgt la sakit..pastu kene cabut..kite tgk smpi mana die boleh pegi

bukan, kalau cabut gigi biasa, sakitnya kejap aje.

Cuba cabut geraham bongsu, mau seminggu pipi bengkak serupa ada bola golf dalam mulut, nak bercakap pun sakit.
dah tu darah susah nak stop.
Nak2 yang jenis dentist kena belah gusi tu & pecahkan gigi sebab susah nak keluar.
haaa...cuba gini & jangan ambik painkiller sebab masuk neraka, telan madu habbatussauda je, cuba try test.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:27 PM | Show all posts
So yang amik antidepressant apa pulak hukumnya mengikut pemahaman sheols?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:31 PM GMT+8 , Processed in 0.157880 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list