CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Perwira2022

[Tempatan] Baru Day 1. Geng DAP dah mula tuntut bukan2.. Tuntut iktiraf dan peruntukan kekal untuk UEC

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-11-2022 08:08 AM
99.99% pengundi cina dah undi ph. Haruslah tuntut janji.

Kalau macam nie, Umno kenalah pertimbangkan utk tarik balik sokongan jika PM melayan tuntutan mereka.
Jadi elok mereka ini duduk dibarisan pembangkang.
Kita tengok dulu dlm 100 hari pentadbiran kerajaan perpaduan yg diterajui PH ini, boleh bertahan 5 tahun atau tak sampai 22 bulan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 08:16 AM
Melayu PKR & PAN khadam DAP redha je..... Diam tak berkutik langsung.... Takut benar kat tuan DAP ko ...

Sama je umno ke siapa ke pgg dong zong tak kurang pon kuasa
Aku tnggu je siapa yg berani bubarkan sjkc sjkt ni
Org tu akan jd org plg berani dlm msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:44 AM | Show all posts
Nnasda53 replied at 26-11-2022 03:23 AM
Yupp..pemikiran yang dah di rosakkan dgn kebencian.
Hakikat sebenar siapa yang dah di lantik mesti ...

Kheennn, agree sgtt sepatutnya kita tuntut pemimpin2 buat keja dgn baguss n pantass supaya semua pihak terbela, tak perlu nak dengki2 pada pihak tertentu dan duk suburkan api perkauman dek sifatt dengki busukk hatii tu. Bila lah nak berpikiran progressive skittt hermmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:47 AM | Show all posts
setakat tuntut dorang dah tuntut lama kan.. masa bn peritah dulu diorang tuntut.. kita tengoklah macam mana kerajaan baru handle.


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:47 AM | Show all posts
Masalah hipokrittt sesetengahh pemimpin ni, duk cucuk api perkauman padahal anak sendiri pun hantar sekolah cina phuiiii saja jah selagi blh tunggang isu perkauman supaya org melayu naik sheikhhh lol sesenang itu huh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 09:20 AM
Dong zong ni time ph perintah je bizi tuntut itu ini
Org lain perintah, berkutik pun tidak


sb tu kurex & mereka yg kerja ngn 'mereka ni'.. sgt marah...bg mereka..bila ph@DAP perintah....'semua drng kt Msia ni pon perintah'.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
X menyempat2 puak2 x sedar diri ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 11:02 AM
Org lain tak blh mintak apa2, kita jah blh dpttt itu ini; kita saja yg berhakkk, whatt a joke

geng depa pun dpt byk la kak...cuba tgk sklh2 sjkc tu brp byk kat msia ni...pastu besar2 pulak tu sklh dgn mcm2 kemudahan yg lebih dr sklh kerajaan...depa dpt byk sponsor dr kaun dorg....pastu kolej2 pun byk tumbuh utk geng dorg...sbb tu smpai ke sudah x fasih bahasa melayu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk OT sikit, korang dh redeem items x dlm tab cari rewards tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 26-11-2022 11:37 AM
Kalau macam nie, Umno kenalah pertimbangkan utk tarik balik sokongan jika PM melayan tuntutan mere ...

jadi camni baru drng 'tau'....semua orng msh dlm tempoh bertenang depa dh 'terjerit jerit'...kang orng tarik sokongan...menggelupor jugak drng.Barisan kabinet pon x susun lg..dh 'melalak'..dasar cau......
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 26-11-2022 12:03 PM
Tunan replied at 26-11-2022 09:05 AM
Eh org DAP elok je naikkan elaun guru Kafa kat Penang tu..


Konsep sama macam dulu zaman 22 bulan, bagi duit kat sekolah2 cina, then bagi la jugak kat sekolah2 agama . Masa tuh, Mat Sabu sengeh2 pegang cek besar
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Racist nya ..apa yg rasa intimidated sgt dgn bangsa lain nih. Dah lama kot Malaysia ni hidup berbilang kaum. Mesti korang ni takde kawan dari bangsa lain kan? Cuba ber campur gaul sikit. Dalam phone book kat telepon ada tak phone number kawan bangsa cina ke India ke? Mesti takdekan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 11:24 AM
Nampaknya Melayu khadam DAP pun dah mula menjalankan tugas mereka mempertahankan tuan tuan mereka

Tak keluar ayat2 panatik reformasi: baru kawen, tak kan esok beranak .

Gigih memasing menjustify. Kalau org lain buat pangai cepat2 claim, cepat2 panatik reformasi menghencap menghina. Dasar…..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat Malaysia berhak menuntut
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Solokkk replied at 26-11-2022 11:58 AM
Konsep sama macam dulu zaman 22 bulan, bagi duit kat sekolah2 cina, then bagi la jugak kat sekolah ...

taktikalnya....terkesimalah melayu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mayakaren replied at 26-11-2022 12:04 PM
Racist nya ..apa yg rasa intimidated sgt dgn bangsa lain nih. Dah lama kot Malaysia ni hidup berbila ...

Sekolah2 cina tuh, membolehkan pergaulan maksimum sesama kaum tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 26-11-2022 11:49 AM
sb tu kurex & mereka yg kerja ngn 'mereka ni'.. sgt marah...bg mereka..bila ph@DAP perintah....'se ...

Acik masuk keja gomen ni dari taun 90an zaman amengok mendonia nyahhhh
Segala tahik org politik acik dah hadap
Baik yg rasis ke liberal ke purely fight for ppl ke
Basis nya tak kira lah sapa yg pegang tampuk pemerintahan, bukan semua benda kena ikut telunjuk ahli2 politik nih
Korang ingat dasar2 kerajaan yg sedia ada ni bangang sgt ke kitorang nak biarkan ahli2 politik yg silih beganti ni buat main?
Lagipun out 10 politicians yg kena buat keja dlm kementerian, hanya sorang dua je yg betul2 buat keja ikut portfolio, lelain masuk kementerian asek tanya duit peruntukan ada bape, lepas tu depa akan sebok suruh balaci2 yg masuk dgn depa ni buat proposal merepek2 sbb nak ambik duit tuh
Hahhhhh tu pasal lah depa tak rasa bersalah ponteng sidang parlimen
Dongzong ni pandai cari time nak memekak
Skalipun esok2 masuk menteri or timbalan menteri yg ada favor to them pun, ko ingat senang ke nak dpt apa yg dorang mintak tu
Ni haaaaaaaa kena hadap dulu acik2 gomen yg korang tuduh makan gaji buta kaki ngulo nih dulu
Kitorang yg akan besilat kat opis neh ikut dasar kerajaan
Cuma part kalah ke menang besilat je lah yg kitorang takleh jamin
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:12 PM | Show all posts
SPACE COP GABAN replied at 26-11-2022 03:52 AM
geng depa pun dpt byk la kak...cuba tgk sklh2 sjkc tu brp byk kat msia ni...pastu besar2 pulak tu  ...

Kita mintak jugak utk sekolah kebangsaan menengah kjaan. Aku pun marah jugak dgn kualiti sekolah kjaan ni, duit byk kita ni bukan negara miskin tp tmpt budak2 belajar setakat asal boleh jah, ramai student bertahan tak pegi toilet seharian semua, mmg sedih dgr budak2 tahan pegi toilet seharian bayangkan. Bangunan takde maintenance betul2. Klu elaun menteri elaun mp macam2 sampai pinggan mangkok pum dpt elaun, mmg melampauu sungguh org2 atasan selama ni. Utk rakyat lebih kurang jah. So bila anwar ibrahim umum tak akan ambil gaji nak potong gaji menteri nak kecilkan size cabinet aku happy krn at least dia ckp benda2 gitu, dr awal atleast kita dpt hasil jugak gaji yg dia tak ambil tu, bukan nak kata klu umno pn pas semua sebelum ni mmg tak akan ckp benda2 gini, mcm mqna pun dorg tak akan sentuh gaji n elaun dorg. So aku nmpk ada harapan dgn kjaan anwar ni. Cuma kita sebagaii rakyat pun kena mainkan peranan jugak, kena berubah jugak, kena ada progressive mind, jgn lah kita ganggu pentadbiran baru dgn sikap lama kita yg bukan2, mcm mana nak focus tadbir negara dgn bagus klu sentiasa ada isu perkauman ni. Tak dinafikan sekolah cina dpt sponsor dr bisnesman cina dan itu bukan sesuatu yg buruk pun, baguslah, ramai jugak anak2 melayu yg belajar di sekolah cina yg blh enjoy kualiti persekolahan cina tu. Part dorg tak pandai ckp melayu tu aku pun tak suka, aku salahkan polisi kjaan, ada kelemahan dlm polisi dan pendidikan sampaiii kjaan masih gagal utk buat sesuatu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 09:20 AM
Dong zong ni time ph perintah je bizi tuntut itu ini
Org lain perintah, berkutik pun tidak

bukan dong zong yg tak berkutik, tapi walaun yg tak jadikan isu bila dong zong dapat peruntukan dari  kerajaan melayu isele ni dap dah naik terus melantun2 balik walaun kalut share dlm wasap dlm fb dlm tiktok highlight cina nak tindas melayu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 11:24 AM
Nampaknya Melayu khadam DAP pun dah mula menjalankan tugas mereka mempertahankan tuan tuan mereka

Kita tengok je lah diorang bercekau. Percayalah...pusing keliling hujung2 yang jahat yang rasis yang bodoh yang lemah tu melayu jugak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 11:21 AM GMT+8 , Processed in 0.120168 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list