CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Perwira2022

[Tempatan] Baru Day 1. Geng DAP dah mula tuntut bukan2.. Tuntut iktiraf dan peruntukan kekal untuk UEC

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
patutla bangnon tawar menteri pendidikan tu kat bn
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rdizz at 26-11-2022 12:36 PM

Dong Zong bukan DAP saja, semua cina MCA pun. Tajuk berniat jahat.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mula geng sepet besar kepala....Yang paling bodoh org melayu pangkah PH...hahaha...padan muka...menang sorak kampung tergadai
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
muntahijo replied at 26-11-2022 08:02 AM
Rasanya orang Melayu yang tak serik. Dah kena sekali nak lagi. Standby la yea.
More to come.

Hehe Melayu kan lembut hati hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:49 PM | Show all posts
Rdizz replied at 26-11-2022 04:35 AM
Dong Zong bukan DAP saja, semua cina MCA pun. Tajuk berniat jahat.

Sekolah cina ni kira semi gomen ke mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:49 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-11-2022 08:08 AM
99.99% pengundi cina dah undi ph. Haruslah tuntut janji.

asal benda cmni orang melayu tak dapat ye??????
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:50 PM | Show all posts
rashiman replied at 26-11-2022 11:37 AM
Kalau macam nie, Umno kenalah pertimbangkan utk tarik balik sokongan jika PM melayan tuntutan mere ...

umno sila cabut roket pergi joint pn. do it NOWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kaka xpuas hati lah kalau cmni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:52 PM | Show all posts
mayakaren replied at 26-11-2022 12:04 PM
Racist nya ..apa yg rasa intimidated sgt dgn bangsa lain nih. Dah lama kot Malaysia ni hidup berbila ...

aku ada kawan Cina n India  dan LainLain, kita orang kawan bertahun dari zaman sekolah. Rapat lah sampai ada yg tidur rumah aku masa muda dulu
tp semua elok jer takde perangai cina batak. Kawan aku ada yg kutuk  DAP low class, tak pandai cakap English, dok memekak


tapi bukan lah semua DAP ...aku pun suka Hannah, Gobind.

Siapa boleh buat kerja kita sapot. Siapa yg benci melayu boleh gi mamps
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Standby.. jgn pelik skit lagi UITM will be open to multirasional, Malaysia for Malaysian kan. Makin ketinggalanlah jaguh2 melayu acah2 hebat. Ermm nak gelak ker menangis ek skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg dh jangka kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:56 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 12:10 PM
Acik masuk keja gomen ni dari taun 90an zaman amengok mendonia nyahhhh
Segala tahik org politik ac ...

ye2 je kau orang bersilat. lepas punch card mengulor? kaunter kosong? jadi selama ni tiada kt kaunter tu kau orang buat latihan silat ke?

harap betullah silat sebab style politik malaysia orang bawah cakap je ada silat. jumpa ketua pengarah, menteri kecut telur masing2 kepit. budaya jilat menjilat masih menebal.

satu hari dah bunyi puak2 ni. harap kau orang betul2lah jaga amanah negara. kita orang rakyat memerhati je apa dasar kerajaan yang sedia ada protect hak orang melayu teruskan!!!!!! hak bumiputera sabah serawak terus perkasakan!!!





Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 26-11-2022 09:10 AM
Opera sudah start....Hahahahaha....tepukkkkkk!!!!!

Bershitrefombasi tersenyum sinis

Tepokkkk berjemaah... kencing dah mula hanceng!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 12:59 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 12:49 PM
Sekolah cina ni kira semi gomen ke mcm mana?

semi rasanya gaji, perabot gov bayar tp infra mereka sendiri. dulu ada sekolah mubaligh, tak ingat thread mana? masa tu awal2 penubuhan cari forum. thread tu ada.

sebab tu pibg sekolah sepet ni champion duit donation banyak. pibg sekolah kebangsaan ciput
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Denco replied at 26-11-2022 09:59 AM
Betul, tngoklah nnti ape outcome nya. Masa atuk dulu mmg saje je bg dorang naik kepala biar imej p ...

Yg tu memang diakui...semua x berani nak melebih2 sbb ISA...skarang semua berani - tahniah la
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:02 PM | Show all posts
kemaruk replied at 26-11-2022 09:24 AM
Apa salahnya.. demi pendidikan kaum cina

Bukannya mereka tuntut/ ganggu hak orang melayu pon

urm sanggup ke? ni melayu dah pecah 4. rasa ada mastermind di sebalik semua ni. moga kerajaan pn pas naik semula
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:05 PM | Show all posts
hidupkan ISA semula
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 01:07 PM | Show all posts
Solokkk replied at 26-11-2022 08:00 AM
Tak confirm lagik menteri pelajaran tuh. Kalau confirm pun, mintak2 Mat Melan bolayan jer. Tak pay ...

Tang bahasa melayu ke laut tu aku setuju sangat-sangat.
Malu ler sikit duduk malaysia, warganegara, tapi pertuturan bahasa harian kebangsaan berterabur.

Permintaan depa tu, depa buleh mintak macam-macam, tapi bolayankan aje. Tak signifikan pun untuk negara.
Omputeh TikToker/influencer yg dalam mesia ni pun gigih bertatih belajar bahasa melayu.


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:07 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-11-2022 04:59 AM
semi rasanya gaji, perabot gov bayar tp infra mereka sendiri. dulu ada sekolah mubaligh, tak ingat ...

Aha ok semi rupanya, tu lah duk pikir jugak bukan cikgu2 gomen provide ke.

Sekolah mubaligh tu bukan mcm sekolah2 methodist ke, bukan2 sekolah2 mubaligh ni byk kat negeri2 selat ke, tapi takdelah mubaligh mana dah pun smn skrg ni sbb ramai budak2 melayu pegi jugak, just history saja.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:10 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 01:07 PM
Aha ok semi rupanya, tu lah duk pikir jugak bukan cikgu2 gomen provide ke.

Sekolah mubaligh tu bu ...

yup sekolah convent salah satunya. dulu ada thread sejarah sekolah mubaligh. masa tu friska masih belum sondol suami orang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cokoro at 26-12-2022 09:04 AM

Uuuuuuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 11:36 AM GMT+8 , Processed in 0.120748 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list