CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: JoyahMengayah

[Politik] UMNO akan 'bersihkan' ahli yang pro-Bersatu

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 10:40 PM | Show all posts
ahli umno bersihkan pro-bersatu manakala melayu di luar ni akan bersihkan umno keseluruhannya di pru16.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
SonicSiLandak replied at 26-11-2022 08:09 PM
abis tu?
apa salahnya ni??

Qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:51 PM | Show all posts
ghalibboy replied at 26-11-2022 10:47 PM
Qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

jangan spam laaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-11-2022 07:43 PM
Nasik kang2?

Omg pulak pikir nasi kang2 wak jahit...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 26-11-2022 07:02 PM
Mana2 pemimpin yg hatinya masih Bersatu, eloklah keluar dari BN, kosongkan kerusi mereka dan bertand ...

Abis tu wak jahit muka x malu menyeringai mcm kerang busuk bawak top 5 jumpa PH ko nk ckp pro saoa plk? Dlm PAU dh terang buar resolusi no anwar no dapig, sepatutnya diirg kena tinkn disiplin buang parti.

Aku cabar umngok amik tindakan yg sama ke atas onn ghazi & hasni tu lg terang2 mintak wak step down....ada berani ka tadak tulur??
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
jahanam  dah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat pakcik simpang rengam yg marah maszlee. marah lagikh dia dgn maszlee? kalau marah lg kena bersihkn lah dia nmpk gaya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 26-11-2022 11:22 PM
Abis tu wak jahit muka x malu menyeringai mcm kerang busuk bawak top 5 jumpa PH ko nk ckp pro saoa ...

BN jumpa dua2, PH & PN utk mengetahui kedua2 tawaran, akhirnya BN tolak kedua2nya, ambil keputusan jadi pembangkang dan cadang PH & PN membentuk kerajaan tapi mereka x mahu.
Jadi diatas cadangan YDPA, BN kena membantu membentuk kerajaan dan keputusan majority telah memilih PH.
Tak salah bagi pemimpin2 yg menuntut zahid letak jawatan. Yg salah jika membuat keputusan mendahului parti dan menentang keputusan yg dibuat oleh parti Umno dan BN.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 26-11-2022 07:41 PM
Dah kena jampi kat wak Jahid ke org UMNO ni? Aku tak leh brain diorang boleh lagi follow wak Jahid.  ...

Tak perlu jampi. Jawatan jadi Presiden Umno tu jauh lagi power dari jampi.

Memang dari dulu lagi, sapa yg pegang jawatan Presiden Umno memang berkuasa penuh (prerogative) untuk memecat ahli yg dianggap bermasalah. Ada ker yg berani menongkah arus, lawan presiden?

Contoh: tahun 1998 DrM, presiden Umno, pecat DSAI sebab DrM melihat DSAI ancaman kepada kedudukan istimewanya sebagai presiden Umno.

Contoh lain: Tahun 1987, KuLi cabar DrM utk jawatan Presiden. Persaingan sengit, DrM padam lampu masa pengiraan undi, DrM menang tipis lepas padam lampu.

Wallahu a'lam
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau PH ni bagus memerintah mmg padan muka je la nnti, baik BN PN GTA hanya tinggal sejarah...sbb PH ni satu je parti dia x pecah belah...org atas pagar yg trikut2 dengan hype n viral mmg confirm undi PH...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-11-2022 07:05 PM
Bila nak buang wakjaid bebal tapi jambu?

Jambu??? Dah boleh pergi check mata sis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian. Yg bermasalah dlm parti tak nak pulak undur diri. Makin melingkup lah umno lepas ni, penyokong beralih arah. Si jamal ni bising², dia pro ph ke pn? Pengikut dia pun bengong sama.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:09 AM | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 27-11-2022 07:59 AM
Jambu??? Dah boleh pergi check mata sis.

Itu Utusan Malaysia yg cakap berpuluh2 tahun lepas.


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:30 AM | Show all posts
ape mandrem wak jahit amalkan ehh?

kekal kulit tebal?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 26-11-2022 11:37 PM
BN jumpa dua2, PH & PN utk mengetahui kedua2 tawaran, akhirnya BN tolak kedua2nya, ambil keputusan ...

Xde pun wak kuar statement nk jd pembangkang? Dia pun xde ckp jumpa PN  memandai je ko nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:58 PM GMT+8 , Processed in 0.100053 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list