CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: JoyahMengayah

[Tempatan] Mabuk! Netizen berang dengan kenyataan Raja Petra Kamarudin, mahu gagalkan 'kerajaan perpaduan'

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena paham Dsai dpt jadi PM bukan sebab menang majoriti di pru15.. Dia dpt jadi pm dgn bantuan support dari umno.. Level lebih kurang sama mcm pak mael dan wak yidin depa dpt jadi pm dgn bantuan umno bukan sbb menang majoriti di PRU.. So anytime gomen diaorg ni bole bertukar.. Lain dgn najib.. Tun m.. pak lah dan pm yg lain.. Depa menang majoriti di pru lalu dpt jadi pm ni baru la bertahan sepenggal..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
relaxjek replied at 26-11-2022 08:33 PM
Kena paham Dsai dpt jadi PM bukan sebab menang majoriti di pru15.. Dia dpt jadi pm dgn bantuan suppo ...

Nuar tu pun YDPA lantik setelah ditipu oleh surat Zahid.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:13 PM | Show all posts
ciksom replied at 26-11-2022 08:02 PM
Dia ni keturunan raja mana? Sibuk memanjang.

keturunan raja freemason
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:50 PM | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
So kena gelabah ke tak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat malu je. Ramai orang luar happy dengan Anwar as PM. Sesetengah org malaysia pula yang x puas hati tak habis2. Kita tengok la kemampuan dia. Tak dan apa2 dah judge.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:06 PM | Show all posts
Edited by Incanto at 26-11-2022 11:12 PM
Kak-Rohana replied at 26-11-2022 08:18 PM
Welsh dek. Akak kenal mak dia .. gitcheww!

aku kenal anak dia

anak dia pun dah tua , cucu dia dah masuk universiti

mak dia ada lagi ke? panjangnya umur
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:12 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 26-11-2022 08:00 PM
Die duk sn kje ape
London kot
Very high cost of living

dia duduk kat Manchester, murah lah sikit dari London

dapat duit jadi youtuber kot

tapi seriously aku rasa dia ni tingtong
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah pdrm ambik alih kes dia ni.
Atas dakwaan hasutan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka Malaysia jadi Taliban, dapat pulak Perdana Menteri bodoh nak mampos abahcow ijau cirit yang prihatin lagi berpenjana serta berlestari lagi bersinar serta permai lagi pemerkasa serta pemerkasa+ lagi pemulih serta bercitra Bapa Perutusan Khas (BaPuK) paksa orang lockdown 2 tahun, paksa cucuk vaksin, paksa darurat Parlimen nak elak undi tidak percaya, sampai ada yang bunuh diri pelbagai naikkan bendera putih pelbagai, akak setuju jah dengan Siti Kassim, Malaysian really dig their own grave, padan muka dapat Perdana Menteri yang sangat bodoh dan dapat pengundi yang terpaling bodoh dalam dunia!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Nntikan akan ada buat undian diparlimen.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tok sah masuk dlm percikan api huru hara...kita santai2 aje sambil makan Mee Kari...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 27-11-2022 07:02 AM

aiols nak tanya, mmg kemaruk ke kerabat ni perhatian yek, aiols tgk kt fb tu takde lansung tapis2 pantauan,page bola, rileks banding2 kerabat selatan dgn kerabat selangor. pastu smua pun troll. hello bukan depa dua sama kerabat di melesia ker??? motip kata rakyat pumpangpumpang tak hormat institusi raja, tp depa sndiri ngundang?? caner depa ajak troll belah sana, cmtu jugaklah org akan troll belah depa. so siape ajar ni. institusi raja melesia pun takde sifat bersatu collective, politik kucar kacir, rakyat depa kata takde perpaduan. apo
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:03 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 26-11-2022 07:56 PM
Ke cey lagi ah minor, dey minor ke gay

Ke C lagi A minor, D minor ke G

penynyi semua hantu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 26-11-2022 11:12 PM
dia duduk kat Manchester, murah lah sikit dari London

dapat duit jadi youtuber kot

Tingtong2 pun ada yg nk cover story dia
Mcm dlm artikel ni

Seriously semak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 26-11-2022 11:12 PM
dia duduk kat Manchester, murah lah sikit dari London

dapat duit jadi youtuber kot

Dh la x ddk msia...apa2 kenyataan die pn xde nk bg cadangan...xkn la hidup nk kondem je... rakyat sendiri dah pnt btl 1 week...skrg nk raikan dan terima...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 07:06 PM
Dia nak rakyat msia terumbang ambingg kjaan asyik jatuh ditebuk atap sedangkan dia sonok2 duduk kat  ...

Ya celaka sungguh, nk bagi negara kita lingkup, berapa hr tak bleh bentuk kerajaan, membazir duit meeting itu ini, matawang tak pulih, org ramai pyh cari mkn. Ni dah stabil, pm boleh buat kerja dan org ramai dah mula lega, dia menghasut nk bagi goncang pulak, jahattt.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 27-11-2022 07:03 AM
penynyi semua hantu..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 26-11-2022 07:54 PM
Betul lah yang Raja Petra Kamarudin kata tu, ini bukan Kerajaan Perpaduan, sebab Perikatan Nasional  ...

Agong cadang  tapi PN reject... Jadi Agong approach minority to join PH to form kerajaan perpaduan.
Simple je....

Pada mula nya hisapmudin bagitau GRS...yg BN setuju bergabung dgn PN.  Sebab tu GRS setuju.

Masaalah nya Tak semua BN nak join PN.
BN grp A... Nak join PN (headed by hisapmudin)
BN grp B... Nak join PH (headed by Wak jahid)
BN grp C.. Nak jadi pembangkang(headed by pak mael lambong)

Ini kefahaman wa...

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Interestingly byk benda dia sebut before pru dah jadi kenyataan esp zahid n anwar comolot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 06:05 PM GMT+8 , Processed in 0.108648 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list