CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6440|Reply: 68

"Diam Itu Lebih Baik. Berhati-Hatilah Dengan Dosa Lisan Mahupun Tulisanmu. Muhasabah" - Ira Kazar

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 04:22 AM | Show all posts |Read mode





Umum pasti tahu mengenai kes melibatkan Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ketiga dan punca konflik rumah tangga pengarah dan pelakon tersohor, Syamsul Yusof dan isterinya, Puteri Sarah Liyana.

Akibat kes itu, Ira dikecam teruk oleh netizen yang menyifatkan dirinya sebagai penyondol suami orang.

Baru-baru ini, perkongsian Ira di Insta Storynya telah mencuri perhatian ramai apabila memuat naik satu kata-kata mutiara yang juga ditujukan buat dirinya sendiri.






“Diam itu lebih baik jika tidak ada ‘perkara baik’ untuk diperkatakan. Berhati-hatilah dengan dosa lisan mahupun tulisanmu. Muhasabah,” kongsinya.

Terdahulu, Puteri Sarah telah mengambil tindakan menyaman Ira dan menuntut Ira untuk tampil memohon maaf serta berhenti daripada melakukan sebarang gangguan terhadapnya.

Ira disiasat berdasarkan Seksyen 38 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997. Ia berkaitan menghasut suami atau isteri supaya bercerai atau mengabaikan kewajipan. Jika disabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM5,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 04:41 AM | Show all posts
dulu masa sekolah  kalau kita kacau orang.....bila kena marah dengan guru.... kita buat muka bodoh je lah.

tak kan nak melawan. dah salah kita. kan? paling2 terima aje hukuman. yang penting kita dah puas hati ...dapat kaco orang tuuu



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by TerataiMelur02 at 27-11-2022 06:48 AM

Ooo...kacau rumahtangga orang tak dosa ek? Dasar Friska 2.0!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 27-11-2022 06:57 AM

harap2 betul la hesteg tu sebab kalau ko tak banyak cakap, tak kaco si bini tu takde bini tu mroyan sekarang. selalunya quote2 ni buat sindir orang je
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kang kalau cakap lebih kena samannn lagi..AAA gitewww la
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts


Kalau PS tak guna lawyer mau kau mengacau dia lagi kan. Bapak kau pun suka menyindir
#bapaktoilet
Family ni sejenis eh aku tak pernah salah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia tujukan utk diri sndri tu. Harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak bapak sejenis narcissist
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kooooo tu yang kena muhasabah puki oiiiii!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
meroyan much di sebalik quote...sbb bini org tu declare dkt umum masih dpt nafkah & laki masih bertanggungjawab pada anak bini ...boo
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
inilah dia contoh gaslighting. tak own mistake sendirik, kasi pusing org lain pulak. u owe sarah an apology. dlm pd mana kita nk pertikai salah org, kalau kita skali susah makna mesti ada salah bahagian kite. tggal tak mngaku ajer. kalau tak improve behaviour, satu healthy relationship pon uolz takkan dpt, regardless best mana pon ur p***y.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
cane agaknya kalau sarah tetibe preggy no 3?meroyan ke idok minah ni?hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:50 AM | Show all posts
Edited by Hypothetically at 27-11-2022 08:53 AM

Bukan ke ko yg tulis kat ig, bapak ko bangga nau dlm byk2 p*p*k, p*p*k anak dia yg org nak jugak.  Mana pergi kemaluan masa tu tak mampu nak tutup aib sendiri siap kaitkan bapak ko. Byk ko punya diam.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
senyap pasal takut kena saman kan bukan sbb senyap malas nak layan. / surrender back off x kacau rumah tanga org…ada beza jenis senyap tu…
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:20 AM | Show all posts
Edited by Hypothetically at 27-11-2022 09:22 AM

Sarah just mentioned pasal hubungan sol dgn anak2, takde pun petik nama ko. Itu hak dia lah. Kenapa dia tak boleh sebut pasal suami sendiri, she is after all still legally married to him??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ira cabut je la tudung. Ira nampak lagi cantik bila free hair.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 09:29 AM | Show all posts
asfaz replied at 27-11-2022 07:10 AM
Kalau PS tak guna lawyer mau kau mengacau dia lagi kan. Bapak kau pun suka menyindir
#bapaktoilet ...

Halah halah halah.... comel putih gebu... putih gini kalah yenna yazman..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain… jenis2 murahan dan uneducated ni ajet2 suci ke macam mana? Tengok muka pun tau jenis belen
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tak menahan nak reply, tu yg   konon #selfreminder

Lama lagik kes nak naik, berharap PS pun kurangkan posting pasal perkahwinan dia nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Benci betul aku dengan perempuan jenis nie..dah tahu menyondol, sendiri mau ingat..Nasib baik sarah guna peguam, kalau menongkat lagi dia nie..dahsyat betul..tak tahu malu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:45 AM GMT+8 , Processed in 0.112006 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list