CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1450|Reply: 11

Suami yang tidak memahami

[Copy link]
Post time 27-11-2022 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai korang nak tny sikit.. aku smlm tak boleh tido tau, anxiety teruk sampai terpaksa makan ubat tido.. pukul 2 pagi bru dpt lelap..so ak bgn lambat tp solat masih dlm waktu. Husband ak ni jns ssh sikit nak bgn subuh.. tp solat dia still jaga la.. so ak bgtau dia pasal smlm ak xleh tido smpai mkn ubt tido.. dia mcm xde respon.. diam je...pstu suh aku buat air teh dia.. ambk kan biskut kt dapur.. pstu entah..ak jd makin menyampah.. kitorg dlm fasa nak brcerai jgak sbnrnya..sbb msg2 dh kuranh rasa syg..dia pn xfhm penyakit ak ni..dia mcm slhkan aku sbb xbgtau dlu kt dia masa kawan dlu yg ak ada anxiety..sdgkn blm diagnos lg pn.. cuma simptom je.. ak xtau nk ckp mcmne..ada suami pn x memahami.. mak pn da meninggal...ak mcm xde sape2 dah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la deknon..banyak benor masalah dengan laki...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki ni bukan suka dengo masalah ppuan remeh temeh ni. TT ni dah berapa lama kawin? Ade anak? Kalau kerja ada kawan baik silalah berkongsi ngan kawan baik isu2 hati ni. Kawan ppuan memang memahami berbanding laki.

Toksahla cerai sebab2 remeh ni.
Kalau suami jenis bertanggungjawab, mohon pertahankan marriage tu. Nanti TT menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 06:08 PM | Show all posts
Berapa tahun dah perkahwinan TT ni? Anxiety yang TT katakan ni macam mana sebenarnya? Fikiran bergeliga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2022 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bercerai sebab dia tak boleh terima u ada anxiety or ada sebab2 lain…kesiannya u.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xde anak cerai jela..nk bt pe bersama hr2 melalui hidup yg stress..awk ada pilihan nk teruskn menyampah atau move on jaga je diri sdri..dia bertanggungjwb pn kalau hari2 awk mkn ht xguna jgk..mybe ade yg lebih baik utk sis lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Betol.. Kalau xde anak bercerai ajelah... Sementara xde anak ni... Kang klu dh ade anak.. Anak tu perlukan both
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ayahibu85 replied at 1-12-2022 01:22 AM
Laki ni bukan suka dengo masalah ppuan remeh temeh ni. TT ni dah berapa lama kawin? Ade anak? Kalau  ...

Klu dh sakit pon dianggap remeh temeh,x bertanggungjwb la tu.. masa sihat duk perkuda sgt.. dh sakit nk cmpak tepi..apa punya pasangan la camni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2022 10:32 PM | Show all posts
Ramai je yg tak paham....ramai je berprasangka anxiety,panic attack,ocd,introvert tu dan seangkatan dgnnya ialah penyakit mengada-ngada
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2022 02:20 PM | Show all posts
pendapat saya,
sebab dalam process penceraian kan, dah nekad kan...so tiada sebab untuk beliau nak jaga hati TT lagi.
dan patutnya, TT pon sama, tak payah la buat teh beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Badan dah tak sihat, otak pulak terpaksa mengadap laki yang memeningkan..tt pilih lah masa depan yang memudahkan tt. Susah nak sihat jika setiap hari makin bertambah masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2022 09:56 AM | Show all posts
Ada kawan pernah kata and he is a guy...
Sampai mati seorang lelaki tidak akan memahami perempuan dan perempuan juga tidak akan memahami org lelaki
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 12:23 PM GMT+8 , Processed in 0.095252 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list