CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5036|Reply: 126

[Tempatan] Berita poligami yang ke 30:Wanita ini kata Saya memilih suami orang kerana saya tahu suami orang itu tidak akan balik rumah saya selalu.Yang merampas itu yang pertama, merampas rumah tangga kedua.

  [Copy link]
Post time 28-1-2023 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
https://vt.tiktok.com/ZS8DPQytS/



Tular di media sosial mengenai seorang wanita yang mengaku dirinya lebih memilih suami orang berbanding lelaki bujang, eh serius lah?

Wanita berikut merupakan Naib Presiden Pertubuhan Poligami Harmoni Malaysia, Haryani Ithnen. Dalam wacana Sinar Harian bertajuk Poligami: 2, 3 dan 4 Bukan Perampas, wanita ini memberitahu beberapa sebab mengapa dia lebih memilih suami orang

Menurut Haryani, dirinya dikatakan lebih memilih suami orang kerana dikatakan suami orang lebih berpengalaman berbanding lelaki bujang.

Suami yang saya mahukan adalah suami yang berilmu, suami yang faham akan hukum hakam. Jadi lelaki bujang bukannya mereka tidak berilmu, okay je. Tetapi, approach mereka tidak cukup barangkali. Mereka tak cukup present diri mereka, nampak kurang berilmu.

Saya memilih suami orang bukan kerana suami orang itu, tetapi kerana saya tahu suami orang itu tidak akan balik rumah saya selalu.

Apabila diminta untuk mengupas mengenai isu perampas, wanita itu berkata bahawa perampas itu merupakan isteri pertama.

Yang merampas itu itu yang pertama, merampas rumah tangga kedua. Memaksa suami menceraikan yang pertama.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2023 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok...iols mkn pening
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 03:07 AM | Show all posts
tak paham isteri pertama dikatakan sebagai perampas?

delusion much....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg ko nak cakap sbnarnya ni???x paham aq perenggan terakhir tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
@mbhcsf...tersenyum simpul...

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:05 AM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 28-1-2023 03:08 PM

.....  hmmmm ....ada ke laki orang nak ke dia ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Stupid moron!
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu baca cerita bini 2..3..dan bahagia.... Rasa nya kali ini 1st bini the queen... Heheheh... Bongok lah sebab jantan perempuan ber gasak... Ber sepah lelaki single
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2023 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
apa guna ada suami tp tk nak suami ada selalu dirumah?
patut ke dia jd yg ke 2 3 atau 4 kalau itu prinsip dia setelah memporak perandakan rumah tangga org lain. keluarga org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 28-1-2023 09:21 AM

Bini no 1 itu jadi tukang correction pusat pemulihan dan latihan dan pusat rawatan akhlak taw,  dari suami mulut jahat babi x berakhlak penagih dadah pemalas terus jadi org bagus, dari x pernah sembahyang ngaji terus jadi tok imam,  dari panas baran terus jadi lembut, malas kerja terus jadi ringan tulang rajin

Dah siap repair suami itu jadi org berguna ada org dtg seang2 ambil gituh.

Bini no 1 tu susah senang sama2 bina rumah, rumah dah siap dah selesa, pokok yg ditanam dibaja sudah berbuah lebat ada org datang senang2 mau ambil

Marah betul bini no 1 taw
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jas7512 at 28-1-2023 08:40 AM

Setan dan bullshit nye pompuan..pompuan bodoh..klu kau nak byk me time sbb x mo suami selalu kat umah...apa kata jd 1st wife and then bg suami kau cari yg kedua ketiga or keempat..lg byk me time kau....ni nak juga rampas hak org. .dasar pompuan sial..babi pun lebih baik dr kau setan
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku la....kalau ada perempuan yg nk laki aku....yg salah tu aku salahkan 100% laki aku...kalau perempuan lain nk mcm.mana pun kalau laki kita x nak x kan lah jadi punya..

Ko nk pertahankan laki ko yg gatal....ko marah perempuan lain...mendaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham ayat last laaa

Maybe typo kot part memaksa suami menceraikan yg pertama tu maybe dia sebut memaksa suami menceraikan yg ke 2.

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:31 AM | Show all posts
ninja boy replied at 28-1-2023 12:34 AM
Bini no 1 itu jadi tukang correction pusat pemulihan dan latihan dan pusat rawatan akhlak taw,  dari ...

Setuju! Bini #1 lah paling banyak membentuk suami ke arah yg baik. Bila baik, ada plak penyondol yg ingt si laki baik sejak azali. Puihh.

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:34 AM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 28-1-2023 08:05 AM
..... sewel ke dia ni?
ada ke laki orang nak ke dia ?

Wehhhhh...hahaha tersembur kopi iols pepagi ni.Laki org pun berpikir2 nak amik dia jadi binik
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke dia yg memilih suami org. Entah2 sekor bujang pun tak hingin nak pilih dia jadi bini. Terpaksa la jadi no. 2.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-1-2023 09:37 AM | Show all posts
noor2 replied at 28-1-2023 08:50 AM
Pada aku la....kalau ada perempuan yg nk laki aku....yg salah tu aku salahkan 100% laki aku...kalau  ...

Ni iols setuju sangat2..kalau laki tak nak tak jadi nya.
Yang bergasak tetap pompuan yg laki aman2 je idup tgk karenah pompuan bergasak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 28-1-2023 08:05 AM
..... sewel ke dia ni?
ada ke laki orang nak ke dia ?

Ko cuba try test tanya laki ko......

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:39 AM | Show all posts
Ada baiknya ko tak payah la kawin pompuan oiii.
Nak berlaki tapi tak harap laki balik selalu.
Iols nak speku sblm dia bercakap terlupa makan ubat barangkali
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2023 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 28-1-2023 08:50 AM
Pada aku la....kalau ada perempuan yg nk laki aku....yg salah tu aku salahkan 100% laki aku...kalau  ...

Kata ko dah janda?

Konfuse ler aku...kejap berlaki kejap  menjanda...

Can you please confirmkheun ?

Atau yg ko sebut laki ni The New Edition?

Haissshhhh

Anyway kalo ko betul  dah berlaki lagi..kenapa ko nak salahkheun laki ko? Dah dia bukan kena ikat dirumah, perlu keluar mencari rejeki...kalo diluar tino nampak jatuh hati nak buat macam mana? Lain kali ko pi ler beli rubber stamp...so ko boleh chop with permanet ink kat dahinya dgn "LAKI ORG"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-3-2023 08:34 PM GMT+8 , Processed in 0.117578 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list