CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: aqua_marine

Suami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri pertama lebih setahun

  [Copy link]
Post time 4-2-2023 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by SalenaGomez at 4-2-2023 08:10 AM
AWEKSAMURAI replied at 4-2-2023 12:48 AM
Aku pernah sekali teman kwn aku g mahkamah ..so aku dgr satu kes ni .kat kat mahkamah dia open je  ...


Bijak lah hakim ni…xde laa drag lama2…sbb tu ada talak 1,2…kebanyakkan kes nak isteri tunggu bertahan sampai mereput nak bg peluang kat suami tu…keputusan hakim tu membuat kan suami nya berusaha betul2 berubat dan kalau ada jodoh, kawen la balik kan

Pempuan tu pon x perlu nak buang masa. Nanti makin tua susah nak cari jodoh. Kalau ada, laki org pulak …pastu nak pegnen pon susah. Waste time org pempuan kan…

SG suka judge mcm ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2023 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kan meme tak kenai langsunng minah ni. Tu xda yg kecam sgt sebab sendukah?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus juga PS luahkan apa yang berlaku di igs dia, sekarang kita tau ramai lelaki lain yang kejam dgn isteri bila hadir penyondol
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 3-2-2023 10:39 PM
Jantan² gatal telur kat luar sana, sibuk marah isteri² yang menghalang poligami.

Sebenarnya semua ...

Adoiii hahahahahaha win sgt komen sis ne... Lahar kan aje sis laki yg gatal telor ni. Dah madu kan bini, tanggungjawab laa sikit. Dah bini tu duaa.. Pandai2la bahagi masa dan blaku adil. Hrp je dua telor, tp yg fungsi 1 je ????????????
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 4-2-2023 12:48 AM
Aku pernah sekali teman kwn aku g mahkamah ..so aku dgr satu kes ni .kat kat mahkamah dia open je  ...

Hakim skrg dh moden .. xde nk drag lama2 dh… dh xnk setelkn je terus
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2023 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 3-2-2023 11:19 PM
Bij nyaaaaa...bencinya iolsss

Nape cam taktau..dia ni patut kena kecam selevel irazakarr


Dia x nikah kt telen mcm ira kazar. Dia ade proper majlis siap dapat masuk TV3 program Mahligai Cinta.

Sebab tu we ols pelik kenapa ira kazar tu nikah kat telen. Takkan sebab x dpt persetujuan bini pertama je.

Mind you ye. First wife rosland ni dpt tau rosland kawen baru pun pd hari pernikahan rosland&ML ni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-2-2023 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sophiehana replied at 4-2-2023 08:26 AM
Adoiii hahahahahaha win sgt komen sis ne... Lahar kan aje sis laki yg gatal telor ni. Dah madu kan ...

Xpelik…sebab lelaki mmg x pandai multi task…multi task ni pempuan terer

Lelaki multi task ni jarang jarang nak jumpa…yg ni sesuai laa kalau nak berpoligami…yg lain duk diam2 je x kisah la kalau duit byk ke x, sbb adil ni bukan takat duit je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2023 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
epal_putih replied at 4-2-2023 08:09 AM
Aku kan meme tak kenai langsunng minah ni. Tu xda yg kecam sgt sebab sendukah?

Dia pandai jawab soklan reporter.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-2-2023 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 3-2-2023 11:49 PM
Anak si miera ni tak padan muka belacannnn, bunuh nama rachel. Petuikkk

Comel je kot anak dia. Nampak cerdik jugak. Geram tengok
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh agak dah mesti sesuatu gak depa ni
Tp acik forum selalu gak puji2 dorang ni
Sbb miera tu anak orka
Asal anak orka dan ade rupa semua ok
Sian bini pertama dia bkn artis jd maybe tak reti nak bising2 nih
Risau mcm2 dgn pandangan masyarakat dah la laki dia siap failkan nusyuz bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 4-2-2023 08:02 AM
Ishhh x boleh bg statement mcm ni…poligami dibolehkan dan disebut dlm Alquran. So x boleh pertika ...

Ishhh kamu ini. Bukan semua ada same perception sama you. Itu pandangan awak & memandangkan kat negara kita mmg semua harus fikir langsung begituuu.just terimass saja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2023 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 4-2-2023 01:12 AM
Belum cerai kan? Belum cerai cmne nak gila talak? Setahun lebih  lebih kurang umur anak Mira ke?

Masa tu kan kecoh first wife&husband dia nak cerai. We ols tak tau la kan apa berlaku di sebalik tabir and out of no where tibe2 dia upload IG story camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
jambatannetizen replied at 4-2-2023 08:35 AM
Ishhh kamu ini. Bukan semua ada same perception sama you. Itu pandangan awak & memandangkan kat ne ...

Xpe, saya menegur utk lepaskan my responsibility towards sesama manusia. Hukum Allah jangan pertikai, hukum dan perangai manusia, yes proceed utk dipertikaikan…maaf kalau buat u x suka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2023 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 4-2-2023 03:45 AM
Kesiannya 1st wife dgn anak2. Laki terus lupa diorang bila dah kahwen baru.

Kisah adeeb ni lagi tragis kot sebab bukan laki je yg berpaling tadah, family in law pun sama.. kurang2 PS tu in law masih side her but adeeb fight her battle alone.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 4-2-2023 08:30 AM
Dia x nikah kt telen mcm ira kazar. Dia ade proper majlis siap dapat masuk TV3 program Mahligai Ci ...

Sebab dia buat majelis tula irg ingt dia dpt restu bini 1st

Rupanya..kesian gila wife org tu xtau apa2

Iols ingtkn anak Rosland ni dah besar2 level anak tiri Nora..rupanya ada yg sekolah lagi (ni tgk dr pic ig 1st wife tulah raya 2019)

Memang patut kena keji pun sbb tak bayar nafkah anak..si ML tu pun mcm sindir2 kat IG kan..ei meluatnya
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 4-2-2023 08:46 AM
Kisah adeeb ni lagi tragis kot sebab bukan laki je yg berpaling tadah, family in law pun sama.. ku ...

Lah..seriuslah..kesiannya

Kalau tgk Adeeb ni kira lawa juga utk umur dia , badan pun kira okla dh keluar anak 5 org

Jahatnya family in law dia Takpe..ko kalau ada anak pompuan..hrp merasa la benda yg sama kalau ipar2 tu backup abg yg teruk ni..takyah nk acah2 ceramah iols pasal disa tak baik doakan org..ko tu dosa aniaya akak ipar tu xpe pulak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2023 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 4-2-2023 08:34 AM
Aku dh agak dah mesti sesuatu gak depa ni
Tp acik forum selalu gak puji2 dorang ni
Sbb miera tu anak ...

Untuk iols masa awal2 tu bukan iols puji sbb dia anak orka

Iols ingt dia menyondol cara baik

Itula bila 1st wife diam..org fikir dia berbaik2 la dgn 1st wife kan..auto nampak suci
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2023 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 4-2-2023 08:51 AM
Sebab dia buat majelis tula irg ingt dia dpt restu bini 1st

Rupanya..kesian gila wife org tu xtau ...

Dia berani la buat camtu sebab semua org on her side, because of her family reputation & dia tau xde org yg akan kecam dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
tuttt replied at 4-2-2023 01:21 AM
Si mira tetek ni pun kemain ehh. Igs dia yg 20sen tu dia perli madu ke. Pelakor ni dh rampas laki or ...

Pelakor biasanya cetek ilmu. Wife 1 dh hidup berpuluh2 thn mestilh boleh demand beratus2 ribu. X masuk lg nafkah anak2
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2023 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 4-2-2023 03:13 AM
Hahahahahaha
Aiols mencari komen ni sbnrnyaaa
Ada jugak poremer mention

Hahahahahah sapa yg ckp tu. Betul jg, muka ala2 faridah je pun. Berangan rachel. Dah lah d filternya laki ngan anak dia tu sampai ploles.. insecure. Sapa suruh kawin lelaki tua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-6-2023 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.283452 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list