CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 31914|Reply: 187

Aku Perlukan pandangan kalian..haruskah aku berdiam diri dan memendam rasa?

  [Copy link]
Post time 6-1-2012 08:53 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Shayang at 29-7-2021 01:31 AM

Deleted post

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2012 08:59 AM | Show all posts

Aku Perlukan pandangan kalian..haruskah aku berdiam diri dan memendam rasa?

Suami u terkena kejutan budaya fb...masih awal.jgn pendam rasa.sila bertindak sekarang sebelum terlambat..kalau u blh login fb dia,sila remove pompuan tu dan block dia spy dia tak 'wujud' lg dlm fb suami.
Cr lain..call pompuan tu.warning dia apa yg u tahu


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 09:03 AM | Show all posts
hurmm....fb nih mmg masalah utama dalam rumahtangga..........so,TT dah cuba tanya hubby dpn2??kenapa dia buat gitu??apa komen hubby TT?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 09:12 AM | Show all posts

Aku Perlukan pandangan kalian..haruskah aku berdiam diri dan memendam rasa?

Ok.camni..baik jgn emo dulu tapi jgn terlalu percaya pd suami.thats what i have been doing.prcaya bila suami menafikan apa2 tp akhirnya kebenaran terbuka.
Apa ko perlu buat..teruskan awasi dia secara senyap2.ko buat mcm biasa je,jgn tunjuk sedih dpn dia.tp jgn lepas dr awasi dia.mungkin betul apa dia ckp tu,dia x de apa2 tp x salah simpan sikit syak tu.cuma ko jgn emo serang pompuan tu.


(posted by mobile)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 10:00 AM | Show all posts
mesej jer pompuan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 10:04 AM | Show all posts
Reply 7# Shayang

dah hubby yu pun dgn rela hati nak delete fb... biarkan lah... lgpun bende ni akan menjadi punca kepada pertelingkahan yu dgn hubby... so, mgkn dgn delete fb adalah penyelesaian.. so relakan lah....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-1-2012 10:21 AM | Show all posts
1. JANGAN PM inbox pompuan tu.. sebab TT hanya akan mengeruhkan keadaan je.. and maybe akan malukan husband TT and juga akan malukan diri sendiri..

2. Bukak FB husband and just block je perempuan tu.. macam TT juga cakap.. pompuan ZAMAN SEKARANG, dia tak peduli either lelaki tu bf / suami / tunang orang skalipun.. pompuan skang sgt2 lah daring!! if dia nak laki tu, dia akan dapatkan juga.. so BEWARE!

3. Buat rasa sangsi tu.. berikan kepercayaan pada husband TT tu.. tapi bkan 100% trust..

4. Eratkan kembali hubungan suami isteri tu.. spend time together sampai husband TT tak de rasa nak mengatal lagi.. tak salah just letak je ayat2 romantik kat wall husband tu.. if husband delete, tanya elok2 kenapa nak delete..


** kawan2 saya yg dh pernah kawen.. akan cakap.. every 4 or 5 years dalam usia perkahwinan, pasti akan ada something yang membuatkan hubungan suami isteri tu rengang.. tp jgn cepat melatah.. try to fix it.. maybe boleh kuar dating berdua, dinner berdua.. macam berdating zaman bercinta dulu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 10:31 AM | Show all posts
Reply 12# Shayang

bukan mesej pompuan tu marah2 or serang dia...just say helo..cakap hai,kawan sekerja hubby u ker..
kenalkan diri u yg u ni wife dia..untung2 leh jadi kawan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2012 10:48 AM | Show all posts
dia saje je chat camtu sbb senang nk minta tlg apa2 kt pompuan tu..dia kata xpenah pikir nk kt pompuan tu ke apa..

nmpk sngt laki ko cam nak kikis pompuan 2....memula mntak tolong hntrkan...pas 2 mntk pinjam duit....pas 2 mntk pnjm keta....pas 2 mntk pnjm duit lagi....&pompuan yg dipuji tiap2 hari 2 pn kasi la...(tpi jgn igt pompuan 2 bodo,dia igt segala benda yg laki ko pinjm&mntk tolong 2)
last2 laki ko x bole lari dri dia(kena kawen ke,terpaksa kawen ke,termakn budi le katakn)
*seboleh2nya ko aktif fb.....&ko tau kn password laki ko,ko upload gmbo ko&anak2 kat dln album dia...
*pas 2,kalo ko ade acc fb ko tuko la sttss ko gan laki ko (married)..... ko update la stts fb ko kat laki ko hari2.....
*jgn sekali2 ko g serang pompuan 2 kat fb..ko wat cam x de mende je.....tiap2 kali laki ko update ko komen&like jer...
*selalu la ko taip ayat2 jiwang...ko copy&paste pn x pe....jnji ko tnjkkn kemesraan kat fb....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 10:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_blingblings at 6-1-2012 10:59
hurmm..tp cara dia ckp nk delete tu ala2 cam merajuk..so aku xmo sampai camtu seolah2 aku n ...
Shayang Post at 6-1-2012 10:27

dlm hal yg macam ni aku tak salahkan pompuan tu, kau tak tahu apa yg berlakuu pada laki kau dan pompuan tu di site sana, lelaki kalau dah dapat penyakit miang dan angau bukan sbb cinta tp nafsu mmg dia boleh saja mengayat pompuan. Dari awal kalau dia declare dan cakap berbatas yg dia laki org dan gariskan apa yg boleh apa yg tidak pompuan tu tdk akan mengeletis mana pun. Ingat, pompuan pun ada maruah. Lelaki mmg biasa kalau depan bini, "pompuan tu tak lawapun, nothing, kalau nak dibandingkan dengan you" ....tolonglah jgn percaya.... Ada lelaki yg menggunakan kekurangan perempuan itu, utk melempiaskan nafsu...

Sebabnya, tak ada sesiapa yg sudi kat pompuan tu. Dia akan buat pompuan tu rasa berharga dengan segala pujian, dia akan buat pompuan tu di awang-awangan, cair. Sebab dia tahu pompuan yg tak lawo ni mudah menyerah..even sanggup jd kekansih gelappun..Suami tdk akan mengaku sampai lah pompuan tu sendiri yg mengaku apa yg terjadi.


Kalaupun kau tutup FB tu pompuan tu boleh sms. Banyak cara nak berhubung bila dah meroyan dan merenyam. Kau kena tegas, kau kena bagitau suami kau jgn main dgn api. Kalau tidak kau sendiri akan pergi cari pompuan tu utk bersemuka, bukan gaduh. Suruh laki kau pull back otherwise dia sendiri yg malu kalau pompuan tu cerita lain..


Lelaki kalau tak ada hubungan special dgn mana-mana perempuan dia tak akan sesuka hati nak menulis ayat-ayat puitis tu. Kalau pmpuan tu chatpun dia tak akan melayan...


Cadangan aku since kau ada password, kau aja yg chat dengan pompuan tu menyamar jd laki kau tp make sure masa laki kau ada dgn kau. Kau layan dulu, pastu kau masuk jarum dan benang kalau pompuan dah ala-ala layan cintan. Selamba ko ingatkan dia yg kau ni laki org. Ada bini yg baik jaga makan minum...awak tu cantik dan muda lagi, ramai lagi jejaka kat luar sana yg bujang boleh couple...setiap kali dia hantar mesg jiwang ko balas balik gitu...biar dia sedar yg dia bertepuk sebelah tgn, biar dia sedar dia mengharap pada org yg sudah berpunya, supaya dia tak tersinggung dan tersedar kembali...


Dalam banyak hal yg membabitkan kecurangan aku lebih menyalahkan suami dari pihak ke 3..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 10:59 AM | Show all posts
walopun laki aku ckp pompuan tu lawa mana dia nak kt laki aku xensem dah tu dah kawin..
Shayang Post at 6-1-2012 09:07


motip nak buat ayat camni? so kalo pompuan tu nak, dia ON jer lah yer??yg penting hati dia, bukan hati perempuan tu... kalo perempuan tu gediks, dia xlayan, xjadik jugak.


delete his FB dan bukak yg baru is not a solution okehhh... silap2 password br pun tt xkan tau... lumrah manusia, walaupun dh ada yg baik, mesti nak lebih... pastu mulalah yg dikejar xdpt, yg dikendong berciciran...... kekadang xpaham dgn lelaki ni, xder cabaran konon... nak test market konon... panggg kang.........
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:01 AM | Show all posts
tabah la TT. babe suggest TT pun mula la pasang badan dan melawa untuk tambat hati hb TT. pastu upload gambar lawa-lawa kat fb and hide status married. tengok hb TT jeles ke tak.

kemudian kain batik, baju-baju kelawar dan baju seangkatan makcik tu campak la kat stor. kalau nak pakai jugak, pakai masa hb takde kat rumah. bila hb balik, make sure uniform dah tukar k.

make-up sikit muka. cukup la setakat berbedak dan beli la lipstick yang earth color. jangan pakai kaler merah menyala pulak. kang di katanya buang tebiat. badan harus wangi.

itu adalah serba sedikit tips yang diberi oleh xbf babe punya mak

pastu jangan terbawak-bawak sampai nak ML pun nak teringat kat pompuan itu. semua tu tak perlu. sebab itu akan makan diri TT sendiri sampai jadi murung, sedih etc.

bawa bertenang dan banyakkan berdoa supaya hb TT tak akan terjerumus ke arah yang tidak baik. mungkin dia juga jujur dengan TT tapi disebabkan prasangka TT, rumahtangga jadi berantakan.

tapi tentang dia amik kesempatan pada perempuan itu, memang tak baik la dan babe pun tak setuju dia buat macam tu. sebagai isteri, TT boleh nasihatkan dia. beri pandangan TT sebagai seorang perempuan dan kemungkinan yang boleh terjadi kalau hb TT melayan seorang perempuan macam yang dia buat sekarang. perempuan zaman ni bukan macam zaman dulu-dulu yang pemalu dan penuh adap sopan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:03 AM | Show all posts
tiap apa tindakan yg ko wat, ko kene jaga airmuka laki ko itu tau...
fikir tuk selamatkam umahtangga ko.... maksud aku berjaga-jaga...

dulu bila org ckp fb leh wat umahtangga binasa aku mcm xleh terima
tp bila jupe depan mata baru2 nie, aku xdapat nak berkata-kata.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:03 AM | Show all posts
Reply 16# Shayang

haah..just cakap hai..kawan sekerja hubby u ker?
gtau la yg u ni wife hubby u..
gtau yg u kenal dia dari hubby u..cth : hubby u selalu cerita yg dia byk tolong hubby u..
dah telanjur nampak dia kt wall fb hubby u tu yg u pm dia tu..pastu u add lah dia..
ahaks..lebih baik jadi kawan dari jadik lain2...
x gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:07 AM | Show all posts
mesti seronokkan budak pompuan tu bila suami ko layan dia...?suami ko pulak mesti seronok ada pucuk muda yg melayan dia kan...?buat hilang boring di kala sunyi...

be firm la dik...bagi kata dua kat diorang..kena bagi 'hentak' sikit biar diorang sedar..sekarang ni tengah seronok di fasa awal percintaan tuu.... kalau ko tak gertak sikit, diorg lagi seronok tuu....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:14 AM | Show all posts
hahah tu la yg aku bimbangkan..sokmo laki aku suh dia belanja makan wakakakaka..aala2 ayat  ...
Shayang Post at 6-1-2012 01:06 PM



tak payahlah tulis cam tu kat wall dia, itu bukan jalan penyelesaian yg bijak pun...nanti menggalakkan umat lain yang tak berkaitan kutuk2 ko dan menyampah dengan ko sebab tulis hal ala2 dlm kelambu tu..nnti ada kang yang kopipes status ko masuk dalam thread 'status fb memualkan' dlm porum ni nnti

btw, serious aku nk bgtau, kebanyakan suami/isteri yang menunjukkan kasih sayang dan keromantikan dalam fb mempunyai rumahtangga yang bermasalah...janganlah ko tergolong dalam golongan yg itu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2012 11:16 AM | Show all posts
Reply 23# Shayang


    mana la tau kot2 nanti dh ade keta ke plak...ko jgn igt masa skrng...kot2 hubungan 2 merarut smpi 6taun ke,8taun ke,10taun ke..bertaun2 ke
benda2 cam ni x bole jangka tau....ramai la org cengini....si lelaki asal ade pompuan yg alert jer pasal dri dia....mula la miang....yg si betina lak ade jer jantanzz puja puji bagai,mula la cair
**bab2 sttss fb 2 ko jgn la taip pasal malm2 jemaat ke,mlm 1st ke...ko tulis jer ayat2 macam ajak bercuti ke,tya la "abg x bzz ke 2"?...
cari la kat wall2 sesape yg ade ayat2 jiwng 2 ko paste kan je kat wall laki ko....bio betina 2 baca&tngk betepa prihatinnya ko gan laki ko....kalo boleh ko taip time laki ko tgh on9....kalo ko pya stttas pn snyp jer...wat nyer tgh2 lunch laki ko,cite macam2 pasal ko
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:27 AM | Show all posts
btw, serious aku nk bgtau, kebanyakan suami/isteri yang menunjukkan kasih sayang dan keromantikan dalam fb mempunyai rumahtangga yang bermasalah...janganlah ko tergolong dalam golongan yg itu...
aprikot Post at 6-1-2012 11:14


ai somehow setujuk ngan statement ni.... xpaham bila ada couple nak berkasih sayang sedangkan laki depan mata satu rumah... rupa2 nyer ada ribut melanda
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:42 AM | Show all posts
Reply 29# Shayang


kalau dah keperluan kerja yang sebabkan dia terpaksa bertegur dengan perempuan tu, nak wat cam mana TT. so TT berdoa je la untuk kesejahteraan rumahtangga TT. doa seorang isteri solehah kan selalu dimakbulkan Allah. disamping tu, jangan putus nasihat dan ingatkan suami. tak baik kita buat orang. esok Allah balas kena kat anak sendiri cam mana.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2012 11:54 AM | Show all posts
hahah tu la yg aku bimbangkan..sokmo laki aku suh dia belanja makan wakakakaka..aala2 ayat  ...
Shayang Post at 6-1-2012 11:06


wahai TT...
klu dh FB tu punca segala masalah...block aje la pompuan tu....dok risau watpe..
xpon delete jer..dok fikir kongkong ke ape..apehal la pulak...
x mati pon klu xde FB...
jangan sebab u jd SR sini, u terpengaruh plak ngan citer2 orang lain...
citer n nasihat yang baik, u amik, citer n nasihat yang xbaik, u buang jer..
problem u ni kecik betul...so, settle before parah ok..
jangan dok fikir kongkong ke apa..
prevention is better than cure wokeh...

Ni story saya..
time tu sy baru je kawen beberapa bulan..
ada la sorang pompuan ni, cosmate hb tp batch bawah hb..
kenal la dorang dalam 1 program...tut2 boleh plak ngaku besfren...
kt saya, hb pesan xleh ada besfren laki...(time ni kami still kapel n stdy lagi laa final year dh kot)
pastu da kawen, rajin plak dia dok msg hb sy..
time malam pon dok msg...(bagi sy, mmg xhormat sy la kn..dh tau kami da kawen..)
mula2 sy tanya kawan hb satu ofis n cosmate dia dulu...hb sy penah ada apa2 relationship ke ngan pompuan ni??
dia kata, setakat yang dia tau xda..so, ok la..
pastu pompuan tu accident, sket jer laa...gtau my hb..siap my hb kol dia 8min 45 saat..(kol sy xpenah plak lama2 coz dia kata panas telingan ckp fon lama2)
Saya n hb ni PJJ..ari2 dia balik, saya cek hp dia..nmpk la duration call dia ngan pompuan tu n baca la gak msg dorang..msg biasa2 jer laa..tp mcm mengada la kn..
sakit ati lg..sy kol kawan hb suh gtau pompuan tu jgn dok kaco laki orang..
pastu xpuas ati lg..sy kol pompuan tu sdri..tanya dia...
awk tau kn hb sy ni da kawen?
awk ni bukan 1 batch ngan hb sy kn?
awk kenal ngan hb sy masa 1 program tu kn coz sama2 jd ajk kn? ni dia jwb..yaa...eh, bukan2 dh lama kenal..mengada la sgt kn..
so, klu bukan 1 batch, so xda benda apa yang nk jadi isu la kn?
awk tau kn dia kawen ngan sy?
awk tau kn dia dh jd hb sy?
so, klu accident ke apa..len kali kol ur family, polis, bomba or JPA yer....
lagi satu, klu orang da kawen, tolong respect sket privacy orang da kawen n jgn dok contact sgt laki orang...
tu pon klu xmau laki u nnti pompuan lain kaco...

pastu i delete no pompuan tu...
remove pompuan tu dari FB hb...
pesan kt hb, jgn wat benda i xsuka klu dia xnak i wat benda dia xsuka...
i xsuka pompuan yang xreti respect pompuan lain..
pastu i pesan, jangan bermain dgn api, nnti terbakar diri sendiri..
pastu HB kena minta maaf ngan i coz dia wat salah ngan i...
Alhamdulilah sume settle..hopefully kebahagiaan milik kami..
Selalu berdoa, minta dijauhkan anasir2 jahat yang boleh merosakkan kebahagiaan rumah tangga kami...

BEST OF LUCK...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-6-2023 12:30 AM GMT+8 , Processed in 0.117515 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list