CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ac Mizal Buka Stesen TV, Nak Bantu Usahawan Tempatan

29-9-2022 12:36 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 2956| Komen: 37|Original author: Tatod

Description: Mula bersiaran sejak April lalu, SUKE TV tidak hanya menjanjikan program menarik tetapi juga menjadi platform buat usawahan tempatan untuk memasarkan pelbagai jenis produk mereka ...
Sumber Kita Reporters


Mula bersiaran sejak April lalu, SUKE TV tidak hanya menjanjikan program menarik tetapi juga menjadi platform buat usawahan tempatan untuk memasarkan pelbagai jenis produk mereka menerusi SUKE SHOP.

Menerusi laporan mStar, Dato' Ac Mizal yang juga pemilik SUKE TV berkata, dia yakin SUKE SHOP mampu membantu perusahaan kecil dan sederhana (PKS) malah secara tidak langsung menjadi sebahagian daripada ekosistem dalam industri.


"SUKE TV dihasilkan oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia. Ia akan ke udara 24 jam dengan menawarkan pengalaman hiburan dan pembelian.

"SUKE TV bukan sekadar mudah dihubungi tetapi juga didekati. Kami ingin membantu warga tempatan dengan menyediakan asas untuk peniaga kecil-kecilan dan PKS melalui SUKE SHOP.

"Sebagai permulaan, platform ini akan membawa ratusan selebriti, usahawan, pempengaruh termasuklah peniaga kecil-kecilan bagi mengembangkan lagi sasaran jualan produk mereka kepada pelanggan," katanya.


AC optimis dalam menghasilkan rancangan bersesuaian dengan selera penonton tempatan.

Malah, mereka merancang untuk menghasilkan lebih banyak pengisian serta original content untuk ditayangkan disaluran TV serta medium on-the-go. -CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nuyak 29-9-2022 02:28 PM
dah kaya..nafkah anak2 bayar ke tuu??
Quote ALDRIN 29-9-2022 02:47 PM
Dah kaya sket kot. Dengornya Tin Tinted potong usus.
Quote Perawankota 29-9-2022 02:54 PM
Byk tul duit bukak stesen tv
Quote LadyCarefree 29-9-2022 03:02 PM
ALDRIN replied at 29-9-2022 01:47 PM
Dah kaya sket kot. Dengornya Tin Tinted potong usus.

Masih gumuk. Penampilan tintinted hauk benar dgn rambut macam tu.
Quote LadyCarefree 29-9-2022 03:02 PM
Perawankota replied at 29-9-2022 01:54 PM
Byk tul duit bukak stesen tv

Ada funders. Bukan duit dia.
Quote dekmieDandy 29-9-2022 03:25 PM
terbukak TV ni haritu

entahlar, first time rasa malaysia ada chanel tv teruk camtu

Quote ayukpingu 29-9-2022 03:32 PM
terpikir pulak aku, apa motif ambik team kuat melatah ..mula2 tu lawak, lama2 dh jadi bosan tengok. kesian pulak tengok
Quote swimswim 29-9-2022 04:22 PM
Seriously menyampah tgk sbb byk rancangan syok sendiri. Cthnya lagu karaoke yg dinyanyikan oleh pelawak. Tak sedap lgsg
Quote jijilaaa 29-9-2022 04:51 PM
satu2 nya wanita yang pandai menjimatkan duit suami...kalau datin lain dari atas ke bawah semua dah helok..datin ni mcm bibik jalan sebelah majikan je
Quote Perawankota 29-9-2022 07:13 PM
LadyCarefree replied at 29-9-2022 03:02 PM
Ada funders. Bukan duit dia.

Hopefully funder tak cuci duittttttttt
Quote glump 29-9-2022 07:19 PM
Saluran tv hauk penuh iklan product yg entah apa2..sapa lah sokong dia
Quote cashewnut 29-9-2022 07:42 PM
Sape nak tengok product. Yg ada wiw pun tak tengok
Quote LadyCarefree 29-9-2022 10:54 PM
Perawankota replied at 29-9-2022 06:13 PM
Hopefully funder tak cuci duittttttttt

MBI.
Teddy.

Tu dulu la. Yang ni xtau la siapa funder.
Quote izat123 29-9-2022 10:55 PM
Edited by izat123 at 29-9-2022 10:57 PM

Ingat dulu dia pernah launch MFace, social media nak challenge Facebook. Sekarang dah lingkup director and funder MFAce tu dah kna cekup dah money laundering hahaha. Ni TV pulak, money laundering juga ke ni?
Quote Acikgomen 29-9-2022 11:02 PM
LadyCarefree replied at 29-9-2022 03:02 PM
Masih gumuk. Penampilan tintinted hauk benar dgn rambut macam tu.

Kaya lah cemana pun, sheols tetap nampak busuk bekarat pprt
Quote LadyCarefree 29-9-2022 11:20 PM
izat123 replied at 29-9-2022 09:55 PM
Ingat dulu dia pernah launch MFace, social media nak challenge Facebook. Sekarang dah lingkup direct ...

Ya sekali radio bervisual (hahahhhh)

https://www.rotikaya.com/ac-miza ... m-bergelar-jutawan/

Screenshot_20220929_232019.jpg
Quote LadyCarefree 29-9-2022 11:21 PM
Acikgomen replied at 29-9-2022 10:02 PM
Kaya lah cemana pun, sheols tetap nampak busuk bekarat pprt

Kesian juga kan anak pompan dia pon terpalit hauk.
Quote tobobon 30-9-2022 12:23 AM
Bukan dulu heols ker yg bukak awesome tv ...skrg dah jadi channel kat astrok pulakkk
Quote kon2 30-9-2022 12:33 AM
ni sorg lagi scammer y berjaya...entah bila nk kena tangkap xpasti..gitew pn ada y memuja lol

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:20 AM GMT+8 , Processed in 0.174949 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top