CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Peminat K-Pop Terjerit-Jerit Teruja Jumpa ‘Idol’, “Korang Kalau Korea Beria Sambut, Nabi Muhammad Takde Pun” - Akak Rela

15-11-2022 10:41 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 3666| Komen: 78

Description: Seorang anggota RELA wanita menjadi bualan ramai kerana sikap tegasnya semasa bertugas ketika acara 2022 Mokkoji Korea di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (Mitec) baru-baru ini.



Seorang anggota RELA wanita menjadi bualan ramai kerana sikap tegasnya semasa bertugas ketika acara 2022 Mokkoji Korea di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (Mitec) baru-baru ini.

Menerusi satu video tular, anggota Rela itu dilihat berkawal dengan wajah serius serta memberikan renungan mata yang tajam di hadapan pengunjung.


Sepertimana yang dilaporkan oleh Mstar, dia juga dilihat mendepakan tangannya bagi menghalang peminat yang berpusu-pusu untuk mendekati selebriti jemputan dari Korea Selatan.

Kata-katanya ketika menempelak pengunjung yang disifatkan beria menyambut atis luar negara telah mencuri tumpuan ramai.

"Korang kalau Korea beria sambut, Nabi Muhammad tak ada pun," ujarnya.

Seorang pengguna Twitter mendakwa akak Rela berkenaan turut menolak beberapa individu dengan agresif dan sikapnya itu dianggap memalukan Malaysia.

Rata-rata peminat K-Pop meluahkan rasa kesal dengan sikap anggota berkenaan yang disifatkan telah "potong mood" mereka untuk bergembira berjumpa dengan idola. 

"Makcik jangan la macam tu makcik. Mana makcik tahu orang lain punya amalan"

"Weh kenapa makcik tu halang korang nak buat high five? Orang datang nak jumpa idol, bukan makcik tu"

"Mak siapa ni? Tolong jangan bagi dia kerja ni lagi. Suruh jadi Rela kenduri kahwin je" 


Namun segelintir netizen yang lain pula menyokong tindakan tegas dan apa yang dikatakan oleh akak Rela tersebut. 

meshazhrs_ : "betul lah apa yg acik tu cakap . minat tu biarlah berpada pada"

ummulshahirah : "I love u la akak rela"

anashahdan : "Apapun saya swtuju kak. Tak ramai org berani mcm akak. Saya nampak akk pun geleng2 kepala, saya pun risau tgk anak2 mcm ni, moga dijauhkan dr anak2 saya extreme sampai mcm ni minat. Nauzubillah. Tabik kak!"

alianatsyaa__ : "Respect sama kak rela love u kak #rela"

ndtashaaaaaaa_ : "Walaupun saya peminat kdrama saya setuju kak. mmg nampak yg mana lebih beria. minat berpada pada ye anak anak."

mohd_rafi15 : "Bgus kak, org nk kecam akak terpulang, akak dh jalankn tggugjwb akak, terbaik"

ameerr_akmalllllllllllll : "Pompuan minat korea ni mesti jenis gatal"

dianamokhtar : "Ayt yg sama aku bg kt ank aku.. kalau lagu kpop dok hafal... selawat utk nabi pun susah nk buat pdhal bukan x hafal... aku dlu pun ada mnt jugak kpop dgn kdrama tp xde lah mcm bdk2 skrg.. eee rsa nk bg penampo pun ada"

izzahamni : "Yg korang nak panas ni dh kenapa? Betol apa yg akk tu cakap dia nasihat je yg korang nak kecam dia rasa diri tu bgs sgt ke?"

Apa pula pandangan anda? - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote .HannahMontana. 15-11-2022 10:46 PM
apa yang eloknya korea ???

begitu bapokkk

kekuatan menutuh tu tak sampai ke kemuncak persis kita dah siap sedia 3 bulan sebelum mendaki tetapi setelah 5 minit mendaki terus patah pinggang , entah kemana perginya pancutan pun xtahu habis batang paip  tercabut yang betina pula menadah bagaikan mengharap hujan turun menderu di gurun sahara

bodonya ke langit

org bodo saja yg gilakan korea korea  kpop ni semua

xde bawa manfaat

sungguh xberguna

terlalu pelaq untuk di bincangkan !!

nyahh ko pergilah mampus
Quote Cokoro 15-11-2022 10:54 PM
Nt klu jd apa2 salahkan rela plk tak bertugas. Gitulah nusio
Quote jejai 15-11-2022 10:56 PM
Sokong acik rela..generasi sekarang terlalu agong2 kan artis kpop sampai ramai artis local pun try hard nak jadi oppa.hujung2 makan belacan jugak
Quote mojarean_X 15-11-2022 11:01 PM
Teringat zaman2 dulu masa bollywood tgh meletop2 di malaysia smpi ada iifa awards kt malaysia
Quote rocksteady 16-11-2022 08:21 AM
Kalau kat konsert buat macam ni.memang mendapat la ko acik
Quote azimodin 16-11-2022 08:26 AM
Aku setuju part x perlu melebih2 puja retis, x kisah la local ke, international ke, kpop ke. Yg aku x setuju kenapa nak kaitkan nabi muhammad. Dah tentu2 la nabi muhammad telah wafat, nak sambut macam mana. Kalau disambut, mungkin golongan nabi2 palsu yg mengaku nabi muhammad
Quote bulalof 16-11-2022 08:26 AM
lemah budak2 skrg ni.
Quote umbut 16-11-2022 08:30 AM
Apabendalah nak samakan ngan nabi.. Rela mostly memang over
Quote Bedah.Cun 16-11-2022 08:44 AM
Takyahlah ngkaw nak bawak2 nama nabi weh! Over benor. Mak pon idok ler berdenyut dengan korea tapi usah ngkaw bawak tokoh2 agama masuk dalam benda2 lagho neh. Yihhhh!
Quote Omai 16-11-2022 08:46 AM
aku tak tau ape yang best nye korea ni. sampai tua muda jate tino semua nak jadi korea, minat korea. kalau tengok drama korea yg sweet2 tu kemain berangan syok mcm hape. tak sedau tu muke berminyak badan bau kepam, baju seluar ulang2 pakai tak berbasuh berminggu2, kuku cagu acah2 berangan nanti ade jejaka persis gitu mengurat dia.. yihhhhh koserrrr aneet
Quote esbok 16-11-2022 09:02 AM

Acik reply sikit kat twitt yang kata nabi muhammad saw dah takda, memang nabi muhammad dah tak ada, kat 'sana' nanti, kita yang akan cari dia. Artis kuria ni wallahualam dia kat mana masa tu, mungkin sama2 lari pi cari nabi muhammad. Kot pun tak puas hati dgn makcik tu, jaga akidah naa ,ngucap2.

Kita ni muslim hidupkan sunnah nabi

تَركْتُ فِيْكُمْ أَمْرَيْنِ، لَنْ تَضِلُّوْا مَا تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا: كِتَابَ اللَّهِ، وَسُنَّةَ نَبِيِّهِ

Maksudnya: “Aku tinggalkan kepada kamu dua perkara dan kamu tidak akan sesat selagimana kamu berpegang dengannya iaitu kitab Allah (al-Qur’an) dan sunnah Nabi-Nya (Sunnah Nabi SAW).”

(Hadis Riwayat Imam Malik)

Quote esbok 16-11-2022 09:04 AM
azimodin replied at 16-11-2022 08:26 AM
Aku setuju part x perlu melebih2 puja retis, x kisah la local ke, international ke, kpop ke. Yg aku  ...

aku tak komen lain, and tak sided jaga ka kipassusahmati kuria ka, cuma komen tang nak sambut apa tu

kita ada maulidur rasul tetiap tahun
Quote grouper 16-11-2022 09:06 AM
Nak jadi kejadian kena penyek mcm kat itaewon baru ni ke klau xde geng2 rela ni....biarkan deme lepas ni kena penyek ramai2 kurang sikit golongan pentaksub ni
Quote cmf_premierleag 16-11-2022 09:08 AM
Gitula TERpaling religiousssssssss acik rela
Quote Tinot7 16-11-2022 09:12 AM
.HannahMontana. replied at 15-11-2022 10:46 PM
apa yang eloknya korea ???

begitu bapokkk

Komen ni mcm lucah jahh.. ke otak iols yg pikiaq lain?
Quote apech 16-11-2022 09:17 AM
mungkin akak rela tu dah rengsa tgk peminat yg terover gila. Tambah pakej gundu hitam tergolek oppa oppa memanggil artis.

nampak mcm murah. sori.
Quote asamfish 16-11-2022 09:30 AM
azimodin replied at 16-11-2022 08:26 AM
Aku setuju part x perlu melebih2 puja retis, x kisah la local ke, international ke, kpop ke. Yg aku  ...

Yes.  True!  

Quote Dwdrum 16-11-2022 09:38 AM
Geletis lagi dik!..... Loosen up a bit hidup perlu sedikit gila pada tempat nya... Biar acik acik terpaling drives nut untuk unnecessary things...
Quote cikatilia 16-11-2022 09:54 AM
kakak rela nampak x rela bertugas hari tu

Lihat semua komen(78)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 10:28 PM GMT+8 , Processed in 0.218439 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top