CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Saya Bernafas Pun Orang Akan Bercakap' - Shila Amzah Jawab Tuduhan Kerap Buat Muka ‘Sombong’ Depan Juri

22-11-2022 09:45 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4253| Komen: 43

Description: Gara-gara kerap menunjukkan reaksi muka kerut ketika mendengar komen daripada juri, bintang Gegar Vaganza 9 (GV9) Shila Amzah dianggap biadab oleh segelintir netizen.Shila bagaimanapun menjelaskan waj ...
Gara-gara kerap menunjukkan reaksi muka kerut ketika mendengar komen daripada juri, bintang Gegar Vaganza 9 (GV9) Shila Amzah dianggap biadab oleh segelintir netizen.


Shila bagaimanapun menjelaskan wajahnya kerut disebabkan mahu fokus mendengar komen juri dengan betul memandangkan ketika itu dia masih memakai ‘ear monitor’.


IG Shila

“Bayangkan bila dah habis buat persembahan, dengan penat, kita dengar. Saya ini pula jenis kalau tengah fokus nak dengar komen, muka saya akan berkerut… tapi itu muka fokus saya.

“Pernah ke saya buat (rolling eyes) waktu juri tengah komen? Tak pernah pun macam gitu… kalau buat mata itu betul la, tapi kalau sambil berkerut tu sebab saya tengah dengar.


“Sebab saya pakai ear monitor, suara juri tak ada tak dengar dalam telinga saya… saya tak sempat ya nak buka. Jadi, saya kena fokus dan dengar betul-betul,” kata Shila kepada Gempak.


IG Shila

Tetap tenang menjawab dakwaan itu, Shila berkata dia teringin untuk mendengar sendiri kritikan netizen secara bersemuka.

“Apa yang boleh saya katakan, orang di Twitter ini ada jari mereka untuk kata apa sahaja mereka nak. Seandainya mereka berani untuk mengujarkan hal sebegitu pada saya secara bersemuka, saya sangat seronok untuk mendengar daripada mereka.

“Tak tahu la kenapa, saya bernafas pun orang akan bercakap. Orang memang tak suka saya,” ujarnya.

Pada konsert separuh akhir GV9 pada Ahad lalu, Shila menduduki tempat kedua dengan markah 79.20% menerusi lagu Sang Dewi (Titi DJ) dan Sampai Bila (Misha Omar) duet bersama Jaclyn Victor.


Sumber: Gempak





Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Carcosa 22-11-2022 10:52 PM
Dah mmg ko tu menjengkelkan. Cemana org nk suka ko? Adaaa je benda2 annoying yg ko buat. Suara ko sedap, tapi muka ko muka mintak kena selipar
Quote asfaz 23-11-2022 12:43 AM
Masa dia nyanyi dgn jac tu betul la dia keluarkan sesuatu dr mulut dia kan. Tp dia tak buang,dia genggam dlm tangan.

Btw shila,kalau bonda Komen takyah la nak guna bahasa negara bonda tu. Org lain elok aje ckp macam biasa.
Quote TerataiMelur02 23-11-2022 12:51 AM
asfaz replied at 23-11-2022 12:43 AM
Masa dia nyanyi dgn jac tu betul la dia keluarkan sesuatu dr mulut dia kan. Tp dia tak buang,dia gen ...

Perasan jugak..
Pengotor la macam tu..euww
Quote asfaz 23-11-2022 01:41 AM
TerataiMelur02 replied at 23-11-2022 12:51 AM
Perasan jugak..
Pengotor la macam tu..euww

Dah jdi habitat pulak. Walaupun genggam tp ttp la kotorkan. Tpi terkejut jugak baca Komen yg anggap perkara tu biasa. Mesti sejenis suka meludah/buang sampah merata2. And ada lak yg Komen jeles sb tak cantik cntik pun tak guna kalau cmtu perangai
Quote doubleharmonic 23-11-2022 04:00 AM
bukak je lah ear monitor tu apa yang susah sangat hah babi? orang lain elok jah takde banyak songeh siap juri suruh repeat nyanyi lagi dengan band elok jah? ko campak2 chwig gum tu sempat pulak ada masa hah babi?
Quote deebiz14 23-11-2022 08:48 AM
Sheols ni ade negative vibes, cara sheols carry herself, bebual, make excuses. Dan sheols terlalu amek perhatian kat negative comments di socmed, dahtu try hard nak buktikan/betulkan tapi jadik makin teruk.

Meols suker je sore sheols. lagi2 time sheols jadi si Rambutan di MSM2 ritu. Gaknye psl tak nmpk muka tu yg meols rase senang je ngan sheols.
Quote laksmanabentan 23-11-2022 08:51 AM
hahahahaa... buang masa jer komen tuk artis cam nih.... hahahhahaa...
Quote adeqbun 23-11-2022 09:00 AM
org lain pakai earplug ke ape name tu jugak..perlu ke muka camtu..elok je yg lain tu sengih2..response accordingly..dh mmg ko blagak...org tegur pon xmau ngaku
Quote laksmanabentan 23-11-2022 09:14 AM
adeqbun replied at 23-11-2022 09:00 AM
org lain pakai earplug ke ape name tu jugak..perlu ke muka camtu..elok je yg lain tu sengih2..respon ...

kannnn.... pirahhhhh....
over confident sesangat.... mcm bagusss sgt....
Quote jihyomelly 23-11-2022 09:30 AM
Suara elok tp perangai kurang helok..suka buang chewing gum merata agak pengotor okeh.. rasa diri terpaling perfect sampai xleh tegur.. jgn la nak berbahasa indon bagai bila menjawab...jgn terlalu mendongak ke langit konon penyanyi international sesangat.. kalau xde perangai negative ni ramai je suka...sombong ekkk xleh ditegur
Quote KirazMevsimi 23-11-2022 09:51 AM
lepas tu abis persembahan, suka berlari lari balik belakang pentas. dia rasa dia comel ke buat cenggitu?
Quote telracs 23-11-2022 10:22 AM
doubleharmonic replied at 22-11-2022 08:00 PM
bukak je lah ear monitor tu apa yang susah sangat hah babi? orang lain elok jah takde banyak songeh  ...

Rasanya susah dia nak buka sebab dia pakai tudung, kan.
Benda tu dalam telinga.
Tudungnya pula dalam baju.
Quote apech 23-11-2022 10:56 AM
asfaz replied at 23-11-2022 01:41 AM
Dah jdi habitat pulak. Walaupun genggam tp ttp la kotorkan. Tpi terkejut jugak baca Komen yg angga ...

Masalahnya, cantik ke? Gundu je lebih. Penjilat pun..

Quote dewi_rina 23-11-2022 10:59 AM
Muka ko tu dah memang annoying, pastu nak acah comel berlari lari lepas juri komen
Acah berlari tu turun 5 kilo ke, eiiii geram betul

Pastu nak buang chewing gum lagi, dasar attention seeker
Nak mintak puji ler tu, tak buang tp genggam smpai habis nyanyi
Quote dewi_rina 23-11-2022 11:00 AM
jihyomelly replied at 23-11-2022 09:30 AM
Suara elok tp perangai kurang helok..suka buang chewing gum merata agak pengotor okeh.. rasa diri te ...

Meluat kan, katanya dia acah agnes monika.. Lambettt lagi
Quote rhea85 23-11-2022 11:37 AM
deebiz14 replied at 23-11-2022 12:48 AM
Sheols ni ade negative vibes, cara sheols carry herself, bebual, make excuses. Dan sheols terlalu am ...

yes..negative vibes...taktau kenapa
Quote laksmanabentan 23-11-2022 12:01 PM
rhea85 replied at 23-11-2022 11:37 AM
yes..negative vibes...taktau kenapa

sbb sheollss terlebih perasaan yang sheoolss ni yang terbaguss, terbaik laaa...
especially lepas di China itu laaa... sbb dia la artis yang boleh tembuss pasar china kannn....
tu yg muka mcm minta penyepak jer... hahahahhaaa.....

lps tu kawin pulak, over beriya2 nak slang bagaii...
hahahaha... hujung2 non adooooooooo......
Quote asfaz 23-11-2022 12:28 PM
laksmanabentan replied at 23-11-2022 12:01 PM
sbb sheollss terlebih perasaan yang sheoolss ni yang terbaguss, terbaik laaa...
especially lepas d ...

Cerai terus hilang slang dia tu

https://youtu.be/PeKNrfrL9Z0

Bagi link je tak reti letak YT
Quote makton 23-11-2022 02:44 PM
dia ni mmg kekwat betul la

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 09:51 AM GMT+8 , Processed in 0.106020 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top