CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Yey! Tak Sia-Sia Kena Maki, Demi Malaysia Yang Lebih Baik" - Abby Abadi Kongsi Kegembiraan DSAI Jadi PM

24-11-2022 06:32 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 3095| Komen: 54

Description: Pelakon Abby Abadi,44, sebelum ini memaklumkan bahawa dia turun berkempen untuk bantu sebuah parti politik sempena Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15), iaitu Pakatan Harapan (PH).



Pelakon Abby Abadi,44, sebelum ini memaklumkan bahawa dia turun berkempen untuk bantu sebuah parti politik sempena Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15), iaitu Pakatan Harapan (PH).

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan  juga menggunakan media sosial sebagai medan untuk berkempen dan beberapa postingnya telah menerima reaksi tidak baik dari pengikut Instagram sehingga ada yang "unfollow" kerana tidak puas hati cara dia berkempen.


Dalam perkongsian terbaru di Instagramnya, Abby memuatnaik video memaparkan dirinya sedang kegembiraan sambil memegang poster Datuk Seri Anwar Ibrahim yang baru saja dilantik menjadi Perdana Menteri Malaysia ke-10.


"Yey! tak sia2 kena maki. Demi Malaysia yg lebih baik.Demi Masa depan Anak2. Terima Kasih atas Perjuangan & pengorbanan selama harini. ALLAH izinkan juga akhirnya naik sbg Perdana Menteri DS @anwaribrahimofficial. Sukses terus DSAI"

"ps; warga singapore, jumpa kami esok lusa tulat ye di P7 Marina Bay Sand. Sy bawak Rempeyek Harapan, Kek Choc Moist Abang Mat Sabu, ChocoJar Syed Saddoq. Ehhh lupa Kerepek Pisang DS Wan Azizah"

"Kawan baik kesayangan Sy @azzaelite bawak Sejadah Gebu Nasional ye kali ni. Choc cookies Ismali Bera, Deedat Zahid Hamidi hihi"

Support tau!' katanya.


Terdahulu, umum mengetahui Abby merupakan penyokong Parti Islam Semalaysia (PAS) yang disertainya pada tahun 2012 dan kemudian beralih arah menjadi penyokong Pakatan Harapan (PH) sejak 2017 lalu. - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wnwa05 24-11-2022 06:51 PM
Cakap orang belakang lalang dia keluar pas tak lalang? Kalau PN jadi gomen apa lah reaksi dia agaknya
Quote red_velvet 24-11-2022 06:57 PM
Beria lah makcik baeyah ni.. dulu awal berhijrah kemainnn berjuang dengan PAS, ceramah sana sini .. sekarang dah mendunia berlakon balik anak beranak tukau pulak parti.. gigih berpolitaik. ...
Quote Orix 24-11-2022 07:04 PM
spe jela hadap ckap acik bakyah ni
Quote lightheaded67 24-11-2022 07:40 PM
Edited by lightheaded67 at 24-11-2022 08:04 PM

congrats lah cikyah cuols mmg suka glemer dan capub kann, skrg mo cikyah capub thru political party, hritu pas skrg ph kenzzzz.. ekceli iols pon ade lega lah bukan pn pas naik, esok nk dtg cabaran yg bnyk kata ekonomi sgala, sat lagi yg gagal nye manusia yg mnganut, di carut nya Islam pulak, Islam saje tak cukup, di hamun nye Tuhan pulak [em:4:]   negara lain tak pulak lagi nk dngo religion (christian buddha hinduism ape ape lah) has failed humanity sbb ups n downs of the penganut. only in melesia  
belum cmpor penunggang lagi
Quote epuepy 24-11-2022 07:47 PM
Poyo je la acik ni. Dia sendiri keluar pas takpe pulak.
Quote slyfynx 24-11-2022 09:07 PM
Abby, shut up
Quote DeLuna85 24-11-2022 09:33 PM
Dulu zaman elite mendonia aku suka makcik ni. Dah la aku time tu kecik je lg rasa mcm nak jadi mcm dia. Skrg ni minta ampun tengok dia ni.
Quote irish_ieka 24-11-2022 09:36 PM
dlu sbb gundu die sokong la pas boleh cover dgn jubah hitam tudung labuh. lepas dh potong die leh pakai ketat sikit.
Quote one_aiman 24-11-2022 10:41 PM
dulu dia sokong pas masa amanah belum wujud kan?
Quote SonicSiLandak 24-11-2022 10:50 PM
eeeeeeeeeee tak malu sokong bekas banduan rasuah dan liwat... eeeeeeeeeeee
Quote bellaamsar 24-11-2022 10:50 PM
Dia ni bila je x over
Quote Jellobin 24-11-2022 10:53 PM
Diamlah nenek kebayan
Quote Sunkiss8999 24-11-2022 11:54 PM
Dia ni tak kerana dek politik pun memang selalu mintak dan kena maki..hahahahaha!
Quote toet2meoww 25-11-2022 12:00 AM
Sunkiss8999 replied at 24-11-2022 11:54 PM
Dia ni tak kerana dek politik pun memang selalu mintak dan kena maki..hahahahaha!

Ye, mmg jenis meminta
Quote gideoncross 25-11-2022 12:29 AM
Orix replied at 24-11-2022 07:04 PM
spe jela hadap ckap acik bakyah ni

Aiol start sheol brgaduh dgn bkas laki psl Memey dlu tu, smpai skrg iol rsa awkward plus cringe bila tngok dia ni. Dlu kmain gaduh kat public, brjurai air mta itu ini, last2 jdi cmni, sllu mnyelit, yikes, embarassing.
Quote gideoncross 25-11-2022 12:31 AM

Dan jugak sllu over bila bab mnyelit dgn ex laki & Memey, cringe je tngok.
Quote honey_yayan 25-11-2022 03:06 AM
Duduk dalam pas dulu sopan je tengok..sekarang kemain ya
Quote rainbowrainz 25-11-2022 03:39 AM
Kesian kau dibodoh2kan
Quote bungarose 25-11-2022 04:00 AM
Minah nih memang pandai buat orang meluat annoyed bencik kat sheols
Sejenis negetive vibes

Lihat semua komen(54)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:37 AM GMT+8 , Processed in 0.085966 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top