CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lelaki Sado Mengamuk Bawa Sabit Sebab Gagal Jawab Ujian Lesen E-Hailing

25-11-2022 04:53 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3028| Komen: 61

Description: Gara-gara gagal menjawab ujian mendapatkan lesen kenderaan e-hailing, seorang lelaki mengamuk bersenjatakan sabit di sebuah pejabat kawasan Sungai Way, di sini kelmarin.
Gara-gara gagal menjawab ujian mendapatkan lesen kenderaan e-hailing, seorang lelaki mengamuk bersenjatakan sabit di sebuah pejabat kawasan Sungai Way, di sini kelmarin.


Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, maklumat tersebut diterima pihaknya daripada orang awam yang berada di lokasi kejadian.


Foto: Kosmo

Katanya, suspek yang merupakan lelaki tempatan berusia 24 tahun itu mengamuk bersenjatakan sabit akibat tekanan perasaan selepas gagal ujian bagi mendapatkan lesen terbabit.

“Semasa kejadian, suspek memegang sebilah sabit bersaiz 14 sentimeter panjang lalu merosakkan harta milik syarikat tersebut.


“Dalam kejadian itu, tiada individu yang dilaporkan tercedera dan pihak polis turut bertindak menangkap suspek di lokasi itu,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Dalam perkembangan yang sama, suspek mengaku terlibat dalam kes yang sama selepas disoal siasat.



Menurut Fakhrudin, suspek telah dibawa ke Mahkamah Petaling Jaya dan dibenarkan ditahan direman selama empat hari sehingga Ahad ini untuk siasatan lanjut.

“Kes disiasat dibawah Seksyen 506/426 Kanun Keseksaan,” katanya. -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote renko 25-11-2022 05:00 PM
eh babi ni
da tangkap belasah jela sampai mampos
xlayak hidup
nak bawak ehailing konon
kang penumpang plak disabitnya
Quote Belibis 25-11-2022 05:00 PM
Kahhh..macam inspektor sani pulis evo..lain la kalau insp.khai dari bukit aman..terus keluar glock ..
Quote prettyuglybabe 25-11-2022 05:11 PM
kesian juga tengok..
budak muda desperate nak kerja agaknya..
pastu terpengaruh pulak dakyah jadi rider or grab driver dapat beribu lemon sebulan..
kalau grab full, pergi la kerja fnb sementara tunggu dapat lesen grab..
walau gaji tak besar, janji dapat isi perut bayar bill segala..
bila dah susah ni, jangan la terlalu memilih..
Quote Skuau 25-11-2022 05:15 PM
sabit dh ada..apa lg...minta kerja potong rumput la...apa...daaaa...
Quote drivethru 25-11-2022 06:12 PM
Soalan jpj ehailling ni soalan bocor. Hafal jawapan jer. Xyah baca buku. Nak tak nak jer. Bangla ambil ujian jpj lesen L pun byk yg lulus dgn mudah.
Quote Travelo 25-11-2022 06:20 PM
sendiri bodoh bebal otak beku, pastu nak mengamuk..kalau ko lulus pastu pihak ehiling tak bagi jawatan tu takpe jugak..ni sendiri fail sbb bebal pastu nak salahkan org lain..

padan ngan muka
Quote Travelo 25-11-2022 06:22 PM
sia sia hidup..tak pasal2 masuk penjara 7 tahun..
Quote namr 25-11-2022 06:23 PM
kalo bawak ehailing kang ko tebas customer pulak
Quote doubleharmonic 25-11-2022 06:28 PM
babi apa ni pegi censor muka pulak babi
Quote doubleharmonic 25-11-2022 06:28 PM
orang nak tengok la muka heshe helok ke tak babi
Quote doubleharmonic 25-11-2022 06:29 PM
kalau helok kita kena maapkan bak kata acik @dudaberhias
Quote doubleharmonic 25-11-2022 06:30 PM
kalau muka macam syuk tauke jambu memang selayaknya dimaki yachhhh
Quote Kurex 25-11-2022 06:31 PM
Siannya awak.. tak sanggup tengok awak sengsara dan digari. Tapi semoga dapat main gari dgn saspek sambil kurex buat teknik jurus sabit menyabit.
Quote doubleharmonic 25-11-2022 06:31 PM
polis tu pon kata badan heshe tu sado yachh
Quote Kurex 25-11-2022 06:32 PM
Jangan la kecam dia.. dia ada masalah tu. Bagi la peluang dekat dia. Mana tau dia betul2 nak kerja.
Quote gideoncross 25-11-2022 06:33 PM
renko replied at 25-11-2022 05:00 PM
eh babi ni
da tangkap belasah jela sampai mampos
xlayak hidup

Yg ni btul, klau pass tpi anger management failed, tkut nnti pnumpang plak yg d apa2 kn nya.
Quote gideoncross 25-11-2022 06:35 PM
namr replied at 25-11-2022 06:23 PM
kalo bawak ehailing kang ko tebas customer pulak

Klau Mads as Hannibal tebas iol, iol rela.
Quote namr 25-11-2022 06:45 PM
gideoncross replied at 25-11-2022 06:35 PM
Klau Mads as Hannibal tebas iol, iol rela.

hannibal tebas kalo rude jah dekkk
Quote CiliPadiSedap 25-11-2022 06:48 PM
moga urusan nya dipermudahkan. kadang mungkin dia depress sbb ada family kt rumah nak di tanggung. lain orang lain tekanan.

harap dah tukar kerajaan ni buat lah sesuatu .

Lihat semua komen(61)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 02:27 PM GMT+8 , Processed in 0.091640 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top