CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Polis Bagi Alasan 581 Kilogram Ganja Musnah Dimakan Tikus

26-11-2022 12:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1276| Komen: 14

Description: NEW DELHI – Polis bandar Mathura, dalam negeri Uttar Pradesh, India, mendakwa sehingga 581 kilogram (kg) ganja musnah akibat dimakan tikus semasa bahan terlarang itu dirampas dan disimpan di sebuah g ...
NEW DELHI – Polis bandar Mathura, dalam negeri Uttar Pradesh, India, mendakwa sehingga 581 kilogram (kg) ganja musnah akibat dimakan tikus semasa bahan terlarang itu dirampas dan disimpan di sebuah gudang di daerah Bareilly, lapor laman berita Wion News semalam.


Dakwaan tersebut dibuat selepas sebuah mahkamah khas di bawah Akta Dadah Narkotik dan Bahan Psikotropik (1985) meminta jabatan polis Mathura menunjukkan ganja yang dirampas dalam satu kes didaftarkan di bawah akta tersebut.

Hakim daerah meminta Superintendan Kanan Polis Mathura, Abhishek Yadav untuk menghapuskan ancaman tikus dan menunjukkan bukti bahawa haiwan pemusnah itu memakan 581 kg ganja yang bernilai AS$73,474 (RM327,514).


Gambar Hiasan


“Pegawai di balai polis Shergarh dan Highway mendakwa bahawa ganja seberat 581 kg yang disimpan di dalam gudang musnah dimakan tikus.

“Polis telah berusaha sebaik mungkin untuk melindungi bahan tersebut yang disimpan di situ. 

“Mahkamah telah mengarahkan polis mengemukakan bukti berkaitan dakwan itu dan menetapkan 26 November ini sebagai tarikh perbicaraan seterusnya,” kata pendakwa raya khas, Ranveer Singh.

Polis Mathura dalam penjelasannya kepada mahkamah memberitahu: “Meskipun bersaiz kecil, tikus tidak takut kepada polis. Pegawai di balai polis tidak boleh menjadi pakar untuk menyelesaikan semua perkara.”

Pada Mei 2020, tiga lelaki ditahan semasa  cuba menyeludup ganja menggunakan sebuah lori, di mana ganja seberat 386 kg turut ditemui.

Namun, ketika mahkamah memerintahkan polis menunjukkan bukti ganja yang ditemui dalam rampasan tersebut, pegawai memaklumkan bahawa bahan terlarang itu juga telah dimakan tikus. -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anakmak 26-11-2022 12:11 PM
Apa rupa tikus mabok? Mesti x jumpa jalan pulang.
Quote P.E.K.K.A 26-11-2022 12:25 PM
1271963667e1de5adde07193ae164429.jpg
Quote sharlenetexas 26-11-2022 01:38 PM
Stone berdengung tikus2 tu.

Quote SonicSiLandak 26-11-2022 01:39 PM
dam mara dam

ikka jaih hammmmmmmmm

hari krishna hari ram!!!!!

Quote honeybee1802 26-11-2022 02:07 PM
Mcm mana tikus2 tu high eh?
Quote batmana 26-11-2022 02:08 PM
Sejak bila tikus makan daun ganja ni? Apakah daun tu diselaputi cheese bagai ?hahahaha
Quote CiliPadiSedap 26-11-2022 08:11 PM
dadah tu confirm di jual semula dalam market.  tikus xmakan dadah. sejahat jahat tikus dia makan rambut orang.
Quote annehuda 26-11-2022 08:16 PM
India buat movie pasal polis malaysia ni korup,bila kene ban kt malaysia ko marah. Buatlah movie pasal polis ko sendiri yg korup
Quote Firenzza 26-11-2022 10:21 PM
annehuda replied at 26-11-2022 08:16 PM
India buat movie pasal polis malaysia ni korup,bila kene ban kt malaysia ko marah. Buatlah movie pas ...

Adehhhh.......klau tgok filem tamil suma pulis sana x blh pakai
Quote tumpanglalu74 28-11-2022 02:33 AM
najib-ahjib.gif
Quote airfilterkotor 28-11-2022 02:36 AM
Femes tul Uttar Pradesh ni ye.
Macam² hal berlaku sedari 2020 lagi.
Quote skippy 28-11-2022 01:07 PM
annehuda replied at 26-11-2022 08:16 PM
India buat movie pasal polis malaysia ni korup,bila kene ban kt malaysia ko marah. Buatlah movie pas ...

dah melambak movie sebegitu. diorg pun tk heran. serah kepada nasib gitu
Quote Artemesiaa 28-11-2022 01:18 PM
Jangan tikus kepala hitam pakai minyak rambut zam zam sudah
Quote mizzmimi 28-11-2022 05:24 PM
Tikus penagih.. kejap je kenduri ganja beratus kilo.. untung lah ko tikus high je hari2

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 03:05 PM GMT+8 , Processed in 4.300321 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top