CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kalau Pentingkan Glamour Atau Kerjaya Lebih Pada Suami Baik Tak Payah Jadi Isteri,"-Neelofa Turuti Perintah Haris Ismail

29-11-2022 08:16 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 20131| Komen: 279|Original author: Saiful

Description: Selepas kahwin, Neelofa mengakui yang dia lebih mengutamakan suami lebih daripada kerjaya atau bisnes.
Selepas kahwin, Neelofa mengakui yang dia lebih mengutamakan suami lebih daripada kerjaya atau bisnes.

Kata Neelofa, dia berpegang dengan kunci masuk syurga adalah suami.


Foto: IG

"Semua orang kena faham konsep ini, saya pun banyak belajar benda baharu. Momen selepas akad nikah dan jadi isteri, keutamaan dan keredaan awak adalah suami. Kunci masuk syurga adalah suami.

"Jadi kalau kata nak pentingkan kemasyuran atau kerjaya lebih pada suami maksudnya baik tak payah jadi isteri. Sebab akan tarik awak ke neraka lebih pada yang lain-lain.

"Saya kena tahu apa keutamaan saya. Kalau tidak dapat keredaan suami, sia-sia sahaja kaya ke popular ke bahagia dekat dunia. Kita tidak akan bau syurga pun.


"Jadi saya fikir setiap hari kerja sana sini, tetapi suami tak reda, gembira dan bahagia, no point juga. Perkara pertama adalah taat, bahagiakan suami, turuti perintah dia. Selesaikan hak suami dulu baru saya fokus dengan hal-hal lain," katanya dalam temu bual dengan Ria X In Person.



Neelofa juga mengakui suaminya, Haris Ismail susah nak biasakan diri dalam dunianya.

"Saya boleh nampak bukan senang untuk Haris menyesuaikan diri dengan dunia saya. Masa awal perkahwinan pun dah jadi perhatian sekali dengan honeymoon. Back to back jadi. Itu dah jadi satu proses untuk dia menyesuaikan diri."

Dalam masa yang sama Neelofa menafikan sangkaan orang yang mengata dirinya sengaja cipta viral untuk raih perhatian.



"Kalau lah viral itu saya boleh cipta (ketawa). Tak ada, sebenarnya salah sangkaan orang yang kata saya buat secara sengaja. Viral itu datang sendiri dan kadang-kadang tanpa disangka.



Kebanyakan viral benda yang tidak baik. Kalau perkara baik, payah sangat nak viral. Sebenarnya bila buat benda baik, kita nak kebaikan itu dikongsikan atau dapat memberi inspirasi kepada ramai orang."

Semoga Neelofa sentiasa bahagia di samping keluarga tercinta ya. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_shya 29-11-2022 08:19 PM
Sila lenyap dr dunia hiburan wahai lopa..sbb klu btul ko pentingkn suami n nk redha..nk msuk syurga..ko n suami ko elok berambus dr dunia selebriti yg lagho..please walk the talk..
Quote fadz84 29-11-2022 08:23 PM
Terpaling isteri solehah la ni ye...
Quote Hoshhi 29-11-2022 09:01 PM
Masa awal perkahwinan kau langgar sop la sial memanglah jadi perhatian
Quote Hoshhi 29-11-2022 09:02 PM
Buang hasad dengki kau dekat orang lain. Perangai kau pun macam lahanat, ada hati nak cakap pasal syurga
Quote lyshafull 29-11-2022 09:02 PM
Dia ckp pasal kakafaz ke
Sebb kakafaz je yg nmpk ciri2 tu hahaaha
Quote Dolmat 29-11-2022 09:05 PM
Alaaaaah ha alllaaaaaaaaa si jahtek tongkollllllll ni....
Quote nena9042 29-11-2022 09:33 PM
Annoyednya dengan "Semua orang kena faham konsep ini, saya pun banyak belajar benda baharu."

So kalau suami yang redha dengan isteri yang suka bekerja sebab memang itu sifat yang dia terima seadanya, takde problem pun la kan jah? In the end terpulang pada suami memasing. Suami kau tak suka kau fokus kerja, lantak la kau.
Quote jihyomelly 29-11-2022 09:43 PM
Edited by jihyomelly at 29-11-2022 09:44 PM

ye la ye la kami semua paham…controversy yg salah sbb pilih jah…bukan salah jah..jah xde niat pun tau..harap maklong!!!
Quote Rogue98 29-11-2022 09:48 PM
Tapi kan dulu bini jah dah cakap isteri tu kena duduk rumah ..jaga rumah...biar suami jer yang keluar bekerja....habis sukusakat sskjp melompat2 bangkang. Benda basic and first thing yg bini jah tuntut pun dia dah bangkang ...habis camnor?
Quote Nozot 29-11-2022 09:53 PM
Ramai perempuan yang professional kena berhenti keja la kalau gaji lebih tinggi dari suami sebab tak nak masuk neraka..Dalam ajaran Islam tak ada pun macam nie.jah nie fahaman apo.
Quote SonicSiLandak 29-11-2022 09:55 PM
subhanallah

Quote KBW2 29-11-2022 10:00 PM
Kalau tak sembang cambagos takleh dia nih.
Quote Goodluckdontcry 29-11-2022 10:06 PM
Klu dtg dr mulut si minah lapar perhatian ni, den nk muntah..uwek
Quote Sesuatu… 29-11-2022 10:06 PM
Edited by Sesuatu… at 29-11-2022 10:08 PM

“Masa awal perkahwinan pun dah jadi perhatian sekali dengan honeymoon.”

Hmm jadi Jah mengaku la melangkawi utk honeymoon? Bukan lawat tapak utk chatime
Quote luvly_snow8608 29-11-2022 10:11 PM
annoying yet boring next
Quote Madel 29-11-2022 10:14 PM
Terpaling hipokrit sungguh ummi kamu ni Bilal aih..
Bilal cepat2 la besar, nnti boleh azan kan sikit kat telinga ummi Bilal tu.
Quote kotakominami 29-11-2022 10:42 PM
Semua org perjalanan idup tak sama jah oii...tak semestinya kau ikot jalan A org laen yg ikot jalan B tak cukup bagus....kau tu yg tak paham konsep jah. patutnye kau bykkan bersyukur kau masih mampu pilih nak g ofis ke nk duk rumah....
Quote 1234u 29-11-2022 10:49 PM
Edited by 1234u at 29-11-2022 11:30 PM

sorry ot. i dpt info, event jah n piyu lusa kat Brunei kurang smbutan, tiket vip masih bnyak, yg murah pun jg, awalnya open to public then trpaksa tukar jadi private event. then kata yg bagi info ni, last week ustaz wadi laku, ramai dtg pdhal jarak seminggu.

info dari yg terpcaya dan sahih.
Quote makiting 29-11-2022 10:54 PM
1234u replied at 29-11-2022 10:49 PM
sorry ot. i dpt info, event jah n piyu besok kat Brunei takda smbutan, tiket vip masih bnyak, yg mur ...

Org brunei tak minat mek jah kerr..?? Isk tak mungkinnn

Dusta mah semua tuu

Lihat semua komen(279)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-6-2023 03:24 AM GMT+8 , Processed in 0.147699 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top